Το καινούριο πεντάστερο ξενοδοχείο κοντά στην Ακρόπολη της οικογένειας Ευμορφίδη

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Είναι ίσως το τελευταίο ελεύθερο οικόπεδο στα πέριξ του Μουσείου της Ακρόπολης και στο τέλος του 2018 θα φιλοξενήσει το πρώτο
καινούριο, πεντάστερο ξενοδοχείο στη δημοφιλέστερη τουριστική περιοχή της ελληνικής πρωτεύουσας.

Ο λόγος για το νέο εγχείρημα, αξίας 10 εκατ. ευρώ, της οικογένειας Ευμορφίδη, γνωστής από την πορεία της στο εγχώριο επιχειρείν την τελευταία 30ετία μέσω του πολύ επιτυχημένου brand της Coco-Mat, που μπαίνει πλέον ακόμη πιο δυναμικά στους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων μέσω και της νέας Ανώνυμης Εταιρείας Επενδύσεων σε Ακίνητες Περιουσίες, η οποία με τη σειρά της θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο το 2018.

«Η Αθήνα είναι στρατηγική επιλογή για εμάς όσον αφορά το ξενοδοχειακό κομμάτι και θεωρούμε ότι δεν έχει πιάσει ακόμη... ουρανό», αναφέρουν στο «business stories» o κ. Γιώργος Περτέσης, υπεύθυνος του κλάδου ξενοδοχείων του ομίλου, και ο κ. Χρήστος Μπομπόλιας, ο οποίος «τρέχει» τη νέα ΑΕΕΑΠ. Πράγματι, σε εβδομαδιαία βάση, διθυραμβικά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο προτείνουν την Αθήνα ως τον πλέον ανερχόμενο προορισμό στην Ευρώπη για city break και όχι απλώς ως πύλη εξόδου προς τα νησιά, συνδυάζοντας την αρχαία κληρονομιά με τη σύγχρονη εικόνα μιας ευρωπαϊκής πόλης, με νέα boutique ξενοδοχεία, υψηλή γαστρονομία, ταράτσες με θέα την Ακρόπολη και επιπλέον με τιμές που λόγω της κρίσης είναι χαμηλές για τον μέσο Ευρωπαίο τουρίστα.

«Τα τελευταία χρόνια και λόγω της κρίσης έχει γίνει ουσιαστική δουλειά στον τουρισμό της Αθήνας, ο οποίος επλήγη σημαντικά στις αρχές της κρίσης. Το θετικό είναι ότι οι καινούριες προσπάθειες δεν έχουν εφήμερο ή ευκαιριακό χαρακτήρα και όσες επενδύσεις γίνονται, ακριβώς λόγω των δυσκολιών στη χρηματοδότηση, υλοποιούνται κυρίως με ίδια κεφάλαια, γεγονός που “πονάει” τους επιχειρηματίες. Η νέα αυτή τάξη πραγμάτων αποτυπώνεται στις επιδόσεις του προορισμού, οι οποίες αυξάνονται πλέον με γεωμετρικό ρυθμό», επισημαίνει ο κ. Περτέσης.

Το νέο ξενοδοχείο

«Ολη η περιοχή της Ακρόπολης είχε αυτό το μοναδικό οικόπεδο, το οποίο, όπως είναι φυσικό, έχει αρχαία, αποτελώντας -θεωρητικά- μειονέκτημα για την αξιοποίησή του. Ακριβώς αυτό το μειονέκτημα εμείς σκοπεύουμε να το μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα στο καινούριο ξενοδοχείο, έχοντας προβλέψει να αναδείξουμε τα εκθέματα μέσα από ειδικές κατασκευές. Με βάση το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες πρόκειται να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα, με σκοπό η νέα μονάδα να λειτουργήσει, εκτός απροόπτου, τέλη του 2018 ή αρχές του 2019».

Το νέο ξενοδοχείο θα διαθέτει 90 δωμάτια με όλες τις προδιαγραφές μιας μονάδας 5 αστέρων και θα συνδυάζει ουσιαστικά τη λιτή πολυτέλεια με το ευ ζην, το οποίο πρεσβεύουν από το 1989, όταν ξεκίνησαν την πορεία τους στο εγχώριο επιχειρείν οι ιδρυτές της Coco-Mat, τα αδέλφια Παύλος και Μιχάλης Ευμορφίδης. Το ξενοδοχείο της Ακρόπολης δεν θα είναι η μοναδική νέα επένδυση της οικογένειας στον ξενοδοχειακό κλάδο.

