Ομέρ Τσελίκ:«Το Αγαθονήσι είναι τουρκικό - Το έχουμε εξηγήσει»

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Με νέα θρασύτατη δήλωση το τουρκικό ΥΠΕΞ και δεν αναγνωρίζει την ελληνικότητα του Αγαθονησίου και επιτίθεται κατά του Π.Καμμένου και συνεπώς
στηρίζει ολοκληρωτικά τις αναθεωρητικές δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ και του Τούρκου ΥΠΑΜ Φ.Ισίκ.

«Η Τουρκία πάντα σεβόταν το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο υπάρχει ένας αριθμός προβλημάτων με την Ελλάδα για το Αιγαίου που τα έχουμε ήδη εξηγήσει» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Άγκυρας εννοώντας φυσικά ότι το Αγαθονήσι τους «ανήκει» αφού μας έχουν κάνει την τιμή να μας το «εξηγήσουν».

Ενοχλήθηκαν μάλιστα για την καταγγελία «στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ της συνεχιζόμενης αναθεωρητικής και επικίνδυνης συμπεριφοράς της Τουρκίας» και λένε ότι «υπάρχει ένα κανάλι διαλόγου ανάμεσα στις δύο χώρες προκειμένου να επιλυθούν τα θέματα του Αιγαίου» δηλαδή μη ζητάμε βοήθεια να τα λέμε οι δυό μας.


Βέβαια για την θρασύτατη αυτή ανακοίνωση φταίμε εμείς καθώς η καταγγελία στους Διεθνείς ορανισμούς από μόνη της δεν λέει τίποτα. Έπρεπε ευθέως να καταγγείλουμε ΗΠΑ και Γερμανία και όποιον άλλον τόσα χρόνια εξοπλίζουν την Άγκυρα με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα και της προσφέρουν συμπαραγωγές και τεχνογνωσία ώστε τώρα να φτιάχνει τα δικά της και να κάνει τον «μάγκα» στην περιοχή.

Συν το γεγονός βέβαια ότι στηρίζουν την οικονομία της αγοράζοντας τα τουρκικά προϊόντα ενώ τόσα χρόνια οι πολίτες τους ξόδευαν αφειδώς λεφτά ως τουρίστες στην Τουρκία.

Μια τέτοια καταγγελία θαν είχε όντως νόημα

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών:


«Οι απόψεις μας σχετικά με τις δηλώσεις και τη στάση του Έλληνα Υπουργού Άμυνας που απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία στο Αιγαίο έχουν εκφραστεί παλαιότερα και αρκετές φορές.

Η Τουρκία πάντοτε βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, το οποίο σέβεται. Από την άλλη, όπως άλλωστε έχουμε δηλώσει και προηγουμένως, υπάρχουν μια σειρά προβλημάτων μεταξύ της Ελλάδας και ημών στη θάλασσα του Αιγαίου που συνδέονται το ένα με το άλλο.

Η Τουρκία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην επίλυση των εν λόγω προβλημάτων με βάση το διεθνές δίκαιο και μέσω της ειρηνικής οδού. Στο πλαίσιο αυτό, είναι διαθέσιμοι και οι δίαυλοι διαλόγου που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο χωρών με στόχο την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου.

Με καταγεγραμμένη τη θέση της Ελλάδας για εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου, δεν θα πρέπει να έχει κανείς να πει κάτι σε αυτό το θέμα.

Επομένως, είναι απαράδεκτες οι κινήσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας προς την κατεύθυνση της διάλυσης των προσπαθειών μεταξύ των δύο χωρών για την ενίσχυση της καλής γειτονίας, των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας και τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι πρέπει να δοθούν τέλος σε αυτές τις ενέργειες».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως απάντηση της ΧΑΛΑΡΗΣ όπως αποδείχθηκε ανακοίνωσης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική πολιτική της Τουρκίας που προβαίνει σε προκλητικές δηλώσεις αμφισβήτησης των διεθνών αναγνωρισμένων συνόρων όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί ιστορικά και κατοχυρωθεί από το Διεθνές Δίκαιο τον προηγούμενο αιώνα.


Καταγγέλλουμε στη Διεθνή Κοινότητα και τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ τη συνεχιζόμενη αναθεωρητική και επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της Τουρκίας.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ότι αυτή τη φορά η αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου διατυπώνεται από τα χείλη του Υπουργού που είναι αρμόδιος για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».   pronews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template