ΕΥΡΩΠΗ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ: Με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Λεάλι έχασε 4-1 απο την Μπεσίκτας

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Τελείωσε το ευρωπαϊκό όνειρο για τον Ολυμπιακό.Με το βαρύ 4-1 στις πλάτες του αποχωρεί απο το κύπελλο ΟΥΕΦΑ με αρνητικό πρωταγωνιστή τον
τερματοφύλακα Λεάλι.Ο μικρός... Μπουφόν αποδείχθηκε μικρός... Κοστάντσο. Και στην σούμα των δύο αγώνων ήταν ο άνθρωπος που έκανε την διαφορά στην πρόκριση. Θετική για την Μπεσίκτας, αρνητική για την ίδια του την ομάδα. Ο Λεάλι (περί ου ο λόγος) «κρέμασε» την ομάδα στο Φάληρο (στο 1-1) και την... αποτελείωσε στην Κωνσταντινούπολη.
Είναι άδικο να στεκόμαστε σε έναν μόνο ποδοσφαιριστή, αλλά ο Ολυμπιακός παρά το 2-0 των πρώτων λεπτών κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα και να έχει κολλήσει τον αντίπαλο στα σκοινιά. Υπολόγιζαν όμως χωρίς τον Λεάλι και το 2-1 έγινε με συνοπτικές διαδικασίες στο τελευταίο τέταρτο 4-1. Οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Europa League με συνολικό σκορ 5-2. Ενα σκορ που σίγουρα αδικεί την προσπάθεια των πρωταθλητών αλλά σε τέτοιο επίπεδο τα μεγάλα λάθη πληρώνονται. Ακριβά. Και συνήθως με αποκλεισμούς.

ΠΡΩΤΟ 20ΛΕΠΤΟ ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ

Ηταν λογικό να μπει φορτσάτη. Στο γήπεδό της έπαιζε με τον κόσμο στο πλευρό της σε μια γεμάτη «Vodafone Arena». Κι αυτό βγήκε. Στο 7' ο Κουαρέσμα προειδοποίησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ και στο 10' η Μπεσίκτας βρισκόταν ήδη μπροστά στο σκορ με τον Αμπουμπακάρ με τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να ξεφορτωθεί την μπάλα από την άμυνά του (δεν βγήκε ο Λεάλι και στη συνέχεια ο Φορτούνης πούλησε την μπάλα).

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπορούσαν να μπουν στο ματς, δεν κρατούσαν μπάλα, έκαναν αρκετοί λάθη και έδωσαν και χώρους στους Τούρκους. Σε μία από τις κόντρες που έβγαλε η Μπεσίκτας στο 22' έκανε και το 2-0 με τον Μπάμπελ μετά από σέντρα του Κουαρέσμα (νέα κακή εκτίμηση του Λεάλι).

ΔΕΥΤΕΡΟ 20ΛΕΠΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ


Κι εκεί που όλοι περίμεναν (και βάση εικόνας και βάση αποτελέσματος) πως ο Ολυμπιακός θα καταρρεύσει, ήρθε ο Ελιουνιούσι. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 31' μπήκαν στο παιχνίδι. Ο Σισικό έβγαλε την σέντρα, ο Ελιουνούσι έπιασε το βολ πλανέ η μπάλα κόντραρε και στον Αντριάνο και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε ψυχολογία και είδε στο 39' την Μπεσίκτας να μένει και με παίκτη λιγότερο μιας και ο Αμπουμπακάρ έριξε κουτουλιά στον Ρέτσο και έδωσε επιπλέον αβαντάζ στους «ερυθρόλευκους».

ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΓΗΠΕΔΟ


Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όπως τελείωσε το πρώτο. Με πίεση για να βάλει και δεύτερο γκολ. Στο 49' ο Ανσαριφάρντ έχασε σπουδαία φάση μετά το γύρισμα του Ελιουνούσι και στο 56' ο Φορτούνης πήγε να βάλει ένα υπέροχο γκολ-φάουλ αλλά ο Φάμπρι με υπερένταση έδιωξε την μπάλα κόρνερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το γεγονός ότι άφηναν χώρους δεν είχαν τον φόβο της απειλής από την Μπεσίκτας και περίμεναν την μία φάση για να βρουν το γκολ της πρόκρισης.

