Ο J. Calamos και η Exin Group οι αγοραστές της Εθνικής Ασφαλιστικής

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

Την κοινοπραξία J. Calamos – Exin Group ενέκρινε ως προτιμητέο αγοραστή για την Εθνική Ασφαλιστική το διοικητικό συμβούλιο της
Εθνικής Τράπεζας στη σημερινή του συνεδρίαση. Απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες προκειμένου στις αρχές της επόμενης εβδομάδες να εκδοθούν οι επίσημες ανακοινώσεις για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Νωρίτερα το Capital.gr μετέδιδε τα εξής: Ξεκίνησε στις 15:30 το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας στο οποίο, όπως είχε αποκαλύψει το Capital.gr, αναμένεται να προταθεί προς έγκριση ως προτιμητέος αγοραστής για την Εθνική Ασφαλιστική η κοινοπραξία J. Calamos – Exin Group.

Μετά την έγκριση από το δ.σ. της Τράπεζας θα ακολουθήσουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την ελληνοαμερικάνικη κοινοπραξία ώστε σε λίγες ημέρες να ακολουθήσει η υπογραφή της συμφωνίας.

Η υπογραφή της συμφωνίας θα κλείσει μια διαδικασία που ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, μπήκε στη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών (τριών από την Κίνα – Gongbao, Wintime, Fosun – και της κοινοπραξίας Calamos – Exin) στις αρχές Απριλίου και ολοκληρώνεται κατόπιν διπλού γύρου διαπραγματεύσεων με τους δύο επικρατέστερους υποψήφιους, Fosun και J. Calamos – Exin Group.

Σημειώνεται ότι την οι δύο ενδιαφερόμενοι που έφτασαν στην τελική ευθεία του διαγωνισμού για την απόκτηση της Εθνικής Ασφαλιστικής, κλήθηκαν από τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να υποβάλουν βελτιωμένες προσφορές.

Ως αποτέλεσμα, ο δεύτερος γύρος των βελτιωμένων προσφορών ενίσχυσε σημαντικά το τελικό τίμημα, το οποίο υπερβαίνει τη λογιστική αξία της εταιρίας, αλλά και τη διαφάνεια στη διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Σημειώνεται ότι το ελάχιστο ποσοστό μεταβίβασης είναι το 75% της θυγατρικής ασφαλιστικής, ενώ η λογιστική αξία στην οποία την έχει εγγράψει η Εθνική Τράπεζα στα βιβλία της κινείται στα 650 εκατ. ευρώ.

Όπως είχε γράψει το Capital.gr, σημαντικό ρόλο στην επιλογή του επικρατέστερου υποψήφιου θα είχε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης για το τραπεζοασφαλιστικό συμβόλαιο της τράπεζας, το οποίο θα έχει 10ετή διάρκεια με δικαίωμα 5ετούς ανανέωσης.

Με βάση και τη συμφωνία για το τραπεζοασφαλιστικό συμβόλαιο, η προσφορά της κοινοπραξίας J. Calamos – Exin Group υπερσκέλισε τελικά αυτήν της Fosun.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template