51-66 ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ-Πρωταθλητής Ελλάδας ο Παναθηναικός

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ, καθώς επικράτησε του Ολυμπιακού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με σκορ 66-51. Το
ματς τελείωσε με επεισοδιακό τρόπο, καθώς 1.54’’ πριν την ολοκλήρωσή του διεκόπη, λόγω ρίψης κροτίδων και φωτοβολίδων των οπαδών του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» έφυγαν για τα αποδυτήρια και αφού εκκενώθηκε το ματς επέστρεψαν προκειμένου να ολοκληρωθεί ο πέμπτος τελικός. Το παιχνίδι στην πρώτη περίοδο είχε όλα τα στοιχεία του ντέρμπι. 
Ο Μιλουτίνοφ άνοιξε το σκορ, ενώ ο Παππάς με το πρώτο τρίποντο των «πράσινων» μετά από πέντε προσπάθειες σημείωσε το 3-2. Ακολούθησε ένα σερί 9-0 του Ολυμπιακού με τρίποντα του Παπανικολάου και δύο του Μάντζαρη, όμως οι «πράσινοι» επέστρεψαν και ισοφάρισαν σε 12-12 με πόντους των Μπουρούση, Καλάθη και Ρίβερς. Τελικά στο τέλος της περιόδου ο Ολυμπιακός με βολή του Σπανούλη προηγήθηκε 17-14.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ολοκληρωτικά στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με σφικτή άμυνα περιόρισαν τον Ολυμπιακό στους δέκα πόντους σε ολόκληρη την περίοδο με αποτέλεσμα να αποκτήσουν προβάδισμα με διψήφιο αριθμό πόντων. Μετά το 19-14 που σημείωσε ο Παπανικολάου, οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ ισοφάρισαν με τρίποντο του Καλάθι και άλεϊ ουπ τελείωμα του Γκιστ, ενώ ο Τζέιμς σημείωσε το 21-19. Με καλάθι του Αγραβάνη οι Πειραιώτες ισοφάρισαν (21-21), ενώ με επί μέρους σκορ 11-2 οι «πράσινοι» ξέφυγαν με 34-23. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Σπανούλης προσέφερε τέσσερις πόντους στους «ερυθρόλευκους» και ο Τζέιμς δύο στους «πράσινους» για να διαμορφωθεί το σκορ στο 36-27 υπέρ του Παναθηναϊκού.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Ολυμπιακός για ακόμα μία φορά δεν βρήκε λύσεις στην επίθεση και πέτυχε για δεύτερο δεκάλεπτο μόλις 10, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να σκοράρει, θέτοντας γερές βάσεις για την κατάκτηση της νίκης και κατ’ επέκταση του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» με επιθετικές λύσεις από τους Καλάθη, Τζέιμς, Γκάμπριελ και Μπουρούση «έτρεξαν» σερί 12-0 και προηγήθηκαν 48-27, ενώ ο Ολυμπιακός είχε να αντιπαραθέσει μόνο τον Μιλουτίνοφ. Στο 30’ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με σκορ 57-37.

Τα δεκάλεπτα: 17-14, 27-36, 37-57.








Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε από την θέση του δίπλα στον πάγκο του Παναθηναϊκού καθώς επικράτησε ένταση σε μια φάση με τον Μπουρούση λίγο πριν το φινάλε της 3ης περιόδου στο ΣΕΦ.

Λίγο αργότερα και πριν καν ολοκληρωθεί το πέμπτο ματς της σειράς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Ντροπή! Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός».

Μία μίνι ένταση προς το φινάλε της τρίτης περιόδου στον 5ο τελικό, μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Γιάννη Μπουρούση, «ανάγκασε» τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να φύγει για τα αποδυτήρια του ΣΕΦ.

Μετά από ένα φάουλ του Έλληνα σέντερ πάνω στον Αγραβάνη, φίλοι των «ερυθρόλευκων», που βρίσκονταν κάτω από την μπασκέτα, κάτι είπαν στον Μπουρούση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Την ίδια στιγμή και θέλοντας, προφανώς, αφενός να προφυλαχθεί (καθότι οι εν λόγω οπαδοί βρίσκονταν πολύ κοντά στον «πράσινο» πάγκο) και αφετέρου να βοηθήσει στο να ηρεμήσει η κατάσταση, ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» αποχώρησε, μαζί με την προσωπική του, φρουρά και χωρίς παρατράγουδα, για τα αποδυτήρια του φαληρικού γηπέδου.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ, ο Γιαννακόπουλος είπε «ντροπή! Να ποιος είναι ο Ολυμπιακός», χωρίς να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη.








Με τον Παναθηναϊκό να έχει κατακτήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα, αφού 1.54 πριν το φινάλε ήταν στο +17 (49-66), οπαδοί του Ολυμπιακού «μπούκαραν» στο παρκέ και επικράτησε χάος.

Οι παίκτες και ο πάγκος των πράσινων έτρεξαν προς τα αποδυτήρια και κατά την προσπάθειά τους να περάσουν την φυσούνα τα καπνογόνα έπεφταν βροχή. Ευτυχώς δεν αναφέρθηκε, μέχρι στιγμής κάποιος τραυματισμός και το κλίμα στα αποδυτήρια του Τριφυλιού ήταν πανηγυρικό.

Οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου (βρίσκεται σε εξέλιξη) για να συνεχιστεί το παιχνίδι.







Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template