ΜΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ-Απόβαση Πολωνών,4 στρατοί έτοιμοι για Ράκα..

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΜΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ-Απόβαση Πολωνών,4 στρατοί έτοιμοι για Ράκα.Τι θα γίνει; Ποιός θα είναι συμαχος και ποιος εχθρός μεταξύ των.Κοινός εχθρός
βεβαίως είναι οι Ισλαμιστές του ISIS και της Αλ Κάιντα.Όμως Τούρκοι με τους Σύριους και τους Κούρδους; Οι Αμερικάνοι;..Όπως αναφέρει το dimpenews.com:Tη στιγμή που ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του προωθούνται στις κατακτημένες ζώνες αυτές τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της πόλης Al-Bab, που κατέχουν οι τούρκοι και της πόλης Manbij που έχουν καταλάβει οι κούρδοι οι ΗΠΑ ενδυνάμωσαν την παρουσία τους και τη στελέχωσή τους.

Σύμφωνα με πηγή κοντά στους συροκούρδους που επικαλείται η τηλεόραση του al-Mayadeen,οι αμερικανοί εκ νέου παρέδωσαν στους συμμάχους τους της κατά πλειοψηφίαν κουρδικής πολιτοφυλακής (FDS) ένα νέο φορτίο με αμερικανικούς εξοπλισμούς.Πρόκειται για τεθωρακισμένα οχήματα που έφθασαν προερχόμενα από το γειτονικό Ιράκ.

Την ίδια στιγμή πολωνοί στρατιώτες έκαναν απόβαση στο αεροδρόμιο Rmilane, που μεταμορφώθηκε σε μια αμερικανική βάση από τότε που οι κούρδοι το κατέκτησαν.Οι 3 άλλες βάσεις βρίσκονται στο Tal Baydar και όχι μακριά από το Aïn Arab (Κομπάνι). Αυτοί οφείλουν να συμμετέχουν στην εκστρατεία που ξεκίνησε για την απελευθέρωση της Raqqa, και βαπτίστηκε Θυμός του Ευφράτη.

Το Press TV σημειώνει ότι αμερικανικές δυνάμεις που επιχειρούν στο εσωτερικό της διεθνούς συμμαχίας ανέπτυξαν τις δυνάμεις τους στα περίχωρα του Manbij στην ΒΑ επαρχία του Χαλεπίου.


Αυτές οι νέες αναπτύξεις επέρχονται μια εβδομάδα μετά την επίσκεψη στις συροκουρδικές ζώνες του επικεφαλή της κεντρικής διοίκησης (CENTCOM) και διοικητής των στρατιωτικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στη Μ Ανατολή του στρατηγού Joseph Votel,όσο και αυτή του ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή John McCain

Σε συνέντευξή του στη λιβανέζικη εφημερίδα al-Alkhbar, ο εκπρόσωπος τύπου των FDS, ο Talal Sello διαβεβαιώνει ότι η αποστολή των αμερικανικών εξοπλισμών αποκαλύπτει μια αυστηρή αμερικανική απόφαση. Ο Sello που εμφανίζεται εντελώς ικανοποιημένος καυχήθηκε που οι αμερικανοί δεν είναι μόνο « μια εγγυήτρια δύναμη ή ένας πολιτικός σύμμαχος αλλά είναι παντού μαζί μας στο πεδίο της μάχης ».

Υπό το φως των προτάσεων του Sello, το Al-Akhbar υποθέτει ότι ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων είναι μεγαλύτερος από αυτόν που αναφέρεται στα μίντια και ότι η βοήθειά τους έχει ενταθεί με την έλευση του Donald Trump.

Επί της συμμετοχής των τούρκων στην μάχη της Raqqa, αυτή ποτέ δεν ήταν επιβαλόμενη από τους μερικανούς στους κούρδους όπως κάποια μέσα προπαγάνδισαν διαβεβαιώνει ο Sello.Αναφερόμενος στη συνάντηση με τον John McCain, ανάφερε ότι αυτοί περιορίστηκαν στο να ρωτήσουν τους κούρδους αν συναινούσαν lγια τη συμμετοχή των τούρκων και ότι αυτοί αρνήθηκαν.

Σύμφωνα με κουρδική πηγή που επικαλείται το Al-Mayadeen, η Washington δεν λογαριάζει να εντάξει τους τούρκους στην απελευθέρωση της Ράκα από την Daesh. Ομοίως, έχει εγγυηθεί την προστασία της πόλης Ιεράπολης της Συρίας ενάντια σε κάθε επίθεση, όποιος κι αν είναι ο επιτιθέμενος.

Έχοντας πάρει την Al-Bab, οι τούρκοι υποσχέθηκαν να πάρουν κι αυτή την πόλη.Ο ένας από τους σκοπούς της επίθεσής τους Ασπίδα του Ευφράτη ήταν να εκτοπίσουν τους κούρδους προς την ανατολική όχχθη του Ευφράτη.

Ως και αυτή την Τρίτη ο Recep Tayyip Erdogan επανέλαβε τη θέληση να συμμετέχει στη μάχη της Raqqa, αλλά πάντα χωρίς τους κούρδους.

΄Η η προέλαση τούρκων και FSA βρίσκεται σοβαρά μπλοκαρισμένη από την πραγμαυτοποιημένη προώθηση του συριακού στρατού και των συμμάχων του τις τελευταίες ημέρες που απελευθέρωσαν τη ΝΑ επαρχία του Al-Bab. Ανέκτησαν περί τα 20 χωριά και σύμφωνα με το φιλοαντιπολιτευόμενο (OSDH), κατευθύνονται προς το Dayr Hafir και τον στρατηγικό οικισμό al-Khafasa, στη δυτική όχθη του Ευφράτη.

Στο πεδίο της μάχης είναι επομένως ο συριακός στρατός που χωρίζει τις κατακτημένες περιοχές από τις Δυνάμεις του Ευφράτη από αυτέςπου ακτέχουν οι κουρδικές πολιτοφυλακές του Θυμού του Ευφράτη. Μια κατάσταση τόσο κρίσμη όσο και στρατηγική.al manar 28.2.17
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template