ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ EXXONMOBIL- Με σφραγίδα Τραμπ η κυπριακή ΑΟΖ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Με συγκρατημένα χαμόγελα υποδέχτηκαν στη Λευκωσία τη στάση της Ουάσινγκτον σε ένα ζήτημα το οποίο έχει επανειλημμένα πυροδοτήσει
ένταση με την Τουρκία.
​Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για θέματα ενέργειας, θα επισκεφτεί την Κύπρο και θα δώσει το παρών στην υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και EXXONMOBIL
Η πρόθεση της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνεχίσει τις έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, προχωρώντας παράλληλα ακόμα και σε εξορύξεις φυσικού αερίου και πετρελαίου, συνδέεται άμεσα με την οριοθέτηση της θαλάσσιας ΑΟΖ, κάτι το οποίο δεν επιθυμεί η Άγκυρα από τη στιγμή που το Κυπριακό παραμένει άλυτο.


Όπως έγινε γνωστό, η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για θέματα ενέργειας Ρόμπιν Ντάνιγκαν θα επισκεφτεί την Κύπρο και θα δώσει το παρών στην υπογραφή των συμβολαίων μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και EXXONMOBIL για τη διενέργεια ερευνητικής γεώτρησης υδρογονανθράκων, εξέλιξη που προκάλεσε αμηχανία στην Άγκυρα.

Ψήφος εμπιστοσύνης


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτήρισε «ψήφο εμπιστοσύνης για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου» την αμερικανική στάση, υπογραμμίζοντας ότι δίνεται μια ξεκάθαρη απάντηση σε όσους αμφισβητούν την υφιστάμενη κατάσταση.

​«Είναι γεγονός πως η Ουάσινγκτον προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στον ρόλο της Κύπρου στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου»Παράλληλα, επεσήμανε πως η άφιξη της υφυπουργού στο νησί συνιστά σημαντικότατη εξέλιξη, διότι με αυτόν τον τρόπο η αμερικανική κυβέρνηση αποδεικνύει και τη στήριξή της σε αυτήν τη συνεργασία, η οποία θα έχει οικονομικά -και όχι μόνο- οφέλη και για τις δύο πλευρές.


«Είναι γεγονός πως η νέα αμερικανική κυβέρνηση προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και στον ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία, ως πυλώνας σταθερότητας και ασφάλειας, μπορεί να διαδραματίσει» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κι όλα αυτά ενώ άκαρπες απέβησαν οι νέες προσπάθειες επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, καθώς ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία το δείπνο -για επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου- μεταξύ του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.     zougla.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template