ΛΕΑΛΙ... ΞΑΝΑ!

Ομως πάλι υπολόγιζαν χωρίς τον Λεάλι. Στο 75' ο Μπάμπελ σε μια ατομική προσπάθεια (κέρδισε τον Ρέτσο στη μονομαχία) έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε κάτω από το κορμί του Ιταλού σε μία ακόμη κακή εκτίμηση του νεαρού γκολκίπερ.

Κάπου εκεί το ματς τελείωσε. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να σηκωθεί εκ νέου ψυχολογικά και είδε την Μπεσίκτας να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη και την πρόκριση με τον Τοσούν στο 84'.

Mvp: Ράιαν Μπάμπελ. Το πήρε πάνω του το ματς και την πρόκριση. Δεν είναι ότι κάνει το 2-0. Αλλά το ότι βάζει ένα παλικαρίσιο ατομικό γκολ στο 75' για να σβήσει τις ελπίδες του Ολυμπιακού.

Αδύναμος κρίκος: Λεάλι.
Ειναι ο άνθρωπος που... έκρινε την πρόκριση. Γκολ δώρο στο πρώτο ματς κι άλλα δύο στην ρεβάνς που πέρασαν κάτω από το κορμί του!
Στο ύψος του: Εστεμπάν Καμπιάσο. Οσο είναι αυτός στο γήπεδο ο Ολυμπιακός είναι άλλη ομάδα. Βγήκε στο 67'. Στο 75' έγινε το 3-1 και στο 84' το 4-1.

Η γκάφα: Η αντίδραση του Λεάλι στο δεύτερο γκολ. Και στο πρώτο γκολ έχει ευθύνη που δεν βγαίνει αλλά ο Ολυμπιακός κέρδισε την μπάλα (την πούλησε ο Φορτούνης) αλλά στο δεύτερο η μπάλα περνάει ακριβώς κάτω από τα χέρια του.

Το στραγάλι: Ο Αγγλος Ολιβερ δεν είχε προβλήματα. Ηταν κοντά στις φάσεις δεν είχε κανένα πρόβλημα. Οσο για την κόκκινη του Αμπουμπακάρ ενημερώθηκε από τον πρώτο βοηθό.

Το ταμείο του gazzetta.gr:
Εκεί που είχε την Μπεσίκτας στα σχοινιά βρέθηκε να γυρίσει και με βαρια ήττα (4-1). Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τις δύο πολύ κακές εμφανίσεις του γκολκίπερ του ο οποίος χάρισε τα τρία από τα πέντε συνολικά γκολ της Μπεσίκτας στα δύο ματς. Αυτό που... πόνεσε περισσότερο όμως ήταν το 3-1 των Τούρκων μιας και ο Ολυμπιακός έψαχνε το ένα γκολ που θα του έδινε πρόκριση και με παίκτη παραπάνω. Το ευρωπαϊκό ταξίδι των «ερυθρόλευκων» τελειώνει άδικα και με λάθη των γκολκίπερ.

Οι συνθέσεις:
Μπεσίκτας (Σενόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Μίτροβιτς, Αντριάνο, Τόσιτς, Κουαρέσμα (82' Τοσούν), Αμπουμπακάρ, Χάτσινσον, Οζιακούπ (60' Ουσάλ), Μπάμπελ, Γκιονούλ, Ταλίσκα.
Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό (76' Μάρτινς), Καμπιάσο (67' Μάριν), Μανθάτης (56' Σεμπά), Ελιουνούσι, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ.  gazzetta.gr


90'+3': Τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό να αποκλείεται από τη συνέχεια του Europa League.

89': Το εκτελεί ο Φορτούνης πάνω στο τείχος.

89': Φάουλ σε εξαιρετική θέση για τους ερυρθόλευκους.