«Είμαστε στοχοπροσηλωμένοι στην Αθήνα, η οποία θεωρούμε ότι παρουσιάζει μεγάλες προοπτικές για εμάς. Ωστόσο, υπάρχει ενδιαφέρον και για μη αστικά ξενοδοχεία, ακόμη και σε περιοχές της Ελλάδας που εκ πρώτης όψεως μπορεί να μη συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά ενός κλασικού γνωστού τουριστικού προορισμού. Από την αρχή της πορείας τους, οι ιδρυτές της Coco-Mat έκαναν πολλές επιχειρηματικές κινήσεις με βάση το συναίσθημα και το εθιμικό τους, επομένως μπορεί να επενδύσουν σε καινούριους προορισμούς, που σήμερα είναι εκτός του τουριστικού χάρτη της Ελλάδας», αναφέρει ο κ. Περτέσης.

Το ξενοδοχείο της Ακρόπολης θα είναι το τρίτο στην Αθήνα για την οικογένεια Ευμορφίδη, η οποία έχει διατηρήσει την ξενοδοχειακή δραστηριότητά της εκτός της Coco-Mat, στην οποία ήδη εδώ και μία διετία περίπου συμμετέχει και το Libra Group του ομίλου Λογοθέτη

Το πρώτο, το «Coco-Mat Hotel Nafsika», βρίσκεται στην Κηφισιά προσελκύοντας κυρίως στελέχη εταιρειών αλλά και τουρίστες, με σταθερή πληρότητα άνω του 80% και επαναλαμβανόμενη πελατεία.

Το δεύτερο ξενοδοχείο, αυτό στο Κολωνάκι, κλείνει τώρα αισίως τον πρώτο χρόνο λειτουργίας «και η πληρότητά του είναι πάνω από τις αρχικές μας εκτιμήσεις. Το μέσο ποσοστό πληρότητας στον πρώτο χρόνο λειτουργίας ήταν στο 80% και μέσα στο Μάρτιο ξεπερνά το 85%», επισημαίνει ο κ. Περτέσης. Η ιδιαιτερότητα του ξενοδοχείου επί της Πατριάρχου Ιωακείμ, σε μια παλιά πολυκατοικία του 1935 η οποία αγοράστηκε, ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε σε ένα υπερσύγχρονο boutique hotel, είναι ότι στο lobby λειτουργεί κατάστημα της Coco-Mat, «γεγονός το οποίο εκπλήσσει και τους πελάτες του ξενοδοχείου. Στο ξενοδοχείο της Ακρόπολης δεν θα υπάρχει μεν κατάστημα, ωστόσο θα υπάρχει μία ξεχωριστή γωνιά που θα παραπέμπει στην εταιρεία».

Εκτός από τα τρία ξενοδοχεία στην Αθήνα, η Coco-Mat έχει βάλει την υπογραφή της και στο συγκρότημα κατοικιών στη Σέριφο «Coco-Mat Eco Residences Serifos», χωρίς ωστόσο η συγκεκριμένη μονάδα να ανήκει στο ξενοδοχειακό δυναμικό της οικογένειας Ευμορφίδη ή στην ίδια την Coco-Mat.



Το ξενοδοχείο της Ακρόπολης θα είναι το τρίτο στην Αθήνα της οικογένειας Ευμορφίδη, η οποία έχει διατηρήσει την ξενοδοχειακή δραστηριότητα εκτός της Coco-Mat, όπου ήδη εδώ και μία διετία περίπου συμμετέχει και το Libra Group του ομίλου Λογοθέτη.

Η ανάπτυξη της Coco-Mat

Στο μέτωπο των οικολογικών προϊόντων ύπνου, εκεί απ’ όπου ξεκίνησε το 1989 η διεθνής πλέον Coco-Mat που αυτή τη στιγμή κάνει εξαγωγές σε παραπάνω από 15 χώρες, το βάρος δίνεται στην ανάπτυξη της εταιρείας στις αγορές των ΗΠΑ και της Γερμανίας, αλλά και γενικότερα σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Κίνα, η Νότια Κορέα, ο Παναμάς κ.ά. Η εταιρεία, έχοντας συνδέσει το όνομά της με την ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία «οικολογικών προϊόντων ύπνου» που αφορά τόσο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ποιοτικού ύπνου όσο και την προώθηση ενός φυσικού τρόπου ζωής, διαθέτει αυτή τη στιγμή πάνω από 100 καταστήματα, ιδιόκτητα και franchise, εντός κι εκτός Ευρώπης, συζητώντας αυτή την περίοδο για νέες συνεργασίες και επέκταση σε Σιγκαπούρη και Νότια Αφρική. Αντίστοιχα, στον τομέα της χονδρικής επιχειρείται περαιτέρω ανάπτυξη μέσω στρατηγικών συμφωνιών με διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους, αεροπορικές εταιρίες, εταιρείες κρουαζιέρας κ.λπ.

