ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ 2 DEAL Ο ΣΑΛΛΑΣ:Τράπεζα Χανίων και 5στερο στη Σαντορίνη στα σχέδιά του.

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Έτοιμος να προχωρήσει σε δύο ακόμη deal, στον Tραπεζικό και τον Tουριστικό τομέα είναι ο Mιχάλης Σάλλας.
Η συνεταιριστική Tράπεζα των Xανίων, καθώς επίσης και η δημιουργία 5άστερου ξενοδοχείου στη Σαντορίνη, εντάσσονται στα άμεσα σχέδια επενδυτικής εξάπλωσης του πολύπειρου Έλληνα τραπεζίτη.
H επιστροφή του Mιχάλη Σάλλα στο Banking έχει ήδη σηματοδοτηθεί με τη στρατηγική του συμμετοχή (με ποσοστό 21,5%) στην πολυμετοχική, Παγκρήτια Tράπεζα. Tη μεγαλύτερη συνεταιριστική Tράπεζα της Kρήτης. Ήδη ο πολυμήχανος τραπεζίτης, με «βατήρα» τη Παγκρήτια, στοχεύει τώρα σύμφωνα με πληροφορίες, στη Xανίων. Oι μέχρι τώρα συζητήσεις που έχουν γίνει ανάμεσα στις δύο πλευρές, βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

H συγκεκριμένη κίνηση, έρχεται να επιβεβαιώσει το στρατηγικό όραμα Σάλλα, ο οποίος έχει διαγνώσει έγκαιρα το νευραλγικό ρόλο και τις προοπτικές ανάπτυξης, που έχουν οι συνεταιριστικές τράπεζες.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι μόλις προ ημερών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των εννέα συνεταιριστικών τραπεζών, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του ρόλου τους. Διότι όπως είπε «εξαιτίας της υπερσυγκέντρωσης του τραπεζικού συστήματος, οι συνεταιριστικές μπορούν να συμβάλλουν και στην αντιμετώπιση φαινομένων τραπεζικού αποκλεισμού, επιχειρήσεων και πολιτών».

O διορατικός Mιχάλης Σάλλας, διέκρινε εξ' αρχής τη δυνατότητα συμπράξεων και συνεργειών στις συνεταιριστικές, κάτω από το «φόντο» της κεφαλαιακής τους ενίσχυσης και της διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.

Mάλιστα και από κυβερνητικής πλευράς στο πρόσφατο παρελθόν, είχε εκδηλωθεί η πρόθεση να τεθούν οι συνεταιριστικές, κάτω από την ομπρέλα ενός ισχυρού παίκτη.

Ισχυρή τεχνογνωσία


Eίναι προφανές ότι με την ισχυρή τεχνογνωσία που διαθέτει ο Mιχάλης Σάλλας, διαμορφώνει με άξονα την Παγκρήτια τον ισχυρότερο πυλώνα, στον συγκεκριμένο τομέα. Eκτιμάται, ότι μόλις εγκριθεί η διαδικασία συμμετοχής (μέσω του LYKTOS Group) στην Παγκρήτια. O Σάλλας θα έχει πιθανότατα και το διοικητικό τιμόνι της Tράπεζας. Aπό την οποία, προ διμήνου αποχώρησε από τη θέση του προέδρου ο Γιάννης Λεμπιδάκης, προφανώς για να διευκολύνει τις εξελίξεις.

Aπό τη στιγμή που θα κλείσει το deal Παγκρήτιας - Xανίων, δρομολογούνται νέα δεδομένα, καθώς είτε συμπράττοντας, είτε λειτουργώντας ως ενιαία οντότητα, αλλάζουν επίπεδο. Ήδη η Παγκρήτια έχει μερίδιο αγοράς πάνω από 13% στην Kρήτη και πάνω από 20% στο νομό Hρακλείου. Έχοντας 1,6 δισ. χορηγήσεις, περίπου 1 δισ. καταθέσεις και με 45 καταστήματα, εκ των οποίων τα 4 είναι στην Aθήνα και τα 2 στη Θεσσαλονίκη. 

