LOTUS EVORA GT430.18 Αυτή είναι η πιο ισχυρή Lotus όλων των εποχών!

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Η απόκτηση μιας Lotus ήταν πάντα -και παραμένει μέχρι σήμερα- όνειρο εκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη,
κυρίως γιατί η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, πιο πολύ ίσως από τους υπόλοιπους κατασκευαστές supercars, έχει καταφέρει να προσδώσει στα εξαιρετικά υπεραυτοκίνητα της έναν χαρακτήρα καθαρόαιμου «σπορ», που απευθύνεται σε λάτρεις της αγωνιστικής οδήγησης, διαθέτουν πιο νεανικό στυλ, μπορούν άνετα να κυκλοφορήσουν στους «κανονικούς» δρόμους και δεν χρειάζεται να είναι τόσο… εξωφρενικά πλούσιοι για τα αποκτήσουν
Όχι ότι μία Lotus είναι φτηνή, αλλά όπως και η Porsche, κάποια μοντέλα τους είναι λίγο πιο προσιτά.



Πρόσφατα, τον περασμένο Μάιο, η Lotus πέρασε υπό κινεζικό έλεγχο. Συγκεκριμένα η Geely, η οποία επίσης ελέγχει την εταιρεία κατασκευής των λονδρέζικων ταξί (London Taxi Company) και επίσης τον σουηδικό όμιλο κατασκευής αυτοκινήτων Volvo Car Group, απέκτησε εν τέλει μερίδιο 51% της Lotus. 

Το τίμημα της εξαγοράς δεν έγινε γνωστό. Η Lotus παραμένει ζημιογόνα εδώ και δύο δεκαετίες παρά τις προσπάθειες του διευθύνοντα συμβούλου της εδρεύουσας στο Νόργουιτς εταιρείας Ζαν-Μαρκ Γκαλ να την επαναφέρει στην κερδοφορία. Ο Γκαλ ανέλαβε τη Lotus το 2014 και κατάφερε να μειώσει τις ζημιές της στα 27 εκατ. στερλίνες το 2016. Ο μάνατζερ υποστηρίζει ότι η χρονιά αυτή ίσως να είναι κερδοφόρα για τη Lotus.



Εν μέσω αυτών των πολύ σημαντικών αλλαγών, την περασμένη εβδομάδα η αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε την ισχυρότερη street-legal Lotus όλων των εποχών που ακούει στο όνομα Evora GT430: 430 άλογα, 306 km/h τελική ταχύτητα, downforce μέχρι 250 kg και τιμή £112.500 ή 126 χιλιάδες ευρώ. Το ποσό μάλιστα αυτό την καθιστά την πιο ακριβή Lotus της ιστορίας της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι μόνο 60 κομμάτια της θα περάσουν από τη γραμμή παραγωγής της

Όσο για το ίδιο το αυτοκίνητο, η GT430 κινείται από μια αναβαθμισμένη έκδοση του 3,5 λιτρου κομπρεσοράτου κινητήρα V6 της Lotus που αποδίδει σχεδόν 45 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 4.500 rpm, εκτός από τα ονομαστικά άλογα του τύπου της. Επιπλέον, πιο φαρδιά λάστιχα βοηθούν το αυτοκίνητο να περάσει όλη αυτή τη δύναμη στο δρόμο, ενώ η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι το αυτοκίνητο στην τελική του πιέζεται από κάθετο αεροδυναμικό φορτίο 250 κιλών. Σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο, η GT430 είναι κατά 25 κιλά ελαφρύτερη, κυρίως από την -μέσα έξω- πιο εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων. Το αποτέλεσμα είναι η Evora GT430 να ζυγίζει 1.258 κιλά, 82 λιγότερα από την άμεση αντίπαλό της –τουλάχιστον αυτή που θεωρεί η Lotus- Porsche Cayman GT4.



Όλα τα παραπάνω, βοηθούν το αυτοκίνητο να γράφει 3,8” στα 0-100 km/h, δηλαδή 0,6” ταχύτερη διαδικασία από την Cayman. Οι αναβαθμίσεις στις επιδόσεις του αυτοκινήτου προέρχονται από το ψυγείο λαδιού του σασμάν, καθώς και του συστήματος εξάτμισης από τιτάνιο.
Άλλες αναβαθμίσεις που αφορούν το κιβώτιο περιλαμβάνουν και ένα βολάν μονής μάζας και χαμηλής αδράνειας, ενώ ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης έρχεται αρωγός στην ελκτική πρόσφυση του αυτοκινήτου. Στην καμπίνα, τα καθίσματα είναι ντυμένα με δέρμα και Alcantara, αλλά επί παραγγελία μπορείς να επιλέξεις μόνο το ένα ή μόνο το άλλο χωρίς επιπλέον κόστος. Κόκκινες διακοσμήσεις είναι το μόνο που θα συναντήσει κάποιος στο επενδεδυμένο με κάρμπον εσωτερικό. Οι οδηγικές ρυθμίσεις είναι το ίδιο πολυπληθείς όπως και οι συνολικές αναβαθμίσεις: Για το DSC υπάρχουν τέσσερις – Drive, Sport, Race και Off, ενώ το Traction Control παίρνει πέντε διαφορετικά επίπεδα ολίσθησης όταν είσαι στις ρυθμίσεις Race ή Off.

Συνολικά, πρόκειται για ένα εντυπωσιακά γρήγορο και ισχυρό αυτοκίνητο που θα συγκαταλέγεται σίγουρα μέσα στα κορυφαία της σπουδαίας -σε επιδόσεις και σχεδιασμό- αυτοκινητοβιομηχανίας.

















πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template