Διδάσκει παιδεία ο Γαβρόγλου στους πανεπιστημιακούς.Αν δεν σας αρέσει το νομοσχέδιο μου,να φύγετε απο την Ελλάδα.

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017


Διδάσκει ''αγωγή'' και ''παιδεία''ο Γαβρόγλου στους πανεπιστημιακούς και πρώη συναδέλφους του.Αν δεν σας αρέσει το νομοσχέδιο μου,να φύγετε απο την Ελλάδα.

Την ώρα που ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Ελλάδα είναι η φυγή των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, η Ελληνική πολιτεία και η εκλεγμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασίζει να γυρίσει την παιδεία δεκαετίες πίσω. Το οξύμωρο είναι πως επικεφαλής σε αυτή την προσπάθεια έχει τεθεί ο Κώστας Γαβρόγλου, ένας πρώην πανεπιστημιακός, κοσμοπολίτης, που έχει διδάξει στο εξωτερικό. Η μετεξέλιξη του, υπό μια οπισθοδρομική ιδεολογία και μια προσπάθεια να εξυπηρετήσει διάφορες καταστάσεις μέσα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι εντυπωσιακή!

Τόσο εντυπωσιακή, μάλιστα, που έφτασε στο σημείο να προτρέπει, από το βήμα της βουλής, τους πρώην συναδέλφους του, τους Έλληνες πανεπιστημιακούς που διαφωνούν με το «μεγάλο πισωγύρισμα» που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας με το νομοσχέδιο του για την Ανώτατη Εκπαίδευση, να φύγουν «αν δεν τους αρέσει» στο εξωτερικό!

«Αν κόψετε –λένε- να πληρώνονται έξτρα κάποιοι, τότε οι καλοί θα φύγουν στο εξωτερικό και θα καταρρεύσει το σύστημα. Αν οι καλοί είναι να φύγουν στο εξωτερικό επειδή δεν πληρώνονται έξτρα, εγώ τους προτρέπω να φύγουν. Όμως δεν θα το κάνουν, γιατί αυτό είναι μια τρομοκρατία που γίνεται στον δημόσιο λόγο και γίνεται από κάποιους απειλητικά. Και θα σας παρακαλούσα να σταματήσετε αυτή την καραμέλα ότι, δηλαδή, οι καλοί επειδή δεν πληρώνονται θα φύγουν έξω.», απάντησε χωρίς περιστροφές ο κ. Γαβρόγλου σε όσους επιμένουν πως οι αλλαγές θα επηρεάσου αρνητικά την εικόνα των πανεπιστημίων, αποτρέποντας τους ικανότερους καθηγητές να δουλέψουν στην Ελλάδα.

Ο κ. Γαβρόγλου αρνήθηκε να βγάλει από το νόμο το δικαίωμα αναπομπής από το Υπουργείο. «Για ποιον λόγο να το βγάλω; Εμείς είμαστε η Πολιτεία η οποία ελέγχει τη νομιμότητα και η νομιμότητα έχει προσδιοριστεί από την απόφαση του ΣτΕ. Μόλις πάμε να βάλουμε κανόνες, μεταξύ των οποίων είναι και η υπακοή στο ΣτΕ, σας τρομάζει. Γιατί, δεν ξέρω.»

Άλλωστε, όπως «εξήγησε» ο κ. Γαβρόγλου, δεν δέχεται να πάρει ιδέες από τα αξιολογότερα πανεπιστήμια του κόσμου, όπως το Harvard, διότι βρίσκονται… υπό κατάρρευση!
«Άκουσα τον κ. Κρεμαστινό και σοκαρίστηκα γιατί μας είπε ‘γιατί δεν παίρνουμε το Harvard να το αντιγράψουμε;’ Στο περιοδικό Fortune, που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αριστερό περιοδικό, λέει ότι μπορεί να καταρρεύσει το αμερικανικό σύστημα γιατί τα οικονομικά του είναι εκτός ελέγχου. Αυτά συζητιούνται διεθνώς, δεν είναι ίδιον της Ελλάδας».

«Από την αρχή είπα ότι η γενική φιλοσοφία του νόμου είναι το άνοιγμα στην κοινωνία και οι ακαδημαϊκοί κανόνες. Αυτό επανανοηματοδοτεί το Δημόσιο συνολικά. Ρημάχτηκε το Δημόσιο γιατί υπονομεύτηκαν οι κανόνες. Ως κυβέρνηση κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια να επαναφέρουμε σε μια κανονικότητα και να επανανοηματοδοτήσουμε το Δημόσιο», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template