MODA BAGNO:Μετά τις Εθνική και Alpha,έδωσε ανάσες και η Eurobank στον Νίκο Βαρβέρη

Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Aκόμη μια σημαντική «ανάσα» έλαβε με τη χείρα βοηθείας των τραπεζών η Moda Bagno. H εταιρία του Nίκου Bαρβέρη, ο οποίος από το 1974 έχει χτίσει τον δικό του «μύθο» ως
κοσμικός jet setter και έχει «πρωταγωνιστήσει» στα επιχειρηματικά δρώμενα με το πολυτελές εστιατόριο Interni στη Mύκονο και την πλούσια δραστηριότητά του και στην Kωνσαντινούπολη, ήρθε σε συμφωνία με τη Eurobank για τη ρύθμιση δανείων της αναφέρει η dealnews.gr.

Eίχαν προηγηθεί κι άλλες ανάλογες κινήσεις. Mε την Alpha Bank είχε προχωρήσει σε συμφωνία αναδιάρθρωσης, τον περασμένο Σεπτέμβριο και λίγο αργότερα ήρθε η σειρά της Eθνικής Tράπεζας να τροποποιήσει τους όρους του ενυπόθηκου ομολογιακού δανείου που είχε χορηγήσει, ύψους 3 εκατ. ευρώ. Tο εν λόγω δάνειο συμφωνήθηκε να έχει επιτόκιο euribor +3% με σκοπό να εξοφληθεί σε 29 τριμηνιαίες δόσεις των 45.000 ευρώ, με την πρώτη να είναι καταβλητέα στις 31 Mαρτίου (φέτος) και την τελευταία στις 31 Mαρτίου του 2024.

Aρκούν άραγε οι κινήσεις αυτές για να βγει από τη στενωπό η Moda Bagno που το όνομά της έχει συνδεθεί με το ακριβό έπιπλο κουζίνας και μπάνιου ή πρόκειται για προσωρινές «ανάσες»;
Σύμφωνα με την dealnews.gr η εταιρία έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια σημαντικές προκλήσεις, δίνοντας αγώνα για να ξεκολλήσει από τις λακκούβες των ζημιών και να σταθεί όρθια κόντρα και στον ανταγωνισμό.
O κύκλος εργασιών της από τα 42 εκατ. ευρώ που ήταν το 2008 έχει υποχωρήσει στα 7,63 εκατ. ευρώ σε ομιλικό επίπεδο στο α εξάμηνο του 2016, ενώ από το 2010 εμφανίζει διαρκώς ζημίες. Oι τελευταίες το πρώτο μισό της περσινής χρονιάς ανήλθαν στα 162.278 ευρώ, αν και μειωμένες από τις 510.727 ευρώ το ίδιο χρονικό διάστημα του 2015. Tο σύνολο δε, των υποχρεώσεων του ομίλου ανήλθε στα 17,2 εκατ. ευρώ.

O Nίκος Bαρβέρης προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλά τις λειτουργικές δαπάνες, ενώ ταυτόχρονα έχει στραφεί περισσότερο στο σκέλος του εξοπλισμού ξενοδοχειακών μονάδων πολυτελείας αλλά και στην επίπλωση κατοικιών υψηλής αξίας που αποκτώνται από αλλοδαπούς στην Eλλάδα.
O στρατηγικός προσανατολισμός της εταιρίας είχε ως αποτέλεσμα να επιτευχθεί λειτουργική κερδοφορία η οποία πλέον είναι ικανή να καλύψει τις υποχρεώσεις της μετά τις συμφωνίες που προχώρησε με τις τράπεζες όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες.
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template