Βρήκαν όπλα σε τζαμί στην Ξάνθη

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο ιμάμης που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του τζαμιού συνελήφθη, ενώ τα πιστόλια βρίσκονται στα εγκληματολογικά
εργαστήρια της ΕΛΑΣ.
Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές, μετά τον εντοπισμό οπλισμού και πυρομαχικών σε τζαμί στο νομό Ξάνθης.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας, κατόπιν ενδείξεων και πληροφοριών, προέβησαν σε έλεγχο σε ένα τζαμί στο χωρίο Ηλιόπετρα του δήμου Τοπείρου, όπου και εντόπισαν κρυμμένα, και μάλιστα μέσα στο μιναρέ του τζαμιού, δύο πιστόλια, εκ των οποίων ένα με σιγαστήρα, καθώς και τριάντα φυσίγγια, διαφόρων διαμετρημάτων.

Ο ιμάμης, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την λειτουργία του τζαμιού, μετέβη στον εισαγγελέα για παροχή εξηγήσεων πριν από λίγες ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιμάμης έχει πλέον συλληφθεί για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ τα δύο πιστόλια αποστέλλονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ στην Αθήνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια
. Στο τζαμί βρέθηκε ακόμη και ένα φλόμπερ. Η υπόθεση ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή, με δεδομένο επιπλέον και το χώρο που βρέθηκε ο οπλισμός, αλλά και την ιδιότητα του φερόμενου κατόχου του.

Δείτε τα όπλα όπως τα δημοσίευσε το Πανθρακικό έντυπο antifonitis.gr:



Για την υπόθεση, η οποία έρχεται στο φως σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, έχει ενημερωθεί τόσο η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όσο και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ από την Ξάνθη, αφού η υπόθεση πήρε έκταση στα Μέσα Ενημέρωσης ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής αλλά και η ψευτομουφτεία Ξάνθης, όπου ανήκει ο ιμάμης Ηλιόπετρας, συμφώνησαν να διοχετεύσουν στον ελεγχόμενο τουρκόφωνο Τύπο Ξάνθης ότι πρόκειται για συνωμοσία με εμπλοκή της FETO (της οργάνωσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, στον οποίο αποδίδει την ευθύνη για την απόπειρα πραξικοπήματος πέρσι το καλοκαίρι, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν).
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γίνεται ρητή αναφορά σε επιχειρήσεις του Γκιουλέν στη Θράκη και επιχειρείται εξαγωγή στη χώρα μας ενός εσωτερικού προβλήματος της Τουρκίας αφενός ενόψει δημοψηφίσματος και αφετέρου διότι έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση από τα ευρήματα.
Σημειώνεται ότι Έλληνες αξιωματούχοι έχουν καταστήσει σαφές επανειλημμένα ότι δεν θα επιτραπεί η μεταφορά στην Ελλάδα των εσωτερικών προβλημάτων της Τουρκίας.
πηγή: πρωτοθεμα
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template