3 ΔΙΣ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ-Η ΜΑΡΙΚΑ-Η Ελληνίδα Ωνάση της Τουρκίας!

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Σε ελληνικά χέρια καταλήγει η αμύθητη περιουσία ύψους 3 δισ. δολαρίων του Τούρκου Μίδα Σαλίχ Τατλίτσι, καθώς τα τουρκικά δικαστήρια έχρισαν
κληρονόμο τη σύζυγό του Μαρίκα Μπαχτσεβάνογλου, ύστερα από πολυετή δικαστική διαμάχη της με τη σύζυγο και τους τρεις γιους του από τον πρώτο γάμο.
Aπό τον
Γιάννη Κωτσαλά


Η δικαστική απόφαση καθιστά τη Μαρίκα Μπαχτσεβάνογλου - Τατλίτσι την έκτη πλουσιότερη γυναίκα στην Τουρκία, καθώς η περιουσία του συζύγου της περνά στην ίδια και στον γιο της Ουγούρ. Αυτό είναι το φινάλε μιας ιστορίας που όμοιά της συναντάς μόνο στα παραμύθια.
Το κουβάρι της πολυτάραχης ιστορίας ξεκίνησε το 1970. Η 17χρονη (τότε) Κωνσταντινουπολίτισσα Μαρίκα έπιασε δουλειά στο ζαχαροπλαστείο του Σαλίχ Τατλίτσι στον Γαλατά, που είχε ξεκινήσει πάμφτωχος πριν από χρόνια από το Ντιγιάρμπακιρ. Εκείνος, 37 χρονών, ήταν παντρεμένος με την αρκετά μεγαλύτερη Μπεντριέ. Οι καβγάδες τους ήταν συχνοί και ο φιλόδοξος ζαχαροπλάστης βρήκε συναισθηματικό καταφύγιο στην Ελληνίδα υπάλληλό του. Οι δυο τους αγαπήθηκαν και ανέπτυξαν μια σχέση η οποία έμελλε να μείνει 25 χρόνια εκτός γάμου!
Ομως, δεν έμεινε κρυφή και τελικά οι δυο τους άρχισαν να μένουν μαζί. Το 1977 απέκτησαν τον Ουγούρ, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα, πήρε το ελληνικό επίθετο της μητέρας του (Μπαχτσεβάνογλου) και βαφτίστηκε χριστιανός. Πέρασαν πολλά χρόνια ώσπου να καταφέρει ο Σαλίχ να πάρει διαζύγιο (το 1991) και στο μεταξύ η περιουσία του όλο και μεγάλωνε. Οι τρεις γιοι του από τον πρώτο γάμο και η πρώτη σύζυγός του ήρθαν σε σύγκρουση μαζί του.
Όμως, εκείνος προχώρησε όπως είχε αποφασίσει και μεταβίβασε το πρώτο ακίνητό του, τις μετοχές και τα έργα τέχνης του στη Μαρίκα και μια παραθαλάσσια έπαυλη στον γιο τους Ουγούρ.
Την επόμενη χρονιά, αποφασισμένος για όλα, παντρεύεται τη Μαρίκα, η οποία αλλάζει το όνομα και το επώνυμό της σε Νουρτέν Τατλιτζί. Μαζί έζησαν έναν έγγαμο βίο 16 ετών, ώσπου ο Τούρκος Κροίσος πέθανε στο Λονδίνο από καρκίνο.
Τι έλεγε η διαθήκη

Στην πρώτη διαθήκη του, που είχε συντάξει το 1989, έγραφε ότι η αμύθητη περιουσία που είχε φτιάξει όλα αυτά τα χρόνια θα περνούσε στη Ελληνίδα σύζυγο και το παιδί τους. Είναι τέτοιο το μέγεθος της περιουσίας του, που το 2006 το όνομά του βρισκόταν στην 27η θέση της λίστας των πλουσιοτέρων του κόσμου, σύμφωνα με το «Forbes»! Στη Μαρίκα και στον γιο τους άφησε έναν μακρύ κατάλογο από ακίνητα, πύργους, ουρανοξύστες και εργοστάσια σε Κωνσταντινούπολη, Αττάλεια, Μαϊάμι και Ντουμπάι (!), ενώ στην πρώτη σύζυγο και στα τρία παιδιά τους άφηνε...
ψίχουλα.

Ολα αυτά τα επιβεβαίωσε ο Τατλιτζί με δεύτερη διαθήκη το 1994, καθώς είχε πλέον νόμιμη οικογένεια με την άλλοτε κρυφή ερωμένη του.
Φυσικά, ακολούθησε δικαστική προσβολή της διαθήκης και μια διαμάχη που κράτησε χρόνια, με την πρώτη οικογένεια να κατηγορεί την Ελληνίδα ότι απομάκρυνε τον Τατλιτζί από τα μέλη της για να καρπωθεί τα πλούτη του.
Όπως και να 'χει, τα δικαστήρια είχαν τον τελευταίο λόγο κι έτσι η Ελληνίδα Μαρίκα ή Νουρτέν και ο γιος της θα κολυμπούν και επίσημα στα πλούτη, ενώ η πρώτη σύζυγος ζει με την οικονομική στήριξη των τριών παιδιών της, καθώς η τεράστια περιουσία απλώς περνά από δίπλα τους!     espresso.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template