SIEMENS_NOOR ONE Oταν η ΝΔ κατάπιε 3 τόνους ηρωίνη

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Ίσως τώρα οι οπαδοί της ΝΔ πήραν την απάντηση στο ερώτημα γιατί η Μέρκελ και ο Σόιμπλε στηρίζουν τον Τσίπρα και έρριξαν πόρτα στον Μητσοτάκη στην διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του στην Γερμανία.

Τότε που το ραντεβού με τον Σόιμπλε πέρασε εντελώς στα βουβά και ο Γερμανός υπ. Οικονομικών δεν έκανε δηλώσεις, ούτε επέτρεψε σε φωτογράφους να καλύψουν την συνάντηση. Ηταν απόλυτα απαξιωτικός με τον Κυριάκο.
Η υπόθεση της Siemens που σέρνεται στα ελληνικά δικαστήρια ήταν μια ακόμη ευκαιρία για τους Γερμανούς να γνωρίσουν σε βάθος την Ελλάδα, την διαπλοκή της, τους μιζαδόρους πολιτικούς, τους εγχώριους ολιγάρχες, το πως σε τελική ανάλυση λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός και το Κοινοβούλο της Κολομβίας των Βαλκανίων.

Ο Τσίπρας κατάφερε να πείσει πρωτίστως την Μέρκελ ότι είναι αποφασισμένος να αντιμετωπίσει την διαπλοκή και την διαφθορά. Γι΄αυτό και εξασφάλισε την υποστήριξη της Γερμανίδας.

Όταν ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα βλέπει την ηγεσία της ΝΔ να καταπίνει 3 τόνους ηρωίνης-όσους κουβαλούσε στ΄αμπάρια του το Noor One-και να κάνει focus στην παρανόμως (γύρευε ποιος πυροδότησε τους Κοριούς στο άβατο του Αραβαντινού) υποκλαπείσα συνομιλία του Καμμένου με τον πρεζέμπορο Γιαννουσάκη αντιλαμβάνεται ότι κάτι βρωμάει και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Γι΄αυτό και δίνουν τράτο στον Τσίπρα ώστε να διαπιστώσουν τις πραγματικές προθέσεις του.

H ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ SIEMENS

Το μεγάλο αφεντικό της εταιρείας και διακεκριμένος φυσικός γίνεται πλέον καταζητούμενος με ευρωπαϊκά εντάλματα. Τον Ιούνιο του 2009 εντοπίζεται στην πόλη Ροζενχάιμ της Βαυαρίας. Συλλαμβάνεται και ξεκινά ένα νομικό κρυφτό με κερδισμένο τον ίδιο καθώς καταφέρνει να μην εκδοθεί στην Ελλάδα για να λογοδοτήσει.

Προκειμένου να μείνει στην Γερμανία καταθέτει στην εισαγγελέα του Μονάχου ότι έδινε χρήματα από τα μαύρα ταμεία της εταιρείας στα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα για την «καλλιέργεια του πολιτικού τοπίου στην Ελλάδα».

Έτσι, τα αιτήματα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή του πέφτουν στο κενό καθώς κρίνονται αντισυνταγματικά από το ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο και ο ίδιος καταδικάζεται μόνο για δωροδοκία σε βαθμό πλημμελήματος.

Ανοιχτή αποδείχθηκε ότι ήταν η πόρτα και για τον Χρήστο Καραβέλα εννέα μόλις ημέρες μετά την εξαφάνιση Χριστοφοράκου. Το παρασκήνιο οργιάζει με φήμες και σενάρια κατασκοπευτικά για το που εθεάθη, ενώ το πολιτικό προσκήνιο βράζει καθώς πληροφορίες φέρουν την ελληνική πρεσβεία στην Ουρουγουάη να έχει ενημερώσει μέρες πριν για ύποπτες κινήσεις της οικογένειας Καραβέλα και πιθανή φυγή.

Ο συναγερμός χτυπά όταν γίνεται γνωστό από την Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλημάτων Ξεπλύματος Χρήματος της Ουρουγοάης ότι ο Καραβέλας έχει μεταβιβάσει τρία εκατομμύρια δολάρια σε τράπεζες της χώρας γνωστής και ως «πλυντήριο» της Λατινικής Αμερικής και είχε αγοράσει πολυτελή κατοικία στο Μοντεβιδέο.

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων κάνουν λόγο για εγκληματική ολιγωρία. Η δικαιοσύνη συλλαμβάνει τη σύζυγό του και τις τρεις κόρες του.

Η ουσία είναι ότι μέχρι και σήμερα ο καταζητούμενος από την Ιντερπόλ Χρήστος Καραβέλας κινείται σαν σκιά, ανάμεσα σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη.

Μήνες μετά, τον Νοέμβριο 2010 τα νέα για την εξαφάνιση και τρίτου κατηγορουμένου για το σκάνδαλο, του Φόλκερ Γιουνγκ, πρώην προέδρου της ελληνικής Ζήμενς και μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου αφήνουν έκπληκτη την κοινή γνώμη και έκθετους δικαιοσύνη και πολιτικά κόμματα.

