OKTABIT:Γενέθλια με απαισιόδοξες και μαύρες αποχρώσεις

Τρίτη 23 Μαΐου 2017

OKTABIT:Γενέθλια με απαισιόδοξες και μαύρες αποχρώσεις.H Oktabit, η εταιρεία που οραματίστηκε και ίδρυσε ο νυν πρόεδρος και CEO
της Δημήτρης Παπαϊωάννου εφέτος συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής. Το ένα τέταρτο δηλαδή
μιας 100ετίας. Δεν είναι και μικρό πράγμα.

Να όμως που το εορταστικό κλίμα αυτό έρχεται να το χαλάσει η αρνητική πορεία που το σχήμα πήρε. Μια πορεία συνυφασμένη με αυτήν της χώρας η οποία αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις.

Από το 1992, έχοντας απόλυτη εξειδίκευση στη διάθεση επώνυμων προϊόντων πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών σε κατασκευαστές και μεταπωλητές και μέσα από τεχνογνωσία, ψηφιοποιημένη πληροφορία και συνεχή βελτίωση στις προσφερόμενες υπηρεσίες, η εταιρεία υπήρξε σημείο αναφοράς ανάμεσα στις εταιρίες του κλάδου.
Κάπως έτσι κι όντας διαρκώς σε ανοδική πορεία στις λύσεις πληροφορικής, υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με αντικείμενο τη διανομή των προϊόντων της Huawei στην ελληνική αγορά από το δίκτυο της ενώ έχει κι εξαιρετικές σχέσεις με την Dell.
Επρόκειτο για τη δημιουργία του πρώτου καταστήματος, αποκλειστικά για τη διάθεση προϊόντων της Dell Technologies, στο “The Mall Athens”. Ένα πρότζεκτ όμως που εξ αποτελέσματος δεν πήγε καλά και τώρα μετράει πληγές.
Δεν το λέμε εμείς αυτό. Το λένε τα οικονομικά της αποτελέσματα για τη χρήση του 2016. Σύμφωνα με αυτά, οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν σε 48.727.020 ευρώ έναντι 51.179.059 ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας μείωση κατά 4,8%. 


Χάθηκαν δηλαδή πολύτιμες πωλήσεις ενώ τα μικτά κέρδη κατά τη χρήση 2016 ανήλθαν σε 5.122.495 ευρώ έναντι 5.955.186 κατά την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας μείωση της τάξης του 9,7% και διαμορφώνοντας το μικτό περιθώριο κέρδους στο 10,5% έναντι 11,6% το 2015.

Τα έξοδα διοίκησης και διάθεσης της εταιρείας ανήλθαν κατά τη χρήση 2016 σε 3.314.961 ευρώ έναντι 3.443.544 κατά την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας μείωση κατά 3,7% οριακή ίσως για το μέγεθος της κάμψης των άλλων δεικτών.


 Κι εδώ είναι που ο κ. Παπαϊωάννου και οι συνεργάτες του δεν έδειξαν τόλμη. Δεν θέλησαν δηλαδή να συμμαζέψουν την εταιρεία και να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο σε μια άτολμη επιλογή που υποσκάπτει τα θεμέλια της Octabit.

Σαν να μην έφθαναν τα παραπάνω και τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων σημείωσαν βουτιά καθώς ανήλθαν κατά τη χρήση 2016 σε 1.971.318 ευρώ έναντι 2.843.064 κατά την προηγούμενη χρήση, σημειώνοντας μείωση κατά 30,7%.

Όλα τα παραπάνω όμως θα αποτελούσαν ιστορία για την εταιρεία αν πληροφορίες δεν έφερναν την επιχείρηση να περνάει ένα εξίσου δύσκολο- αν όχι δυσκολότερο – 2017. Ένα έτος που μέχρι στιγμής δείχνει μείωση στα οικονομικά αποτελέσματα και έχει φέρει γκρίνια στο μάνατζμεντ. απο το newmoney.gr
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template