Ιβάν: Ο Έλληνας κομμουνιστής που μάχεται με τους Κούρδους στη Ράκκα

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

O Έλληνας με το ψευδώνυμο Ιβάν που μεγάλωσε σε μια σοσιαλιστική/κομμουνιστική οικογένεια στην Ελλάδα, δηλώνει πως
Το να ρίχνω σφαίρες κατά του φασισμού σε ένα πεδίο μάχης, ήταν για μένα ένα παιδικό όνειρο¨ και προσθέτει πως τώρα στην Ράκκα πραγματοποιεί εκείνο το όνειρο του.

Ο Αθηναίος είναι 5 μήνες τώρα στην Ροζάβα, γόνος μιας οικογένειας που τον μεγάλωσαν και τον ανέθρεψαν έτσι που δηλώνει πως «όταν πήρα τον δρόμο για να συμβάλω στην επανάσταση της Ροζάβας και για να πολεμήσω ενάντια στον φασισμό των ΑΚΡ-ISIS η μεγαλύτερη στήριξη που είχα ήταν από την οικογένεια μου».

Ο χαμογελαστός Ιβάν αγαπιέται πολύ από τους φίλους του στο Διεθνές Τάγμα. Ο Ιβάν που ανυπομονεί να παίρνει μέρος σε κάθε ομάδα που επιτίθεται, δεν αφήνει ούτε λεπτό το όπλο από το χέρι του. Είναι γνωστό πως ο Ιβάν είναι ικανός σε θέματα υγείας, έρευνας και καταστροφής ναρκών, εξεύρεσης παγίδων της ISIS που στρέφονται κατά πολιτών, καθορισμού συντεταγμένων.


Πριν αρχίσουμε την συζήτηση όταν έμαθε πως και εγώ είμαι Κύπριος, γέλασε και μου είπε:

«Όπου υπάρχει τουρκικό κράτος, εκεί υπάρχει πρόβλημα, μην ανησυχείς εμείς θα πολεμάμε μέχρι να τερματισθεί ο τουρκικός φασισμός».

Την συζήτηση με τον Ιβάν την κάναμε ενώ διαρκούσε μια επιχείρηση 3 ωρών στο πρόσθιο μέτωπο. Ο Ιβάν και οι φίλοι του έκαναν έρευνα σε μια συνοικία της Ράκκα που βρίσκεται 1 χλμ από το κέντρο και η οποία μόλις είχε απελευθερωθεί. Με το δάχτυλο στην σκανδάλη κινούνταν με προσοχή, ενώ ήταν υπεύθυνος και για την δική μου ασφάλεια. Μέσα σε τόση ένταση και κίνδυνο ο Ιβάν απάντησε στα ερωτήματα μου.

Τον ρώτησα πρώτα γιατί βρίσκεται εδώ και τι ήταν αυτό που τράβηξε έναν Έλληνα από την Ελλάδα εδώ. Μου λέει πως δεν ήταν ένας ο λόγος αλλά μιλά για ένα μίγμα προσωπικών και πολιτικών αιτίων.

«Όνειρο να ρίχνω σφαίρες κατά του φασισμού»

Μου περιέγραψε τον εαυτό του ως εξής:

«Μεγάλωσα σε μια σοσιαλιστική/κομμουνιστική οικογένεια και άκουγα πάντοτε αντάρτικα τραγούδια και τους αγώνες της ελληνικής αριστεράς. Τα ακούσματα μου και η επαναστατική κουλτούρα που πήρα από την οικογένεια μου είναι προσωπικός λόγος. Σε μεγάλο ποσοστό αυτό ήταν που με ώθησε να πολεμήσω εδώ. Το να πυροβολώ κατά του φασισμού σε ένα πεδίο πολέμου για μένα ήταν παιδικό όνειρο.¨

«Καθήκον να βρίσκομαι δίπλα στους Κούρδους»
Ιβάν: Ο Έλληνας κομμουνιστής που μάχεται με τους Κούρδους στη Ράκκα
Πολιτικά προτιμά να προσθέτει το εξής:

«Γνωρίζω πως είναι καθήκον μου να κάνω ότι μπορώ για αυτήν την άνοιξη της επανάστασης στην Μέση Ανατολή και Μεσόγειο, αυτή την επανάσταση που την άρχισαν οι Κούρδοι. Βρίσκομαι σήμερα στα χαρακώματα της Ράκκα για χάρη της παγκόσμιας αδελφοσύνης των λαών και για να τερματιστεί ο φασισμός».
«Ερχόμενος έδωσα υπόσχεση για τη Ράκκα»

Όταν ρώτησα τον Ιβάν τι εκφράζει για αυτόν η απελευθέρωση της Ράκκα, μου υπενθύμισε την υπόσχεση που είχε δώσει όταν ερχόταν προς τα εδώ. Μας λέει πως είπε σε φίλους του Κούρδους στην Ελλάδα, πως δεν θα γυρίσει πίσω εάν δεν ελευθερωθεί πρώτα η Ράκκα και δεν τερματιστεί ο φασισμός της ISIS.