Ο Φόλκερ Γιουνγκ, ο οποίος σύμφωνα με παλαιότερα δημοσιεύματα του γερμανικού περιοδικού ήταν επί δεκαετίες το μάτι των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών στην μητρική Siemens, έφυγε όταν έχασε και τη δεύτερη δικαστική μάχη για άρση της απαγόρευσης από τη χώρα που του είχε επιβληθεί, για τις κατηγορίες της δωροδοκίας και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Το Νο 1 σκάνδαλο διαφθοράς

Η υπόθεση Siemens είναι το μεγαλύτερο πολιτικοοικονομικό σκάνδαλο της μεταπολίτευσης για την Ελλάδα. Οι αμφιλεγόμενες ή αλλιώς ωφέλιμες πληρωμές – δωροδοκίες εκατομμυρίων μάρκων από τα ταμεία της γερμανικής εταιρείας προς Έλληνες κρατικούς αξιωματούχους και στελέχη δημοσίων οργανισμών στοιχειώνουν εδώ και 11 χρόνια το πολιτικό σύστημα και τη χώρα.
Οι… διευκολύνσεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν στόχο το προβάδισμα της εταιρείας στους κρατικούς διαγωνισμούς για να εξασφαλίζονται τα συμβόλαιά της σε προμήθειες υλικών, υπηρεσιών και συστημάτων στο ελληνικό δημόσιο. Και όσο η εκστρατεία διαφθοράς προχωρούσε το σύστημα γινόταν πολυπλόκαμο, με τα ίχνη μιζών και αποδεκτών να χάνονται ανάμεσα σε Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδια, Ντουμπάι, σε offshore, παρένθετα πρόσωπα, εικονικά τιμολόγια και δεκάδες τραπεζικούς λογαριασμούς.

Πέρασαν 11 χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των μαύρων ταμείων για να φτάσει τελικώς η υπόθεση στο ακροατήριο, μετά από συνεχείς καθυστερήσεις που χαρακτηρίστηκαν… σκάνδαλο μεγαλύτερο και από την ίδια την υπόθεση.

Τα στόματα ανοίγουν

Το σκάνδαλο άρχισε να ερευνά η ελληνική δικαιοσύνη, το 2006. Είχαν προηγηθεί έφοδοι των γερμανικών αρχών στα γραφεία της εταιρείας στο Μόναχο όπου και εντόπισαν μαύρες πληρωμές και στην Ελλάδα. Τα στόματα άρχισαν να ανοίγουν. Στελέχη της εταιρείας καταθέτοντας στις γερμανικές αρχές υποστήριξαν ότι «ωφέλιμες» πληρωμές ύψους 130 εκατομμυρίων μάρκων είχαν ως αποδέκτες Έλληνες, εκ των οποίων πολλοί παραμένουν άγνωστοι. Σύμφωνα με το βούλευμα από τις μαύρες προμήθειες.

Ως βασικοί διαχειριστές των χρημάτων φέρονται ο κάποτε ισχυρός άνδρας της εταιρείας στην Ελλάδα, Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της Ζήμενς Ελλάδος Πρόδρομος Μαυρίδης.

Ήταν οι άνθρωποι που είπαν ότι δεν δωροδόκησαν κρατικούς υπαλλήλους αλλά τα εκατομμύρια πήγαν στα ταμεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ως… δωρεά για να κλείσουν μεγάλες δουλειές της εταιρείας στη χώρα μας.

Η σύμβαση Siemens-ΟΤΕ υπογράφηκε το 1997, επί υπουργίας Τάσου Μαντέλη, επίσης κατηγορούμενου.

Ο Θεόδωρος Τσουκάτος, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη είναι το δεύτερο πρόσωπο που έχει παραδεχθεί χορηγία ενός εκατομμυρίου μάρκων, το 1999, τα οποία υποστήριξε ότι μπήκαν σταδιακά στα ταμεία του Πασοκ, κάτι που ωστόσο δεν έχει αποδειχθεί.

Ο φάκελος είχε αρχίσει να διογκώνεται.

Σε έφοδο στο σπίτι του Χριστοφοράκου το 2008, κατασχέθηκαν τα προσωπικά του ημερολόγια, τα οποία εντάχθηκαν στη δικογραφία. Σε αυτά έχουν καταγραφεί επαφές του με πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κατά καιρούς φέρεται να έγιναν αποδέκτες και ακριβών δώρων, κατασκευής Siemens. Ο ασκός του Αιόλου είχε ανοίξει. Στο πόρισμα της Εξεταστικής για το σκάνδαλο της Siemens, έχει περιγραφεί η ροή του «μαύρου χρήματος» και έχει προσδιοριστεί η ζημιά του ελληνικού δημοσίου στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template