Τρέχουν τώρα να ασφαλίσουν τα... ανασφάλιστα

Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Χρυσές δουλειές κάνουν από σήμερα οι ασφαλιστές καθώς η ΑΑΔΕ «ξεμπλόκαρε» όσους είχαν εντοπιστεί στις 6/6 να έχουν ανασφάλιστο όχημα
χωρίς να έχουν καταθέσει πινακίδες. Πλέον το σύστημα επιτρέπει να ασφαλιστούν περίπου 1 εκατομμύριο οχήματα, χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να υποχρεωθούν να πληρώσουν και το σχετικό πρόστιμο. Τις επόμενες μέρες θα διαγραφούν και τα ηλεκτρονικά παράβολα των 250 ευρώ που είχαν εκδοθεί για όλους όσους είχαν εντοπιστεί –σωστά ή από λάθος- ότι είχαν ανασφάλιστο όχημα.

Ενόψει του μαζικού κύματος ασφαλίσεων χωρίς πρόστιμο, πολλοί ασφαλιστές έσπευσαν ήδη να ενημερώσουν -μέσω μηνυμάτων κλπ- το πελατολόγιό τους ότι πρέπει άμεσα να φροντίσουν άμεσα για την ασφάλιση του οχήματός τους.

Ωστόσο αρκετοί είναι και εκείνοι που, πονηρά σκεπτόμενοι, προτιμούν να μείνουν έως και 1 ακόμα μήνα ανασφάλιστοι και να γλιτώσουν έτσι λεφτά, ποντάροντας στην «ασυλία» που έχει δώσει η κυβέρνηση για έως και τις 14 Ιουνίου. Αν όμως κινούν στο δρόμο με τα οχήματά τους και δεν τα έχουν ακινητοποιημένα σε κάποιο χώρο, εκτός του ότι παραμένουν επικίνδυνοι για τους νομοταγείς, διατρέχουν και οι ίδιοι μεγάλο κίνδυνο και ευθύνες εάν εντοπιστούν στο δρόμο σε έλεγχο της Τροχαίας ή αν εμπλακούν σε ατύχημα.

Σε κάθε περίπτωση, μετά και την παροχή «ασυλίας» από την κυβέρνηση στους παραβάτες, δεν διαφαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει άλλη ηλεκτρονική διασταύρωση για εντοπισμό ανασφαλίστων οχημάτων πριν τις 15 Ιουνίου τουλάχιστον.

Αντιθέτως, σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν πλέον όσοι πρέπει να μετακινηθούν και να σπεύσουν –για πολλοστή φορά ορισμένοι- στις Περιφέρειες και τις υπηρεσίες του υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να δηλώσουν ή να αποδείξουν ότι το όχημά τους έχει κλαπεί, ώστε να απαλλαγούν από την υποχρέωση ασφάλισης παρότι δεν έχουν καταθέσει πινακίδες.

Σε ετοιμότητα πρέπει να βρίσκονται όμως και κληρονόμοι θανόντων ιδιοκτητών αυτοκινήτων. Παρότι ίσως υπολόγιζαν ότι έχουν περιθώριο έως και τα τέλη Δεκεμβρίου για να τακτοποιήσουν φορολογικές υποχρεώσεις του συγγενή τους (πχ δηλώσεις Ε1) εάν αυτός απεβίωσε εντός του 2017, στην περίπτωση των οχημάτων θα πρέπει να σπεύσουν να δηλώσουν τον θάνατο για να διαγραφεί το όχημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ηλεκτρονικό σύστημα έχει εντοπίσει τουλάχιστον 70.000 αποβιώσαντες οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα και τα τέλη κυκλοφορίας, επειδή οι κληρονόμοι του, μετά τον θάνατο του ιδιοκτήτη, δεν δήλωσαν στο Μητρώο της εφορίας το γεγονός και, έτσι, εμφανίζεται ανασφάλιστο ή και χωρίς τέλη κυκλοφορίας το όχημά του.  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template