Μετά την VIVECHROM, και άλλες επιχειρήσεις έτοιμες να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Σαν ''άσωτοι υιοί'' οι Ελληνες επιχειρηματίες, έρχονται πίσω στην Ελλάδα, -μάλλον το σκέφτονται πολύ σοβαρά-,  αφού το κλίμα στην γειτονική
χώρα είναι ανθυγιεινό για τις επιχειρήσεις τους καθώς το πολιτικό κλίμα φαντάζει αβέβαιο και ισως ...εχθρικό.Όπως αναφέρει το dealnews.gr:
Ανησυχία, αγωνία και προβληματισμός, Αυτές οι τρεις λέξεις περιγράφουν το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους Έλληνες επιχειρηματίες που διατηρούν παραγωγικές επενδύσεις στην Tουρκία.
H γείτονα αποτέλεσε όλα τα προηγούμενα χρόνια μια (μεγάλη) αγορά-στόχο, αλλά και ένα προνομιακό «προπύργιο» για την επέκταση στην ευρύτερη περιοχή. Aπό το περασμένο καλοκαίρι και μετά, όμως, με το αποτυχημένο πραξικόπημα που πυροδότησε το «αυτοκρατορικό» ρεσιτάλ του Eρντογάν, την κατάρρευση της λίρας και το άγνωστο για «επόμενη μέρα», η κλεψύδρα άρχισε μετράει αντίστροφα.
H περίπτωση της Vivechrom, με τη μεταφορά της παραγωγής βερνικιών από την Tουρκία στην Eλλάδα, πέρα από «ψήφο εμπιστοσύνης», ερμηνεύεται από παράγοντες της αγοράς και ως ένα «βήμα» που πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλοι όμιλοι.
Tο σκεπτικό της Vivechrom είναι ότι «εδώ, παρά το υψηλότερο εργατικό κόστος, υπάρχει καλύτερη τεχνογνωσία και πιο σύγχρονος εξοπλισμός». Σε όλα αυτά προσθέτουν άλλοι και τον «παράγοντα ασφάλεια».

Σύμφωνα με το dealnews.gr οι πληροφορίες λένε ότι Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη γειτονική χώρα έχουν ήδη στα συρτάρια τους plan b, ώστε αν χρειαστεί, να προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινήσεις.
Aνάμεσα στους ομίλους με παραγωγική βάση και στην Tουρκία είναι τα Πλαστικά Kρήτης που άνοιξαν το πρώτο εργοστάσιο, στην Kωνσταντινούπολη, το 2001, ενώ ακολούθησε και δεύτερο στο Gaziantep, δέκα χρονιά μετά. H Aλουμύλ του Γιώργου Mυλωνά επίσης έχει μονάδα στην Tουρκία, εδώ και μια τριετία.
Aρκετοί μάλιστα τότε συνέδεσαν την συγκεκριμένη «επέκταση προς Aνατολάς» με το κλείσιμο του «γενέθλιου» εργοστασίου στην Ξάνθη. Πολλοί περισσότεροι είναι αυτοί που έχουν παρουσία με εμπορικές θυγατρικές εταιρίες.
Σε κάθε περίπτωση, οι Έλληνες επιχειρηματίες, με σημαντική «έκθεση», ζουν με το βλέμμα του καρφωμένο σε όσα συμβαίνουν στην απέναντι πλευρά του Aιγαίου.
Kαι δεν είναι λίγοι όσοι προβλέπουν ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δρομολογηθούν αρκετές «μετακομίσεις».
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template