Στην τέταρτη θέση ο Παναθηναϊκός, 85-80 την ΤΣΣΚΑ στην παράταση

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επικράτησε 85-80 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην παράταση, στο κλειστό του ΟΑΚΑ και αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα
της Ευρωλίγκας, μία αγωνιστική πριν το φινάλε της regular season, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Φενέρμπαχτσε από την Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός αναζητά νίκη στην τελευταία αγωνιστική επί της Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για να είναι οριστικά τέταρτος, ενώ αν χάσει χρειάζεται νίκη της Μπασκόνια επί της Ζαλγκίρις στην Βιτόρια, ανεξάρτητα του τι θα κάνει η Φενέρ που υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα.

Στο ματς με την ΤΣΣΚΑ ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ενώ από 13 σημείωσαν οι Τζέιμς και Σίνγκλετον, με τον Καλάθη να σταματά στους 12. Για τους Ρώσους του Δημήτρη Ιτούδη, που είναι οριστικά δεύτεροι, από 15 πόντους είχαν οι Ντε Κολό και Τεόντοσιτς, ενώ από 14 σημείωσαν οι Όγκουστιν και Βοροντσέβιτς.

Ισορροπημένο ήταν το πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να τρέξουν στο γήπεδο και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Ενδεικτικό του αγώνα ήταν ότι το σκορ άλλαξε χέρια επτά φορές με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει την περίοδο με προβάδισμα τριών πόντων (20-17).

Παναθηναϊκός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» κατάφεραν αρχικά να ξεφύγουν με 6 πόντους (23-17), όμως οι Ρώσοι αντέδρασαν και αρχικά μείωσαν σε 23-22 με τον Τζάκσον να σημειώνει γκολ-φάουλ, ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκαν 29-28 με τον Βοροντσέβιτς να σημειώνει τρίποντο. Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους το ματς εμπεριείχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι, όμως οι «πράσινοι» απέκτησαν αέρα πέντε πόντων (45-40) μετά το τρίποντο του Ρίβερς και την προσπάθεια του Καλάθη.

Με τον Ογκούστιν να μην έχει αντίπαλο κάτω από το «πράσινο» καλάθι, μετά τις εντυπωσιακές ασίστ των Ντε Κολό και Τζάκσον, η ΤΣΣΚΑ την ισοφάριση (61-61 στο 33΄), ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε 67-63 με τρίποντο του Νάντο Ντε Κολο. Οι «πράσινοι» ανασυντάχθηκαν και με τον Τζέιμς να δίνει και πάλι το προβάδισμα στο 38΄ (71-70).

Το τρίποντο του Τεόντοσιτς στα 37΄΄ «πάγωσε» προσωρινά το ΟΑΚΑ για το 71-73, όμως ο Καλάθης ισοφάρισε με βολές και έστειλε το ματς στην παράταση, καθώς οι δύο αντίπαλοι υπέπεσαν στο τέλος σε πολλά λάθη.


Οι κακές επιλογές από τις δύο ομάδες συνεχίστηκαν και στο επιπλέον πεντάλεπτο, με τον Γκιστ να δίνει ανάσα με φόλοου κάρφωμα και να διαμορφώνει το 77-75 στα πρώτα 2,5 λεπτά. Με τον Ντε Κολό να ευστοχεί σε 1/2 βολές ο Παναθηναϊκός κράτησε το προβάδισμα που είχε πάρει με τον Ρίβερς στο 43΄ (79-78), ενώ ο Αμερικανός έφερε το «τριφύλλι» αγκαλιά με τη νίκη, αφού ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων στην επόμενη φάση (82-78).

Η ΤΣΣΚΑ δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Παναθηναϊκός κλείδωσε την πολύ σπουδαία νίκη με το τελικό 85-80.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 45-40, 58-50, 73-73 (κ.α.), 85-80.

Παναθηναϊκός Superfoods (Τσάβι Πασκουάλ)
: Σίνγκλετον 13, Νίκολς 5, Ρίβερς 17, Τζέιμς 13, Παππάς 8, Φελντέιν 2, Γκιστ 6, Γκάμπριελ 3, Μπουρούσης 6, Καλάθης 12

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Δημήτρης Ιτούδης):
Ντε Κολό 15, Τεόντοσιτς 15, Όγκουστιν 14, Φριντζόν 4, Τζάκσον 3, Αντόνοφ, Φρίλαντ, Βοροντσέβιτς 14, Χίγκινς 8, Χριάπα 2, Κουρμπάνοφ, Χάινς 5.    zougla.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template