84' ΓΚΟΛ:
Ο Τοσούν μετά την πάσα του Ταλίσκα πλασάρει τον Λεάλι και πετυχαίνει το 4-1...

80': Κόρνερ για τους ερυθρόλευκους. Κακή εκτέλεση από τον Ελιονούσι.

75' ΓΚΟΛ:
Η Μπεσίκτας βγαίνει στην κόντρα ο Μπάμπελ επιχειρεί το σουτ με τον Λέαλι να βρίσκει μεν τη μπάλα, αλλά αυτή να περνάει κάτω από τα χέρια του και να καταλήγει στα δίχτυα! Σε πολύ κακή βραδιά ο Ιταλός

73': Σέντρα από τον Σεμπά μπλοκάρει ο Φάμπρι

71': Φάση μετά από ώρα για την Μπεσίκτας με τον Ταλίσκα να κάνει το άστοχο ψαλιδάκι.

68': Φαρμακερή σέντρα του Φιγκέιρας διώχνουν οι αμυντικοί.

67': Μάριν αντί Καμπιάσο και αρχηγός ο Ρέτσος!

67': Ο Ντα Κόστα επιχειρεί σουτ από τα... 40 μέτρα και ο Κουαρέσμα βγαίνει στην κόντρα αλλά αστοχεί στο σουτ που επιχείρησε.

64': Έχουν παγώσει κάπως τον ρυθμό οι Τούρκοι...

60': Ο Ντα Κόστα στο πρώτο δοκάρι διεκδικεί την κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.

59': Φοβερή εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ο Φάμπρι με απίστευτο τρόπο διώχνει σε κόρνερ και τραυματίζεται στο δοκάρι!

56': Ο Φορτούνης εκτελεί το φάουλ κι ο Ταλίσκα παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, αλλά η μπάλα καταλήγει κόρνερ με τους Τούρκους να απομακρύνουν!

56': Σεμπά αντί Μανθάτη!

56': Φάουλ για τον Ολυμπιακό από δεξιά όπως επιτίθενται οι ερυθρόλευκοι.

49': Διπλή χαμένη ευκαιρία με Ελιονούσι, Ανσαριφάρντ για το 2-2!

48': Συνεχόμενα πλάγια κερδίζουν οι Τούρκοι κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά ο Αντριάνο κάνει επιθετικό φάουλ.

Κυριαρχεί η ελληνική ομάδα σ' αυτά τα πρώτα λεπτά του β' ημιχρόνου!

51': Κόρνερ για τους ερυθρόλευκους ο Ντα Κόστα παίρνει την κεφαλιά και η μπάλα καταλήγει άουτ!

49': Διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με Ελιονούσι και Ανσαριφάρντ!

46': Έναρξη β' ημιχρόνου

45'+1: Τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά τις αμυντικές του αδράνειες με τα δύο γρήγορα γκολ των Τούρκων, αλλά η μείωση του σκορ από τον Ελιονούσι και η αποβολή του Αμπουμπακάρ έχουν αλλάξει πλέον τα δεδομένα.

43': Ο Ολυμπιακός έχει πάρει τον έλεγχο του αγώνα και προσπαθεί να βρει τις προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ

Ο Ολυμπιακός παίζει με παίκτη παραπάνω και χρειάζεται ένα γκολ για να πάρει αυτός την πρόκριση στους "8"!

40': Νέα αλλαγή δεδομένων με την Μπεσίκτας να μένει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αμπουμπακάρ! Ο Καμερουνέζος στο χώρο του κέντρου χτύπησε με το κεφάλι τον Ρέτσο κι ο Άγγλος διαιτητής Όλιβερ τον έστειλε στα αποδυτήρια!

35': Ο Ρομαό κόβει τον Κουαρέσμα στην περιοχή με τον Πορτογάλο να πέφτει θεατρινίστικα και τον διαιτητή να δείχνει παίζεται!

