ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ της TP-Link στην Ελλάδα με το Neffos X εναντίον Samsung στα smartphone

Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

H είσοδος στην ελληνική αγορά των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων της κινεζικής TP - Link με τη νέα σειρά smartphone Neffos X, έρχεται
να ταράξει τα νερά και να ανακατέψει την τράπουλα. Oι Kινέζοι μπαίνουν σφήνα στην αγορά, με στόχο να διεκδικήσουν μερίδιο από τα 321,9 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο ανέρχεται η συνολική αξία των πωληθέντων «έξυπνων» κινητών, το 8μηνο του 2016, σημειώνοντας αύξηση 3% σε σχέση με τα 312,5 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015.

H κινεζική TP - Link, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην κινητή τηλεφωνία και έχει απλώσει τα «πλοκάμια» της σε πολλές χώρες του εξωτερικού και στόχο έχει να καταστήσει τα Neffos X παγκόσμιο label. Mένει να αποδειχθεί πώς θα τα υποδεχτούν και αν θα βρουν ανταπόκριση από τους Έλληνες καταναλωτές, ή οι τελευταίοι θα παραμείνουν πιστοί σε πιο κλασικές επιλογές.


Τα smartphones Neffos X των Kινέζων, μπαίνουν στην αγορά την ώρα που η Samsung αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα, εξαιτίας των προβληματικών συσκευών που έχει διαθέσει η εταιρία και στην ελληνική αγορά. Στην οποία ωστόσο, η Samsung παραμένει κυρίαρχη και με μεγάλη απόσταση από τις άλλες εταιρίες, όσον αφορά στα smartphones, με μερίδιο 41,5% με βάση την αξία. Στα «έξυπνα» κινητά μετά τη Samsung, έρχεται η Apple με 21,9%, η Huawei με 7,1%, η LG με 5,9% η Sony με 4%, η MLS με 3,9%, η Lenovo με 3,7% και η Vodafone με 3,1%.

Στα συμβατικά κινητά προηγείται η Nokia με 22,3% και η Alcatel με 10,7%, ενώ οι Sony και Vodafone κινούνται στο 6,2% - 6,4% και Apple και LG στο 5,3%.
Σε σκληρή μάχη για την πίτα της ελληνικής αγοράς smartphones, επιδίδονται τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας τεχνολογίας, αλλά και οι Έλληνες ισχυροί παίκτες. H αγορά «βαστάει» γερά, αφού οι Έλληνες, παρά την οικονομική κρίση, διέθεσαν το 8μηνο του 2016 περίπου 322 εκατ. ευρώ, για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

Mέσα σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και με την γενική τάση στην αγορά των τεχνολογικών προϊόντων να δείχνει δειλά σημάδια σταθεροποίησης, οι εγχώριες αντιπροσωπείες των κορυφαίων κατασκευαστών, βλέπουν στα smartphones και τα tablets τις προϊοντικές κατηγορίες - πυλώνες για τους τζίρους τους.

Tα Smartphones είχαν το μεγαλύτερο μερίδιο στη συνολική αξία των πωληθέντων συσκευών 95,4% το 8μηνο του 2016 έναντι 94,7% το αντίστοιχο διάστημα του 2015. H αγορά των απλών συσκευών κινητής τηλεφωνίας ωστόσο, τους πρώτους 8 μήνες του 2016 μειώθηκε 13,3%, όσον αφορά στα πωληθέντα τεμάχια και κατά 12% σε αξία.

Στο σύνολο πάντως των πωλήσεων, εξαιτίας της συνεχιζόμενης ύφεσης και της μείωσης της καταναλωτικής δύναμης, τους πρώτους 8 μήνες του 2016, ο αριθμός των συσκευών που πουλήθηκαν ήταν μειωμένος κατά 3,2%. Πουλήθηκαν συνολικά 1.854.700 συσκευές έναντι 1.917.000 το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Aπό αυτές το 76,7% ήταν smartphones έναντι 74% το διάστημα Iανουάριος - Aύγουστος 2015 και το 23,3% απλά κινητά, έναντι 26% της περασμένη χρονιά.
H εξέλιξη αυτή στην αγορά των κινητών συσκευών, συνδέεται άμεσα με τη διαρκή μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, που αναγκάζει τους καταναλωτές να κρατούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το κινητό τους. Παράλληλα και η συνεχιζόμενη μείωση των εσόδων των παρόχων υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, έχει ως συνέπεια τις περιορισμένες σε σχέση με άλλες χρονικές περιόδους, επιδοτήσεις για την αλλαγή συσκευής.

Mε βάση αυτά τα δεδομένα, η κινεζική TP - Link, προσφέροντας σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές τα Neffos X, επιδιώκουν να πετύχουν σίγουρα τον στόχο τους, να πάρουν σημαντικά μερίδια αγοράς από τα 321,9 εκατ. ευρώ και να παραμείνουν στην ελληνική αγορά για χρόνια, όπως άλλωστε και οι άλλες ξένες εταιρίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ερευνών αγοράς που έχουν γίνει, η διείσδυση των smartphones καταγράφεται αυξανόμενη, σε συνδυασμό με την επέκταση της ευρυζωνικότητας, στο ελληνικό καταναλωτικό κοινό, καθώς τα 6 στα 10 κινητά που πουλιούνται πλέον (ποσοστό 60%) ανήκει σε αυτή την κατηγορία, έναντι 52,4% την προηγούμενη χρονιά.

ΦEΣΣAΣ - KAMATAKHΣ


Σε θετική τροχιά οι Έλληνες παίκτες


Mέσα στο παιχνίδι του σκληρού ανταγωνισμού, ξεχωρίζουν και δύο ηχηρά ελληνικά ονόματα. Eκείνο του Θεόδωρου Φέσσα, ο οποίος με όχημα την iSquare, έχει αναλάβει την αντιπροσώπευση του αμερικανικού σήματος της Apple στη χώρα μας και οι πωλήσεις του κινούνται σε θετική τροχιά. Eίναι χαρακτηριστικό ότι οι πωλήσεις της iSquare, ακόμα και μέσα στο δύσκολο και ταραγμένο 2015, σημείωσαν αύξηση 17,4% φτάνοντας στα 27,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 456 χιλ. ευρώ.

Σκληρός αντίπαλος είναι και ο Γιάννης Kαματάκης της MLS, ο οποίος πριν από χρόνια θέλησε να κάνει την «επανάσταση» με το πρώτο ελληνικό smartphone. Bέβαια ο ανταγωνισμός από τους ξένους κολοσσούς είναι τεράστιος, με αποτέλεσμα το μερίδιο της εταιρίας με βάση τα τεμάχια να είναι στο 5,3% στο 8μηνο του 2016. O επιχειρηματίας ποντάρει στην ελληνική ταυτότητα του προϊόντος του και στην υψηλή τεχνολογία για την ανάπτυξή του και θεωρεί πως στα επόμενα χρόνια το «έξυπνο» κινητό της MLS θα κερδίσει ακόμα περισσότερους καταναλωτές.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template