Νέες επενδύσεις στα σκαριά της Grivalia

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Σε νέες επενδύσεις προχωρά η Grivalia Properties μετά και την χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε από το IFC αλλά και τα ταμειακά διαθέσιμα 62. εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης για τη συμφωνία χορήγησης μακροπρόθεσμου δανείου 50 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο τη βελτίωση των επιχειρηματικών υποδομών και την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης της ΑΕΕΑΠ στον τομέα των εμπορικών ακινήτων, ο CEO της στην Grivalia Properties Γιώργος Χρυσικός ανέφερε πως η εταιρεία συνεχίζει να αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες, πρωτίστως στην ελληνική αγορά.

Ένα από τα πεδία όπου η ΑΕΕΑΠ έχει ήδη δρομολογήσει τέτοιες κινήσεις είναι αυτό που αφορά στο hospitality-hoteling μέσω της θυγατρικής Grivalia Hospitality S.A. Μετά την πρώτη επένδυση που αφορά την εξαγορά του 60% του "Pearl Island Project" στον Παναμά από την Dolphin Capital Investors, η Grivalia Hospitality εκτιμάται ότι σύντομα θα γνωστοποιήσει μια ακόμη επενδυτική κίνηση, αυτή τη φορά στην ελληνική αγορά.
Η ΑΕΕΑΠ παράλληλα εξετάζει σημαντικό αριθμό νέων projects που αφορούν σε εμπορικούς και γραφειακούς χώρους, αξιοποιώντας μέρος των ταμειακών της διαθεσίμων (στο τέλος του 2016 έφθαναν τα 62 εκατ. ευρώ) αλλά και της χρηματοδότησης 50 εκατ. ευρώ από το IFC.

Σημαντικό μέρος του επενδυτικού της πλάνου για το 2017 περιλαμβάνει την αναβάθμιση και ενεργειακή πιστοποίηση κτιρίων του χαρτοφυλακίου της. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσικός ανέφερε πως μέσα στη χρονιά θα πραγματοποιηθούν τρία project ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων της, σε Μοσχάτο, Ν. Ιωνία και Άλιμο.

Όπως αναφέρθηκε, τα τρία αυτά project συνολικά είναι της τάξης των 10 εκατ. ευρώ και έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα πέντε που έχουν ήδη υλοποιηθεί, ύψους επίσης 10 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση του IFC που αφορά στη βελτίωση των επιχειρηματικών υποδομών και την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης στον τομέα των εμπορικών ακινήτων, θα αφορούν, μεταξύ άλλων, και σε νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο της ΑΕΕΑΠ.

Αναφορικά με την ανακατασκευή του PIRAEUS PORT PLAZA 1
η διοίκηση ανέφερε πως έχει ξεκινήσει και προχωρά με γοργό ρυθμό και θα ολοκληρωθεί νωρίς το εφετινό καλοκαίρι.dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template