34': Πάλι ο Μανθάτης με τον Σισόκο συνεργάστηκαν από τα αριστερά, αλλά η σέντρα του Γάλλου κόντραρε κι απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Καταπληκτική η εκτέλεση του Νορβηγού, ωστόσο όλα τα λεφτά ήταν η τρομερή προσπάθεια του Μανθάτη που κυνήγησε μια χαμένη μπαλιά και ουσιαστικά δημιούργησε το γκολ!

31' ΓΚΟΛ:
Ο Μανθάτης με απίστευτο τρόπο κερδίζει τη μπάλα από δύο αμυντικούς της Μπεσίκτας και πασάρει στον Σισοκό που κάνει τη σέντρα με τον Ελιονούσι με εναέριο βολέ να νικά τον Φάμπρι και να βάζει ξανά τον Ολυμπιακό στο κόλπο της πρόκρισης!

Πλέον δεν υπάρχει πιθανότητα παράτασης κι ο Ολυμπιακός χρειάζεται να πετύχει δύο γκολ για να προκριθεί.

Και στο δεύτερο γκολ η αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού δεν ήταν σωστή με τον Λεάλι να έχει ευθύνη καθώς μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο στο σουτ του Μπάμπελ.

22' ΓΚΟΛ
: Η Μπεσίκτας βγαίνει στην κόντρα ο Κουαρέσμα κάνει την σέντρα κι ο Μπάμπελ πετυχαίνει το 2-0 με τον Λεάλι να μην μπορεί να διώξει!

21': Βαθιά μπαλιά στον Ελιονούσι ο οποίος κατεβάζει εξαιρετικά με το στήθος, αλλά ο Φάμπρι βγαίνει πολύ γρήγορα και μπλοκάρει!

18': Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να συνέλθει μετά το γκολ που δέχθηκε αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να απειλήσει ιδιαίτερα.

Ο Ολυμπιακός αν και ξεκίνησε πολύ καλά, σε ένα δίλεπτο έδειξε φοβερή αδράνεια στο να απομακρύνει τη μπάλα από την περιοχή του και δέχθηκε ένα φτηνό γκολ!

10' ΓΚΟΛ:
Ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να διώξει τη μπάλα από την περιοχή του κι ο Αμπουμπακάρ ανοίγει το σκορ καθώς ο Ντα Κόστα τον έχασε εντελώς

7': Ο Βραζιλιάνος το εκτελεί κι ο Λεάλι απογειώνεται διώχνοντας σε κόρνερ

6': Ο Ρέτσος "τζατζάρει" τον Αμπουμπακάρ αλλά ο διαιτητής βλέπει φάουλ και η Μπεσίκτας απειλεί με τον Ταλίσκα να στήνει τη μπάλα στα 4 μέτρα έξω από την περιοχή.

5': Το εκτελεί ο Φορτούνης, αλλά ο Ντα Κόστα κάνει επιθετικό φάουλ.

4': Κόντρα επίθεση για τον Ολυμπιακό που κερδίζει το κόρνερ

2': Εξαιρετική πάσα του Καμπιάσο, απλά ήταν λίγο δυνατή με τον Φάμπρι να βγαίνει προ του Ελιονούσι και να μπλοκάρει.

1': Έναρξη του αγώνα


Οι συνθέσεις:
Μπεσίκτας (Σενιόλ Γκιουνές): Φάμπρι, Μίτροβιτς, Τόσιτς, Αντριάνο, Γκιονούλ, Χάτσινσον, Οζακιούπ, Ταλίσκα, Μπάμπελ, Κουαρέσμα, Αμπουμπακάρ.
Στον πάγκο: Τζενγκίν, Σισμάνογλου, Ουισάλ, Τοσούν, Μπεκ, Νούκαν, Ινλέρ.
Ολυμπιακός (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Σισοκό, Ρομαό, Καμπιάσο, Ελιουνούσι, Φορτούνης, Μανθάτης, Ανσαριφάρντ.
Στον πάγκο: Καπίνο, Μποτία, Μάριν, Ντε λα Μπέγια, Μαρτίνς, Ανδρούτσος, Σεμπά.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template