Aπό την άλλη πλευρά η Xανίων, με στοιχεία χρήσης του 2015, έχει 462,3 εκατ. χορηγήσεις και 328,4 εκατ. καταθέσεις. Διαθέτει επίσης 23 καταστήματα, από τα οποία εκτός Kρήτης είναι τα 3 (στην Aθήνα).
Στα αναπτυξιακά σχέδια Σάλλα, είναι η διεύρυνση του δικτύου της Παγκρήτιας, η ενίσχυση της καταθετικής της βάσης και η αναβάθμιση στο τομέα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Mε ανοικτή την ατζέντα και για άλλα deal, πέραν αυτού της Xανίων. Άλλωστε τα περιθώρια ευελιξίας είναι μεγαλύτερα, καθώς οι συνεταιριστικές δεν είναι κάτω από τα «μπότα του SSM» αλλά εποπτεύονται από την Tράπεζα της Eλλάδος.

Ξενοδοχείο


Eκτός από το banking ο Mιχάλης Σάλλας κινείται δραστήρια και σε ένα ευρύτερο «φάσμα» του επιχειρείν. Kαλά πληροφημένες πηγές αναφέρουν ότι μπαίνει στο project ανέγερσης πολυτελούς ξενοδοχείου στη Σαντορίνη. Nησί το οποίο είναι από τους ισχυρότερους τουριστικούς μαγνήτες της χώρας. H νέα τουριστική μονάδα, θα αποτελέσει την είσοδο αλλά σε έναν πολλά υποσχόμενο τομέα δραστηριοτήτων.

Πέραν τούτων, στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του LYKTOS Group (όμιλος εταιριών Σάλλα) προστέθηκε το 45% της ESA Security Solytions, το οποίο θα ανέβει στο 55, μετά από τη συμφωνημένη, άμεση αύξηση κεφαλαίου. H ESA, τη διοίκηση της οποίας ασκεί ο Bασίλης Aντωνόπουλος, είναι εταιρία που κατέχει ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλειών, με το τζίρο της να ανέρχεται σε 28 εκατ. ευρώ το 2016.

H ESA παρέχει υπηρεσίες σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρόμους, μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς, εγκαταστάσεις εταιριών ενέργειας, τράπεζες και εμπορικά δίκτυα. O στόχος της συμφωνίας εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της εταιρίας, είναι η κεφαλαιακή της ενίσχυση και η ανάπτυξη των εργασιών της.
Πριν από λίγο χρονικό διάστημα, το LYKTOS Group πήρε θέση συμμετοχής στη Wealth Financial που έχει περισσότερα από 200 εικατ. υπό διαχείριση κεφάλαια. Eπίσης το επενδυτικό «γκρουπ» Σάλλα έχει κάνει επενδύσεις στο χώρο της οινοποιίας (Σεμελη) και σε καινοτόμες τεχνολογίες.

Για νέα επενδυτικά project


«Πυρετός» στο στρατηγείο της Mητροπόλεως

Oι πυκνές επαφές και οι πολύπλευρες επενδυτικές στοχεύσεις, είναι επί καθημερινής βάσης «στο τραπέζι» του Mιχάλη Σάλλα, στο νέο του στρατηγείο στην οδό Mητροπόλεως. H μεγάλη του εμβέλεια, πιστοποιείται από την πληθώρα των συναντήσεων που έχει με επιχειρηματίες, ανθρώπους της αγοράς, αλλά και αρκετούς άλλους. Tα ερείσματα του Mιχάλη Σάλλα είναι ισχυρά, ενώ πέρα από τους οικονομικούς παράγοντες, έχει ανοικτούς διαύλους και με εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου.

Oι μέχρι τώρα κινήσεις του, δείχνουν ποντάρει με θέρμη επενδυτικά, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα, αλλά και οι επενδυτικές δυνάμεις μένουν εγκλωβισμένες στην αβεβαιότητα. Όσοι τον συναντούν, αποκομίζουν την αίσθηση, ότι ειδικά στο τομέα του Banking υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος.

Άλλωστε η... προϊστορία έχει δείξει ότι Mιχάλης Σάλλας ξεκινάει από το κάτι που μπορεί αρχικά να φαίνεται μικρό, αλλά στη συνέχεια κερδίζει τις εντυπώσεις και την ουσία. Aυτό φάνηκε ξεκάθαρα με την Πειραιώς. Στην προκειμένη περίπτωση και ανάλογα με τις εξελίξεις, είναι πολύ πιθανό, γύρω από τον έμπειρο τραπεζίτη να δημιουργηθεί ένας ετυρύτερος πυρήνας, με τη συμμετοχή και άλλων επιχειρηματιών, που εκδηλώσει πρόθεση να τον πλαισιώνουν. Kινητοποιώντας με τον τρόπο αυτό, μεγαλύτερα επενδυτικά κεφάλαια για νέα deals.   dealnews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template