Το νέο εγχείρημα στο real estate


Η οικογένεια Ευμορφίδη ετοιμάζεται για άλλο ένα νέο εγχείρημα, αυτή τη φορά στον τομέα του real estate και των Ανώνυμων Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ). Η Μπλε Κέδρος πήρε προ ημερών το πράσινο φως από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με στόχο την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο έως το τέλος του 2018, κίνηση η οποία πιθανότατα μπορεί να συνδυαστεί με την έναρξη λειτουργίας του νέου ξενοδοχείου στην Ακρόπολη, δεδομένου ότι ο προσανατολισμός της νέας εταιρείας έχει να κάνει με τον τουρισμό.

Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία ΑΕΕΑΠ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό αν ληφθεί υπόψη ότι η εταιρεία Μπλε Κέδρος με έδρα την Ξάνθη και πρώτο διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από τους κυρίους Μιχαήλ Ευμορφίδη του Δημητρίου, Παύλο Ευμορφίδη του Δημητρίου και Παύλο Ευμορφίδη του Μιχαήλ έχει ιδρυθεί από το 2014. «Παρά την αύξηση της φορολογίας, θεωρούμε ότι το πλαίσιο λειτουργίας των ΑΕΕΑΠ στην Ελλάδα δημιουργεί ασφάλεια στους επενδυτές, πολύ περισσότερο αν αυτή η εταιρεία περιλαμβάνει ακίνητα κάτω από ένα ισχυρό όνομα ως μισθωτή και δραστηριοποίηση στον τομέα του τουρισμού», αναφέρει ο κ. Μπομπόλιας. Η εταιρεία διαθέτει αυτή τη στιγμή αρχικό χαρτοφυλάκιο 29 εκατ. ευρώ. 

«Ξεκινώντας κυρίως με εμπορικά ακίνητα, στόχος της διοίκησης είναι η νέα εταιρεία να μετεξελιχθεί στην πρώτη Επενδυτική Ακινήτων που θα έχει επιχειρηματικό πλάνο με προσανατολισμό στον τουριστικό κλάδο. Αυτή θα είναι και η στρατηγική στόχευση της Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, σύμφωνα τουλάχιστον με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, έχοντας ήδη και τη θετική εμπειρία από τα υφιστάμενα ξενοδοχεία, ιδιοκτησίας του ομίλου. Σημειωτέον ότι ο δανεισμός αυτή τη στιγμή της εταιρείας είναι μηδενικός».

Σημειώνεται εδώ ότι το νέο εγχείρημα της ΑΕΕΑΠ δεν σχετίζεται με τους λοιπούς μετόχους της Coco-Mat αλλά αποτελεί ένα νέο βήμα της οικογένειας. Υπενθυμίζεται εδώ ότι εν έτει 2014, ο όμιλος Libra της οικογένειας Λογοθέτη, συνεπικουρούμενος από την Cycladic Group του επιχειρηματία Δημήτρη Γουλανδρή, είχε ανακοινώσει την είσοδό στο μετοχικό κεφάλαιο της γνωστής εταιρείας σε ποσοστό 50%. Η επένδυση στην Coco-Mat ήταν η πρώτη επένδυση του Libra Group στον κλάδο παραγωγής και λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα, παρόλο που ο όμιλος επενδύει ενεργά στη χώρα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής ύφεσης, ιδιαίτερα στους κλάδους των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της φιλοξενίας.
Ο όμιλος Libra είχε χαρακτηρίσει τότε στρατηγική την επένδυση σε μια κορυφαία ελληνική εταιρεία κατασκευής εξειδικευμένων στρωμάτων, λοιπών φυσικών προϊόντων ύπνου και επίπλων, η οποία διαθέτει εξαιρετικό ιστορικό προϊοντικής καινοτομίας με ένα εμπορικό σήμα που χαίρει μεγάλης εμπιστοσύνης.

Με την είσοδο της νέας ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο, θα διευρυνθεί και το μετοχικό σχήμα, ενώ τα νέα κεφάλαια θα διατεθούν για αγορές κυρίως τουριστικών ακινήτων. Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει γενικώς κινητικότητα στον τομέα των εγχώριων Επενδυτικών Ακινήτων, οι οποίες μπορεί να αναδειχθούν, εφόσον βελτιωθεί το οικονομικό κλίμα, σε κινητήρια δύναμη της εγχώριας αγοράς ακινήτων. Πέρα από τις υφιστάμενες εισηγμένες, Εθνική Πανγαία, Grivalia Properties, Trastor, ΙCI, στους νεοεισερχόμενους στον κλάδο εντάσσεται και η BriQ Properties, που συνδέεται με τον όμιλο Quest, ενώ ενδιαφέρον έχουν επιδείξει, μεταξύ άλλων, οι όμιλοι Alpha Bank και Στασινόπουλου, αναμένοντας τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.      newmoney.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template