Η μετοχή που εκτοξεύτηκε γιατί τη μπέρδεψαν με άλλη!

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Την ημέρα που η Snapchat ετοιμαζόταν για την αρχική δημόσια προσφορά της (την Πέμπτη 2 Μαρτίου), μια άλλη εταιρεία – με παρόμοιο όνομα
– έκανε κανονικό άλμα στα ταμπλό. Κι αυτό, γιατί οι επενδυτές... μπερδεύτηκαν λόγω της ομοιότητας των ονομάτων...

Πρόκειται για τη Snap Interactive, την εταιρεία που δημιούργησε τις δημοφιλείς εφαρμογές για αποστολή μηνυμάτων και τη διευκόλυνση γνωριμιών, Tinychat and FirstMet, η μετοχή της οποίας ενισχύθηκε κατά 18%. Ωστόσο, η άνοδος ήταν πρόσκαιρη, καθώς ξεφούσκωσε μόλις η μητρική εταιρεία της Snapchat άρχισε να διαπραγματεύεται στο χρηματιστήριο.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η μετοχή της Snap Interactive έκανε άλμα λόγω μιας καλής είδησης για τη Snap. Τον περασμένο Ιανουάριο είδε και πάλι την αξία της να αυξάνεται όταν έγινε γνωστό ότι η Snap ετοιμάζεται να κάνει IPO. Εκείνες τις μέρες μάλιστα εκτοξεύτηκε κατά 164%!

Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που ένα μπέρδεμα, ευνοεί στα ταμπλό τη λάθος εταιρεία. Μια χρεοκοπημένη εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών, η Tweeter σημείωσε άνοδο 685% στην αξία της μετοχής της, το 2013, όταν δηλαδή η γνωστή Twitter έκανε αίτηση για IPO.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του ΔΣ της Snap Interactive, Jason Katz, δεν είναι βέβαιο ότι μπέρδεψαν την εταρεία του με τη γνωστή Snapchat. Ο ίδιος θεωρεί ότι αιτία για την άνοδο της μετοχής ήταν το reverse split των μετοχών που ολοκληρώθηκε στις 5 Ιανουαρίου καιόχι τα νέα για την IPO της Snap.

snnn
To reverse split που χώρισε την κάθε μετοχή στα 35, βοήθησε να ανέβει η αξία της και ήταν υπεύθυνη για την κορύφωση του Ιανουαρίου. Το reverse split ξεκίνησε, σύμφωνα με τον Katz, εν μέρει για να πάει τη Snap Interactive ένα βήμα πιο κοντά στην αναβάθμιση της μετοχής. Φυσικά, παραδέχεται ότι τα ονόματα των εταιρειών είναι παρόμοια και πολλές φορές ο κόσμος τις μπερδεύει. Τώρα όμως δεν συμβαίνει το ίδιο, γιατί ενώ η μετοχή της Snapchat διαπραγματεύεται με την ονομασία SNAP, η μετοχή της Snap Interactive διαπραγματεύεται υπό το σύμβολο STVI. Και φυσικά δεν έχει καμία πρόθεση να αλλάξει την ονομασία της εταιρείας του. Λεγόμαστε έτσι εδώ και 10 χρόνια, αναφέρει.newmoney.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template