ΓΕΜΙΣΕ Ο ΝΑΟΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΛΗ - Αγγελιοφόροι Θανάτου του ISIS έσπειραν τον τρόμο.ΒΙΝΤΕΟ

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

ΓΕΜΙΣΕ Ο ΝΑΟΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΕΛΗ - Αγγελιοφόροι  Θανάτου του ISIS έσπειραν τον τρόμο.
Ματωμένη Κυριακή των Βαΐων
για τους Χριστιανούς της Αιγύπτου σήμερα, καθώς δύο βομβιστικές επιθέσεις σε εκκλησίες Κοπτών στις πόλεις Τάντα και Αλεξάνδρεια, κόστισαν την ζωή σε 45 ανθρώπους προς το παρόν, ενώ περισσότεροι από 150 είναι οι τραυματίες. Και οι δύο επιθέσεις έγιναν την ώρα που στις εκκλησίες βρίσκονταν δεκάδες Χριστιανοί προκειμένου να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία.

Για το μακελειό ανέλαβε την ευθύνη το Ισλαμικό Κράτος, με μήνυμά του που μεταδόθηκε από το λεγόμενο «πρακτορείο ειδήσεων» που χρησιμοποιεί, το AMAQ.

Δύο βίντεο - ντοκουμέντα από τις επιθέσεις, που αποτυπώνουν τις πολύνεκρες εκρήξεις, δείχνουν τις σοκαριστικές σκηνές.

Στο βίντεο από την επίθεση αυτοκτονίας στον Άγιο Μάρκο της Αλεξάνδρειας, φαίνεται ένας μαυροντυμένος άντρας να περνά το δρόμο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η εικόνα «σκεπάζεται» από μια κόκκινη φλόγα: Ο άντρας έχει αυτοεκραγεί και έχει παρασύρει στο θάνατο 18 τουλάχιστον ανθρώπους, τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Το βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στην Αλεξάνδρεια:

Νωρίτερα, στην πόλη Τάντα, κοντά στο Δέλτα του Νείλου μια βόμβα εξερράγη μέσα στην εκκλησία των Κοπτών, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 27 άνθρωποι και να τραυματιστούν περισσότεροι από 50. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10:00 μέσα στην κοπτική εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου) της Τάντα.

Η στιγμή της έκρηξης καταγράφηκε σε βίντεο που τραβήχτηκε στο εσωτερικό της εκκλησίας. Ενώ η χορωδία του ναού ψάλλει, ξαφνικά χάνεται η εικόνα και ακούγεται ο εκκωφαντικός θόρυβος της βόμβας που εκρήγνυται. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του βίντεο από τις αρχές, το υλικό μεταδίδεται από μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου.

Δείτε το βίντεο από την στιγμή της έκρηξης:


Αμέσως μετά την καταστροφή, πανικόβλητοι άνθρωποι τρέχουν να σωθούν και να βοηθήσουν τους τραυματίες:


Η έκρηξη στην εκκλησία Κοπτών στην Αλεξάνδρεια έγινε λίγες ώρες αργότερα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο καμικάζι ήθελε να μπει μέσα στην εκκλησία, όπου βρίσκονταν δεκάδες πιστοί και να πραγματοποιήσει εκεί το σχέδιό του. Όμως ένας αστυνομικός που βρισκόταν εκεί αντιλήφθηκε πως ήταν ύποπτος και τον εμπόδισε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί και αυτός, όταν ο άντρας ανατινάχθηκε.

Ο αστυνομικός που εμπόδισε τον βομβιστή στην Αλεξάνδρεια:


Μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνονται συνολικά τρεις αστυνομικοί, ένας από τους οποίους ήταν ο επικεφαλής του τοπικού αστυνομικού τμήματος της περιοχής Αταρίν.

Βίντεο λίγο μετά την έκρηξη στην Αλεξάνδρεια:


Οι δύο επιθέσεις, που έγιναν λίγο πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στις 28 και 29 Απριλίου στην Αίγυπτο και την ώρα που το αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» κάλεσε τους οπαδούς του να βάλουν στο στόχαστρο των επιθέσεών τους χριστιανούς.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, βομβιστική επίθεση στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 49, ανάμεσα στα θύματα ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά. 'Ήταν η πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον της χριστιανικής μειονότητας της Αιγύπτου μέχρι σήμερα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες













ΠΡΟΣΟΧΗ: Ακολουθούν σκληρές εικόνες       protothema.gr








Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template