Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ-Το σαλιγκάρι «σύμμαχος» στην αντιγήρανση

Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

Η φύση τα πάντα «εν σοφία εποίησε» και κάθε πλάσμα πάνω στη γη έχει το «σκοπό» του και την ωφελιμότητά του.

Στο… χέρι του ανθρώπου είναι να το διαχειρίζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Τα σαλιγκάρια είναι γνωστά μαλάκια και αρκούντως… συμπαθητικά. Μπορεί να μην φημίζονται για τις… ταχύτητες βαδίσματος που αναπτύσσουν, ωστόσο τα οφέλη τους τόσο από την ύπαρξή τους στη φύση, όσο και πάνω στον ανθρώπινο παράγοντα, τα… εκτοξεύουν στη κορυφή της «λίστας».
Δεν είναι μόνο ότι σερβίρονται ως εκλεκτοί μεζέδες στη μαγειρική, αλλά ακόμη και η βλέννα που εκρέουν, αποδεικνύεται «θαυματουργή» και χρησιμοποιείται στην παραγωγή καλλυντικών.
Οι καταπληκτικές ιδιότητες της βλέννας του σαλιγκαριού είναι γνωστές από την αρχαιότητα και χρησιμοποιούνταν από την εποχή του Ιπποκράτη στην παραδοσιακή ιατρική.
Θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει ακόμη και ως «μαγικό φίλτρο», καθώς έχει σωρεία θεραπευτικών ιδιοτήτων που εμπλέκουν σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα του ανθρώπου.
Παράγεται από τον αλβουμινικό αδένα του σαλιγκαριού και είναι ουσία πρωτεϊνικής φύσεως όμοια με τα αντισώματα.

Αποτελείται από αλλαντοΐνη, γλυκολικό οξύ, κολλαγόνο, ελαστίνη, gag, νερό και άλλα ειδικά πεπτίδια.
Το Φυτικό Κολλαγόνο

‘Ένα από της Φύσης τα ιερότερα μυστικά κρύβεται στις πολλαπλές θεραπευτικές ιδιότητες του σαλιγκαριού. 


Ο άνθρωπος από αρχαιοτάτων χρόνων αναζητά τα μυστικά της αιώνιας νεότητας. Ο πατέρας της Ιατρικής Ιπποκράτης, μετά από επίμονη έρευνα, ανακάλυψε πως η βλέννα του σαλιγκαριού το προστάτευε από τις δερματικές λοιμώξεις, λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του. Συγκρίνοντας το ανθρώπινο δέρμα με αυτό του σαλιγκαριού, έβγαλε το συμπέρασμα πως και τα δύο απαρτίζονται από παρόμοια δομικά στοιχεία.
Αυτό το γεγονός επέτρεψε στον άνθρωπο να χρησιμοποιήσει με επιτυχία την ουσία του σαλιγκαριού ως αντιφλεγμονώδες βάλσαμο και ισχυρό αντιγηραντικό. Σήμερα, η πληροφορία για την πολύτιμη αυτή ουσία έφτασε και στα δικά μας χέρια.
Στα τέλη του 19ου αιώνα, μια οικογένεια από τη Χιλή ξεκίνησε τη μαζικού τύπου εκτροφή των σαλιγκαριών, με σκοπό την εξαγωγή τους στη Γαλλία. ΄Ενας από τους ιδιοκτήτες του αγροκτήματος που ήταν και φαρμακοποιός, παρατήρησε ότι τα χέρια των εργαζομένων ήταν λεία και απαλά, όμοια με μικρού παιδιού, παρά τη σκληρή δουλειά. Δεν είχαν καθόλου ίχνη από μώλωπες, ουλές ή κακώσεις! 
Συνειδητοποίησε τότε ότι αυτό είχε σχέση με τη βλέννα του σαλιγκαριού. Για πέντε χρόνια αφοσιώθηκε στην έρευνα αυτού του θαυματουργού εκκρίματος και τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν εκπληκτικά. Το μαγικό υγρό περιέχει πολύτιμες , βιολογικά δραστικές ουσίες, οι οποίες κάνουν στην κυριολεξία θαύματα.
Συστατικά: Αλλαντοίνη, που επιταχύνει τη δημιουργία κολλαγόνου και αναζωογονεί το δέρμα. Πρόκειται ένα αντιοξειδωτικό που καταπραύνει και εξουδετερώνει τις φλεγμονές και επιβραδύνει την πρόωρη γήρανση ενεργοποιώντας τις φυσικές θεραπευτικές δυνάμεις του οργανισμού.
Γλυκολικό Οξύ . Απομακρύνει με ήπιο τρόπο τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους, ενώ ταυτόχρονα διαπερνά το κυτταρικό τοίχωμα ενυδατώνοντς το δέρμα.
Αντιβιοτικά. Η βλέννα του σαλιγκαριού διαθέτει αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Καταστρέφει πολλά βακτηρίδια όπως του σταφυλόκοκκου που προκαλούν την ακμή. Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό, πιο αποτελεσματικό από τα συμβατικά, στα οποία συχνά αναπτύσσεται αντίσταση.
Βιταμίνες Α,C,Ε. Το σάλιο του σαλιγκαριού είναι πλούσιο σε βιταμίνες που προστατεύουν, αναπλάθουν και μαλακώνουν την επιδερμίδα. Η βιταμίνη Α ενισχύει τις κυτταρικές μεμβράνες του δερματικού ιστού, ενώ η βιταμίνη Ε δρα ως ισχυρό αντιοξειδωτικό, περιορίζοντας την απώλεια ύδατος από το κολλαγόνο και την ελαστίνη.

Η βιταμίνη C με τη σειρά της, λειτουγργεί ως ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες. Το δέρμα αρχίζει να αναπλάθεται και η μεγάλη ποσότητα διαλυτού κολλαγόνου που δημιουργείται συγκρατεί το νερό στους ιστούς αποτρέποντας το σχηματισμό ρυτίδων. Επί πλέον, επειδή το δέρμα ατονεί λόγω της ηλικίας, η ελαστίνη που παράγεται αυξάνει θεαματικά την αντοχή του στο πέρασμα του χρόνου.
Αυτός ο τέλειος συνδιασμός συστατικών , αποτελεί μια μοναδική συμμαχία φυσικών δυνάμεων, για την πιο αποτελεσματική ανάπλαση της επιδερμίδας σας. 
Σχετική εικόνα
Σήμερα, η Victoria Beauty εκτρέφει τα σαλιγκάρια σε ειδικά σχεδιασμένες φάρμες, σε αγνό περιβάλλον, σε άριστες συνθήκες προστασίας. Με ειδική τεχνική που δεν τραυματίζει τα σαλιγκάρια, συγκεντρώνεται η πρώτη ύλη για τη δημιουργία του υπέροχου εκχυλίσματος της σειράςVictoria Beauty”.     

voiceofnature.gr

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template