O ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ πυροδοτεί: Ο Μητσοτάκης είναι τζάμπα μάγκας (βίντεο)

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Σφάζονται μεταξύ τους στη ΝΔ, αφού ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μειμαράκης, αποδόμησε τη
λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικής συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έφτασε να τον αποκαλέσει «τζάμπα μάγκα» μετά από τις δηλώσεις του δεύτερου πως δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα μέτρο, και να τον κατακρίνει για τη στρατηγική που ακολουθεί.

Μετά από αυτά έντονος προβληματισμός επικρατεί στη ΝΔ μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη για "τσάμπα μαγκιές" εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Η δήλωση έρχεται μερικές ώρες μετά τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και προκαλεί ανησυχία για ακόμη έναν γύρο εσωκομματικής γκρίνιας που δεν επιθυμεί η ηγεσία του κόμματος. Αυτή την ώρα, τα στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου του Μοσχάτου, συσκέπτονται για να εξετάσουν τον τρόπο αντίδρασης του κόμματος.

Χαρακτηριστικά ο Β.Μειμαράκης δήλωσε από τη Βουλή: «Από τη στιγμή που και ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ, πόσω μάλλον που αν τα ψηφίσει θα τα εφαρμόσουμε, και αν βγούμε κι εμείς αύριο τα ίδια θα κάνουμε, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε τρία-τέσσερα βασικά πράγματα -όπως τα πρωτογενή πλεονάσματα- που αφορούν την κρίση. Εγώ ήμουν πάντα υπέρ της εθνικής συνεννόησης. Ήμουν και το 2015, είμαι και τώρα και αυτή είναι η κουλτούρα του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

Ωστόσο, απέδωσε ευθύνη και στον Αλέξη Τσίπρα για την αδυναμία εθνικής συνεννόησης, λέγοντας ότι εκείνος θα έπρεπε να πάρει την πρωτοβουλία.

Eκτοξεύοντας πυρά και για τη χθεσινή τοποθέτηση Μητσοτάκη ότι η ΝΔ δε θα ψηφίσει τα μέτρα που θα κλείνουν τη δεύτερη αξιολόγηση είπε ακόμα: «Είναι τζάμπα μαγκιά να λες "δεν ψηφίζω τα μέτρα" ή να λες "θα αποχωρήσω από τη Βουλή", όπως είπε ο Λοβέρδος, από τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει πλειοψηφία στη Βουλή και δεν διακυβεύεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ».

Μάλιστα, αν η αντιπολίτευση αποχωρήσει από τη Βουλή, η ψηφοφορία θα γίνει επί των παρόντων και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ διευκολύνεται ακόμα περισσότερο, εκτίμησε ο κ. Μεϊμαράκης. «Το 2015 η ΝΔ αποφάσισε να ψηφίσει τη συμφωνία για να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ. Τότε, εισηγητής ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Κυριάκος Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ.

«Στα κόμματα δεν υπάρχει μία, αλλά περισσότερες απόψεις. Υπάρχουν αυτοί που θέλουν να ικανοποιήσουν το 5% και οι άλλοι που θέλουν να διευρύνουν τα όρια», επεσήμανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποστηρίζοντας ότι απ’ όπου πέρασε είχε στόχο τη διεύρυνση και την πρωτιά της παράταξης (ΔΑΠ, ΟΝΝΕΔ, Γραμματεία ΝΔ).

Στην ίδια γραμμή, νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος


Μιλώντας με δημοσιογράφους, λίγο νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος επιτέθηκε στη ΝΔ για τη θέση της να μην ψηφίσει τα μέτρα για την δεύτερη αξιολόγηση.

«Είναι λάθος η πολιτική της ΝΔ. Έπρεπε να πει την ψηφίζω και πιέζω την κυβέρνηση να την εφαρμόσει. Δεν γίνεται από τη μία να ζητεί να τελειώσει το δυνατόν πιο γρήγορα η αξιολόγηση και μετά να λέει δεν ψηφίζω. Ηταν καλύτερη η πολιτική Μεϊμαράκη όταν ήταν αρχηγός στη ΝΔ», είπε.

Η χθεσινή παρέμβαση Μητσοτάκη


Μόλις χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως το κόμμα του δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση Τσίπρα. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το εάν θα καταψηφίσει μόνο τα μέτρα ή και τα αντίμετρα, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε: «Δεν ψηφίζουμε τίποτα, όλο το δημοσιονομικό πακέτο. Ο Αλ. Τσίπρας μόνος του θα φέρει το βάρος της υπερψήφισης των μέτρων. Δικός του ο λογαριασμός, ο ίδιος πρέπει να ψηφίσει τα μέτρα».
. tribune.gr
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΝΤΕΟ
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template