ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ..Νέα ξενοδοχεία,καινούρια κτίρια και στο βάθος...το Σταύρος Νιάρχος

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Νέα ξενοδοχεία, καινούρια κτίρια γραφείων, καινούριες επενδύσεις real estate και στο βάθος ...το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.


Με τον τίτλο "Δικό σας" και μία μεγάλη ανοικτή γιορτή στους κατοίκους της Αθήνας παραδίδεται την ερχόμενη εβδομάδα στο κοινό το Κέντρο Πολιτισμού από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο οποίο ήδη συναντιούνται κάθε μέρα "περίπατοι, μουσική, γέλια, συγκινήσεις, δημιουργικά προγράμματα, άθληση, αναγνώσεις, χιλιάδες επισκέπτες, ποδηλάτες, δρομείς, φίλοι, ζευγάρια και οικογένειες, παιδικές φωνές και χαμόγελα", όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι επιτελείς του.

Με αφορμή το νέο τοπόσημο της Αθήνας, στη λεωφόρο Συγγρού πλέον ...συναντιούνται τον τελευταίο καιρό και αρκετοί επενδυτές. Η αρχή έχει γίνει εδώ και καιρό από τις ναυτιλιακές εταιρείες- με πιο πρόσφατη μεγάλη επένδυση αυτή του ομίλου Γιάννη Αγγελικούση (Anangel Maritime Group) για το νέο γραφειακό συγκρότημα των 29.300 τ.μ. αξίας, 47 εκατ. ευρώ το οποίο περιλαμβάνει και μουσείο, βιβλιοθήκη, γυμναστήριο, αμφιθέατρο, εστιατόριο κ.λπ.. Το νέο κτίριο θα είναι, κατά τις πληροφορίες, έτοιμο προς το τέλος του χρόνου, ενώ έχουν προηγηθεί ο όμιλος Μαρτίνου αλλά και άλλες ναυτιλιακές που διατηρούν τα γραφεία τους στο Φάληρο (Costamare, Diana Shipping κ.α.).

Εκτός από... πιάτσα γραφείων η λεωφόρος Συγγρού προσελκύει ήδη από πέρυσι μεγαλύτερο ενδιαφέρον και από πλευράς των ξενοδόχων: Ο επιχειρηματίας Κ. Δέδες του ομίλου Eurodomus άνοιξε μέσα στο 2016 το νέο του ξενοδοχείο στην Αθήνα στον αριθμό 182, το οποίο αποτελεί ουσιαστικά και το πρώτο του εγχείρημα στην πρωτεύουσα. Ο ίδιος έχει δύο ξενοδοχεία στο Ναύπλιο («Μεγάλη Βρετανία» και «Rex») και το 4άστερο «Arian» στο Ξυλόκαστρο.

To 94 δωματίων «Athens Avenue», επί της λεωφόρου Συγγρού 182, στο ιδιόκτητο ακίνητο όπου στεγαζόταν στο παρελθόν η Millennium Bank και έμενε κενό τα τελευταία χρόνια, διαθέτει συνεδριακούς χώρους 250 ατόμων, χώρους εστίασης, spa, 5ώροφο υπόγειο πάρκινγκ κ.ά.

Αντίστοιχα και ο όμιλος της Marriott επανέρχεται στη Συγγρού από το 2018, σε συνέχεια της συμφωνίας που ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2016 με τον όμιλο Χανδρή για το ξενοδοχείο Metropolitan: Όταν το ξενοδοχείο ολοκληρώσει το 2018 την προγραμματιζόμενη ανακαίνιση των 15 εκατ. δολαρίων, το ξενοδοχείο Athens Marriott θα λειτουργήσει διαθέτοντας 366 δωμάτια, αποτελώντας ένα ακόμη μέλος της αλυσίδας.

Την ίδια στιγμή, με ενδιαφέρον αναμένει η αγορά τους επενδυτές που θα ''κατέβουν'' στον επικείμενο πλειστηριασμό με επισπεύδουσα την Alpha Bank για το Athens Ledra του ομίλου Παρασκευαϊδη, όπου μέχρι το 2013 και για 30 χρόνια φιλοξενούσε το σήμα της Marriott. Το ενδιαφέρον τώρα αναμένεται μεγαλύτερο δεδομένου ότι έχει χαμηλώσει ο πήχης ως προς το ζητούμενο τίμημα σε σχέση με τα 47,5 εκατ. ευρώ που ζητούσε αρχικά η τράπεζα, με αποτέλεσμα να μήν βρίσκονται επενδυτές.

Στην άλλη άκρη της Συγγρού πολύ κοντά σε μία επίσης νέα ...άφιξη, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης, άνοιξε από τις αρχές Ιανουαρίου το NLH Fix, του νέου brand Neighborhood Lifestyle Hotels. Το νέο ξενοδοχείο πολύ κοντά στην στάση του μετρό Συγγρού- Φιξ διαθέτει 13 ευρύχωρα δωμάτια, με τη σουίτα του τελευταίου ορόφου να έχει θέα την Ακρόπολη.

Εκτός των νέων ξενοδοχείων, στη Συγγρού ανακοίνωσε προ ημερών τη νέα του επένδυση και ο πλέον δραστήριος, το τελευταίο διάστημα, εγχώριος επενδυτής του κλάδου των ακινήτων: Η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ, του ομίλου της Fairfax την περασμένη εβδομάδα γνωστοποίησε την απόκτηση, έναντι 13,2 εκατ. ευρώ του 50% εξ αδιαιρέτου του κτιρίου, συνολικής επιφάνειας 31.100 τ.μ. επί της Λεωφ. Συγγρού 340, εκεί όπου στεγάζονταν μέχρι πρότινος τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας και λειτουργεί κατάστημα της Media Markt. newmoney.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template