ΜΥΚΟΝΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝ.Η ευωδία απο το Αυγουστάτικο αεράκι,μια απέραντη χέστρα στις παραλίες της

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

Είναι κάποιες αυγουστιάτικες νύχτες που οι αναθυμιάσεις από τα βοθρολύματα που καταλήγουν στις κοσμικές ακτές της Μυκόνου κοντεύουν να πνίξουν κατοίκους και
τουρίστες. 
Το νησί δεν ήταν έτοιμο και όπως δείχνουν τα πράγματα ποτέ δεν θα είναι, να υποδεχθεί τα 2 εκατομμύρια και πλέον των τουριστών που προσγειώνονται σαν ακρίδες τον Αύγουστο.

Η Μύκονος δεν έχει τις υποδομές για όλον αυτό το κόσμο. Η αρμόδια Πολεοδομία δεν διαθέτει το προσωπικό αλλά και την θέληση να βάλει τάξη στο χάος. Το σκάνδαλο τους Τέλους Παρεπιδημούντων με τα διεφθαρμένα στελέχη του Δήμου Μυκόνου είναι πρόσφατο αλλά καθόλου διδακτικό. Όσο αφορά δε τη χρήση του Αιγιαλού από τους επιτηδευματίες εδώ κυριαρχεί το δίκιο του αούα νταβατζή.

Μάλιστα ο δήμαρχος Μυκόνου που γνωρίζει το ΧΑΟΣ και τη ζούγκλα αντί να κοιτάξει να νοικοκυρέψει την ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ που παρουσιάζουν οι μυκονιάτικες ακτές ζητά από τον Πρωθυπουργό να νομιμοποιήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το χάος!



Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό για την καθυστέρηση έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου για τη μίσθωση τμημάτων αιγιαλού απέστειλε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς και αιτήθηκε την άμεση ανταπόκριση του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, ανέφερε ««πως ενώ διανύουμε το μήνα Μάιο και η τουριστική σεζόν έχει πλέον αρχίσει δυναμικά, δεν έχει εκδοθεί ακόμα η προβλεπόμενη εγκύκλιος για τη μίσθωση των τμημάτων του αιγιαλού, σπάζοντας κάθε ρεκόρ καθυστέρησης σε αυτό το τόσο κρίσιμο ζήτημα, αφήνοντας παράλληλα έωλα τα συμφέροντα του δημοσίου, ενώ παράλληλα έχει λήξει από τις 30.04.2017 η παράταση της αριθ. ΔΔΠ0005159/586Β ΕΞ 2015/7.4.2015 ΚΥΑ (Β΄578), όπως ισχύει (ΦΕΚ Α΄ 78/26.05.2016)».

Συνέχισε τονίζοντας «πως στην παρούσα δυσμενή δημοσιονομική συγκυρία και την προσπάθεια ανάκαμψης της εθνικής οικονομίας και τον έντονο διεθνή ανταγωνισμό, ιδίως στην περιοχή της Μεσογείου, όσον αφορά το πεδίο της παροχής υπηρεσιών τουρισμού, η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και συγχρόνως η ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και της οικονομικής ζωής δια της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων κατά τη διαδικασία παραχώρησης της απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού είναι επιτακτική».

Αναγνώρισε πως “η τροπολογία που ψηφίστηκε για την μίσθωση του αιγιαλού βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, αλλά επισήμανε πως έχει καθυστερήσει σημαντικά η εφαρμογή της, με αποτέλεσμα να έχει ήδη αρχίσει η τουριστική σεζόν και οι παραλίες να βρίσκονται στον «αέρα» και οι επιχειρηματίες να βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας, καθότι ταυτοχρόνως έχουν αρχίσει οι έλεγχοι από το Α.Τ. Μυκόνου».

Τέλος κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να επιληφθεί άμεσα του θέματος προκειμένου, να εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος περί παραχώρησης της απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, καθότι κάθε μέρα που περνά χάνονται σημαντικά χρηματικά ποσά για το ελληνικό δημόσιο, οι επιχειρηματίες είναι έκθετοι και οι λουόμενοι δεν λαμβάνουν τις προσήκουσες υπηρεσίες».   απο το kourdistoportocali.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template