Μίνωας Κυριακού:Το χαστούκι του πατέρα του.Η συντριβή του αεροπλάνου με θύματα και αυτός δεν έπαθε τίποτα!

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Μίνωας Κυριακού:Το χαστούκι του πατέρα του.Η συντριβή του αεροπλάνου με θύματα και αυτός δεν έπαθε τίποτα και άλλα πολλά απο την προσωπικότητα του θα
διαβάσετε απο την δημοσίευση του mononews 
Είθισται όταν κάποιος φεύγει από τη ζωή να θυμούνται όλοι τις καλές του στιγμές και να τιμούν τη μνήμη του με τα καλύτερα λόγια. Στην περίπτωση του Μίνωα Κυριακού, αυτό ήταν πολύ εύκολο: όλοι οι άνθρωποι που συναναστράφηκαν και συνεργάστηκαν μαζί του είχαν ούτως ή άλλως μόνο καλά λόγια να πουν για τον “καπετάνιο” όσο ζούσε, και μιλώντας κανείς μαζί τους διαπιστώνει με πόση αγάπη θα τον θυμούνται και πόσο λαμπερή προσωπικότητα ήταν.

Αυτό που λένε χαρακτηριστικά όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν είναι ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο που έκανε πάντα το κέφι του. Έναν άνθρωπο που έβαζε στόχους και πάντα τους πετύχαινε, που δεν το έβαζε ποτέ κάτω και που δινόταν με όλη του την ψυχή σε ό,τι και όποιον αγαπούσε.
Το καθοριστικό χαστούκι από τον πατέρα του

Ίσως η πλέον καθοριστική στιγμή στη ζωή του ήταν στα 17 του χρόνια, όταν μετά από έναν τσακωμό με τον πατέρα του (και ένα γερό χαστούκι) εγκατέλειψε το σπίτι του στα άγρια χαράματα και εξαφανίστηκε, με επτά κατοστάρικα δραχμές στην τσέπη, αλλά με τη σιγουριά του ανθρώπου που ξέρει ότι είναι… καταδικασμένος να πετύχει στη ζωή του. Έπρεπε να βρει τρόπο να φροντίσει τον εαυτό του. Γιος εφοπλιστή, η πρώτη του σκέψη ήταν να πάει στον Πειραιά και να μπαρκάρει σε κάποιο καράβι. Όπως και έκανε, χωρίς κανείς να ξέρει ότι ο πατέρας του ήταν εφοπλιστής. Ινκόγκνιτο. Ένα χρόνο έκανε να επικοινωνήσει με τη μητέρα του, απλά για να την ενημερώσει ότι ήταν καλά.

Τον πατέρα του τον είδε ξανά μετά από οκτώ χρόνια, όταν αρρώστησε. “Εγώ σου τα έκανα όλα αυτά για να πετύχεις, να μη βγεις λαπάς και βουτυρόπαιδο”, του είπε. Και ποτέ δεν κράτησε κακία στον πατέρα του για όσα είχαν συμβεί μεταξύ τους. Αντιθέτως, τον αγαπούσε και εκτιμούσε πολύ τη γνώμη του. Τον θεωρούσε επίσης πολύ δίκαιο άνθρωπο, και από αυτόν, όπως έλεγε, έμαθε την έννοια της δικαιοσύνης

Με το πείσμα του και τη σκληρή του δουλειά, ο Μίνως Κυριακού κατάφερε να εξελιχθεί σε έναν ισχυρό εφοπλιστή. Όμως ο κόσμος τον έμαθε πολύ αργότερα, ως “μιντιάρχη”, ιδιοκτήτη του ΑΝΤ1. Αυτό που λίγοι ξέρουν είναι ότι αυτή η εμπλοκή του με τα ΜΜΕ ξεκίνησε από ένα… αστείο: “Ρε παιδιά, δεν κάνουμε έναν ραδιοφωνικό σταθμό;”, είπε σε μία παρέα του, πολλοί εκ των οποίων ήταν δημοσιογράφοι. Και έτσι απλά γεννήθηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός ΑΝΤ1. Ακολούθησε φυσικά η τηλεόραση του ΑΝΤ1, μία περιπέτεια για την οποία ο ίδιος ποτέ δε μετάνιωσε, παρά τις δυσκολίες. Ειδικά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του καναλιού έφτασε να ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με αυτό, με το πάθος που τον χαρακτήριζε σε ό,τι αγαπούσε.
Τα παιδιά του και το αεροπορικό δυστύχημα
Ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια της ζωής του ήταν τα παιδιά του, για τα οποία έλεγε πάντα πως είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει αποκτήσει ποτέ. Και για τα οποία ήταν περήφανος, κυρίως για το γεγονός ότι είναι σεμνά και έχουν πετύχει μεγάλα πράγματα στη ζωή τους, χωρίς να εκμεταλλεύονται το όνομα ή την επιρροή του πατέρα τους. Πάνω απ’ όλα, ήταν φίλος με τα παιδιά του.

Ο Μίνως Κυριακού απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας. Πέρα από τις αναγκαίες δημόσιες εμφανίσεις του για επαγγελματικούς λόγους, δεν ήταν από τους ανθρώπους που σύχναζαν στα κοσμικά στέκια της Αθήνας. Το θεωρούσε χάσιμο χρόνου. Επίσης, δεν είχε αυτό που λέμε “αυλικούς”, ανθρώπους δηλαδή που να τον κολακεύουν και να τον επηρεάζουν. Αντίθετα, τον ενοχλούσαν απίστευτα οι κόλακες.

Ήταν ένας άνθρωπος που πραγματικά αγαπούσε τη ζωή. Και πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, αφού το 1970 έφτασε μία ανάσα από τον θάνατο, όταν το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε συνετρίβη στον Λίβανο. Από τους 29 επιβαίνοντες, οι 22 σκοτώθηκαν. Ο ίδιος δεν έπαθε τίποτα. Προφανώς, η ζωή (ή ο Θεός) είχε άλλα, μεγάλα πλάνα γι’ αυτόν…

Όμως και ο ίδιος είχε πλάνα. Σχέδια τα οποία πάντα υλοποιούσε – αν κάτι έμπαινε στο κεφάλι του, δεν έβγαινε παρά μόνο όταν το τελείωνε, έλεγαν γνωστοί του, που τον θυμούνται με αγάπη και ακόμα δεν έχουν καλά-καλά συνειδητοποιήσει ότι αυτός ο άνθρωπος, ο γεμάτος ζωή και δημιουργικότητα, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή…  πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template