ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ FORD>Πως να ΔΙΑΛΥΣΕΙΣ έναν ιστορικό κολοσσό!

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Πως να διαλύσεις έναν ιστορικό κολοσσό της Αυτοκινητοβιομηχανίας!
Αυτό ήταν το μάθημα που πήραν τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Ford Motor

από τον έως σήμερα διευθύνοντα σύμβουλο Mark Fields η ηγεσία του οποίου τρόμαξε τον εκτελεστικό πρόεδρο Bill Ford και ο οποίος αποφάσισε να στείλει τον Fields σπίτι του.

Μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο την έξοδο από την εταιρία βλέπει και ο αντιπρόεδρος επικοινωνίας του ομίλου Ford, ο Ray Day και όχι άδικα εάν δει κανείς ποια ήταν η εικόνα της επικοινωνίας της FORD ακόμη και στην Ελλάδα με τα αυτοκίνητα της εταιρίας να εμφανίζονται σε ιστότοπους με πέτσινες επισκεψιμότητες και με αστεία παραμονή του επισκέπτη στις ιστοσελίδες τους.

Μιλάμε για το απόλυτο ναυάγιο. Την αποκάλυψη κάνει η Joann Muller στο Forbes και την αναδημοσιεύει το Capital.gr.

της Joann Muller

Αποχωρεί από την Ford Motor ο Mark Fields, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και θα αντικατασταθεί από τον James P. Hackett, τον επικεφαλής της θυγατρικής της, Ford Smart Mobility LLC. Αυτό αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το πρωί η εταιρεία, σύμφωνα με μία πηγή που έχει γνώση της κατάστασης.

Άλλα στελέχη θα αναλάβουν διευρυμένους ρόλους, συμπεριλαμβανομένου του James Farley, του προέδρου της Ford Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και του Joseph Hinrichs, του επικεφαλής της Ford Βόρειας Αμερικής, αναφέρουν άτομα με γνώση των διοικητικών αλλαγών.

Επίσης από την εταιρεία αποχωρεί ο αντιπρόεδρος επικοινωνίας του ομίλου Ford, ο Ray Day, ο οποίος θα αντικατασταθεί από τον Mark Truby, αντιπρόεδρο επικοινωνιών στην Ford Ασίας και Ωκεανίας.

Οι ανακατατάξεις οφείλονται στο γεγονός ότι ο εκτελεστικός πρόεδρος Bill Ford και το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο, έχασε την εμπιστοσύνη του στην διοίκηση του Fields, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το σκεπτικό του διοικητικού συμβουλίου. Ο Fields αντικατέστησε τον Alan Mulally στα μέσα το 2014, αλλά δεν είχε την ικανότητα του προκατόχου του να συσπειρώσει τους υπαλλήλους σε μία κοινή αποστολή ή να λάβει κρίσιμες αποφάσεις σχετικά με τη στρατηγική της εταιρείας.

“Χωρίς τον Alan, οι τρόφιμοι διοικούν το ψυχιατρικό άσυλο”, αναφέρει μία πηγή.

Οι διευθυντές ανησυχούσαν ολοένα και περισσότερο από την επιδείνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Ford, παρά τα υψηλά κέρδη της σειράς φορτηγών “F”, που αποτελεί ναυαρχίδα της εταιρείας, αναφέρουν άτομα με γνώση του τρόπου σκέψης του διοικητικού συμβουλίου.

Εκπρόσωπος της Ford δεν επιβεβαίωσε ότι επίκεινται διοικητικές αλλαγές. “Παραμένουμε επικεντρωμένοι στο σχέδιό μας για τη δημιουργία αξίας και στην ανάπτυξη της κερδοφορίας. Δεν σχολιάζουμε εικασίες ή φήμες”, είπε ο εκπρόσωπος.
Η Ford που αναμένει για φέτος κέρδη προ φόρων ύψους 9 δισ. δολ, έχει χάσει μερίδιο αγοράς και δεν έχει καταφέρει τους επενδυτές να αγοράσουν τη μετοχή της. Οι τιμή της μετοχής της έχει μειωθεί κατά 40% υπό την ηγεσία του Fields.

O 62χρονος Hackett, είναι πρώην διευθύνων σύμβουλος της Steelcase, της εταιρείας επίπλων γραφείου και ήταν διευθυντής στη Ford επί χρόνια πριν αποχωρήσει από το Δ.Σ. για να γίνει πρόεδρος μίας νεοϊδρυθείσας θυγατρικής, τον Μάρτιο του 2016.

Κατά την 30ετή καριέρα του στην Steelcase, κατάφερε να επεκτείνει το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας, βοηθώντας τη να μετατραπεί από έναν παραδοσιακό κατασκευαστή επίπλων γραφείου σε σχεδιαστή χώρων εργασίας αιχμής.  απο το kourdistoportocali.com
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template