Συνέταιρος στη νίκη των Κούρδων

Ο Ιβάν λέει πως θα τηρήσει την υπόσχεση του και ότι ενδεχομένως θα πεθάνει σε αυτόν τον δρόμο που ακολουθεί :

«Η Ράκκα είναι η πρωτεύουσα-σύμβολο της ISIS. Και μόνο αυτό έχει μεγάλη σημασία. Ο τερματισμός της ISIS η οποία σε αυτή την εποχή χαράζει μια εικόνα ντροπής για την ανθρωπότητα, θα δώσει ένα μεγάλο μήνυμα στον κόσμο. Ο φασισμός θα θαφτεί στην ίδια του την πρωτεύουσα. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την ζωή μας για να δείξουμε πως τίποτε δεν είναι αδύνατο και για να βγουν ασπροπρόσωποι οι Κούρδοι. Εμείς είμαστε διεθνιστές, μαχόμαστε τον φασισμό σε όλο τον κόσμο. Η ISIS είναι το σκοτεινό πρόσωπο του κόσμου αυτού. Οι Κούρδοι είναι που πολεμάνε έναντι αυτού, για αυτό και η παρουσία μας εδώ συμβάλει και στο ηθικό των Κούρδων»

Ο ελληνικός λαός είναι φίλος τω Κούρδων

Ο Ιβάν λέει πως ο ελληνικός λαός είναι φίλοι των Κούρδων και ότι το ελληνικό κράτος δεν είναι εχθρός των Κούρδων. Τον ρωτώ για το τι θα αντιμετωπίσει από τις ελληνικές αρχές και ποια θα είναι η διαδικασία όταν μια μέρα γυρίσει πίσω και μου τονίζει αυτά του έιναι γνωστά. Ο Ιβάν τονίζει την σημασία να έρχονται μαχητές από Ελλάδα και να στηρίζουν τους Κούρδους και λέει:

«Ναι αν γυρίσω μια μέρα θα έχω θέμα με την αστυνομία. Θα με ανακρίνουν αλλά δεν πιστεύω πως θα ξεπεράσουν τις τυπικές διατυπώσεις. Και αυτό είναι κάτι το κανονικό. Δυστυχώς όταν υπάρχει κράτος υπάρχει και η αστυνομία και όταν γυρίσουμε από τον πόλεμο θα με ανακρίνουν».

«Ο συνεταιρισμός ISIS και Τουρκίας αναμενόμενος»

Ένα άλλο θέμα που ο Ιβάν κρίνει ως αναμενόμενο είναι η φιλία και ακόμη και αυτή η εταιρικότητα Τουρκίας και ISIS. Ο Ιβάν αναφέρει πως δεν έχει κάποιο θέμα με την ισλαμική κουλτούρα και μετά από αυτό το σχόλιο συνεχίζει λέγοντας: ¨Το ΑΚΡ είναι ένα φασιστικό κόμμα. Τα μέλη του συνιστούν το κακό κομμάτι της ισλαμικής κουλτούρας. Μεταξύ ΑΚΡ και ISIS δεν υπάρχει κάποια διαφορετική απόχρωση. Τα ίδια είναι. Όταν τα συμφέρονται και η νοοτροπία είναι κοινά , αναμενόμενο είναι ο ένας να ταΐζει και να στηρίζει τον άλλο. Και ο πιο μεγάλος εχθρός τους είναι οι Κούρδοι¨.

«Εδώ ζούμε μια μεγάλη ιστορία»

Λέει πως έγινε μάρτυρας στο πολύ δύσκολο, πικρό, άσχημο και αξεχαστο πρόσωπο του πολέμου, αλλά προτιμά όπως λέει να μην τα περιγράφει. Στην θέση αυτών μιλά για τα θετικά και ωραία πράματα. Αναφέρει τα εξής:

«Δείτε εδώ υπάρχουν διεθνιστές που έχουν έρθει από διάφορα μέρη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και εγώ είμαι μέρος αυτού. Ήταν ένα παιδικό μου όνειρο και τώρα έγινε μια πραγματικότητα που θα την περιγράφω στα παιδιά μου. Συναντιόμαστε στα ίδια χαρακώματα ενάντια στον φασισμό. Αυτό είναι μια μεγάλη και αξέχαστη ιστορία και εμείς παίρνουμε μέρος στην συγγραφή αυτής της ιστορίας. Εάν δεν υπήρχαν οι Κούρδοι και το YPG, τότε δεν θα συγκεντρώνονταν εδώ αριστεροί από διάφορα μέρη του κόσμου και με ποικίλες απόψεις».

«Στην πραγματικότητα εμείς τον κερδίσαμε τον πόλεμο»


Ο Ιβάν έχει ένα μήνυμα που στέλνει και στους Κούρδους της Ευρώπης και στις άλλες κοινότητες. Ο Ιβάν λέει πως δεν μπορούν όλοι να πολεμήσουν αλλά εστιάζει στα διάφορα άλλα που δύνανται να κάνουν. Παραθέτει λέγοντας πως υπάρχουν

«Πολιτικές εργασίες, ενημερώσεις, πρόκληση ευαισθησίας, ενημέρωση του κόσμου στην Ευρώπη για τον πόλεμο των Κούρδων¨ και τονίζει πως όλα αυτά αποτελούν κομμάτια για να κερδηθεί ο πόλεμος. Ο Ιβάν δίνει το τελευταίο του μήνυμα υπογραμμίζοντας πως ¨Ναι εμείς κερδίσαμε αυτόν τον πόλεμο. Ναι εμείς κερδίσαμε και η ISIS. Τελείωσε».

Πηγή: tourkikanea
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template