Β. Πούτιν: «Επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους τo κτύπημα στη Συρία

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

«Η ενέργεια της Ουάσινγκτον αποτελεί πλήγμα για τις ρωσο-αμερικανικές σχέσεις και για τις προσπάθειες συγκρότησης διεθνούς συνασπισμού κατά
της τρομοκρατίας» ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στην αεροπορική βάση Shayrat.

Τελείωσε πριν καν αρχίσει η «φιλία» των δύο ισχυρότερων προέδρων του πλανήτη; Των δύο ανθρώπων που ελέγχουν με τα βαλιτσάκια τους τα δύο μεγαλύτερα πυρηνικά οπλοστάσια του πλανήτη;

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρίας «επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους» που βασίστηκαν «σε κατασκευασμένα προσχήματα».

«Ο πρόεδρος Πούτιν θεωρεί τα αμερικανικά πλήγματα κατά της Συρία επίθεση κατά κυρίαρχου κράτους κατά παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, με βάση σε κατασκευασμένα προσχήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πάντως σύμφωνα με πηγές από το αμερικανικό Πεντάγωνο για την επίθεση είχε ενημερωθεί η Ρωσία μέσω της ειδικής «κόκκινης γραμμής» που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες προκειμένου να αποφευχθεί κάποιο ατύχημα.

Όμως υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που προκαλεί απορίες καθώς το βράδι δυνάμεις του ISIS πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά του συριακού Στρατού στηνανατολική Χομς εκεί δηλαδή που δρούσαν τα μαχητικά της Shayrat.

Πράγμα που σημαίνει ότι το ISIS διαθέτει κάποιον στις ΗΠΑ που «σφυράει» πριν αναληφθούν οι οποιεσδήποτε δράσεις.

Ανακοινώνοντας την επίθεση ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, με διάγγελμά του από τη Φλόριντα όπου βρίσκεται για την επίσημη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στις ΗΠΑ κάλεσε όλα τα πολιτισμένα κράτη «να σταθούν στο πλευρό μας προκειμένου να μπει ένα τέλος στη σφαγή και την αιματοχυσία στη Συρία αλλά και για να μπει ένα τέλος στην τρομοκρατία παντός είδους».

Παρόλα αυτά ο Αμερικανός πρόεδρος δεν εξήγησε πως θα ενεργήσει τώρα κατά του ISIS και όλων των ισλαμιστών οι οποίοι πλέον χωρίς αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία της Χομς θα δρουν ανενόχκλητοι εναντίον των νόμιμων συριακών δυνάμεων.

Όπως είπε ο Τραμπ «την Τρίτη ο δικτάτορας Μπασάρ αλ Ασάντ πραγματοποίησε μια τρομακτική επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων ανθρώπων. Ο Άσαντ έπνιξε αθώους άνδρες, γυναίκες, παιδιά. Ήταν ένας αργός και βίαιος θάνατος για τόσους πολλούς ανθρώπους. Ακόμα και μωρά σφαγιάστηκαν σε αυτή την βαρβαρική επίθεση».

«Σήμερα διέταξα μια στοχευμένη επίθεση σε στρατιωτική βάση στη Συρία από την οποία έγινε η επίθεση. Είναι προς το ζωτικό συμφέρον των ΗΠΑ να εμποδίσουν και να αποτρέψουν τη διασπορά της χρήσης τέτοιων χημικών όπλων» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της και αγνόησε τις αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Οι προηγούμενες προσπάθειες για αλλαγή στη συμπεριφορά του Άσαντ απέτυχαν και απέτυχαν δραματικά. Ως αποτέλεσμα η προσφυγική κρίση συνεχίζει να βαθαίνει και η περιοχή εξακολουθεί να αποσταθεροποιείται απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της» είπε ο Τραμπ.

«Ελπίζουμε ότι όσο η Αμερική παλεύει για την δικαιοσύνη, η ειρήνη και η αρμονία στο τέλος θα επικρατήσουν. Καληνύχτα σας και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και όλο τον κόσμο»
έκλεισε το διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος.

Διαφωνούμε ως προς το ότι ο Άσαντ έριξε τα χημικά στην Ιντλίμπ. Όπως αποδείχθηκε σε ανάλογη επίθεση στην ανατολική Γκούτα της Δαμασκού το 2013 την επίθεση την είχαν κάνει οι ισλαμιστές για να προξενήσουν επίθεση κατά των δυνάμεων του Άσαντ από την Δύση.
Πέραν αυτού το πρόβλημα παραμένει: Ποιος θα καλύψει το συριακό κενό εξουσίας, οι ισλαμιστές; Θα κάνει τόσο ραγδαία αλλαγή από αυτά που είχε υποσχεθεί ο Αμερικανός πρόεδρος; Τι σκοπεύει να πράξει τώρα εναντίον του ISIS;    pronews.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template