ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ-Η Βιρτζίνια φλέγεται.Συγκρούσεις σώμα με σώμα

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017


ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ-Η Βιρτζίνια φλέγεται.Συγκρούσεις σώμα με σώμα μεταξύ ακροδεξιών και ακτιβιστών


Μία 32χρονη είναι νεκρή και 19 άτομα τραυματίστηκαν από το αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε ακτιβιστές διαδηλωτές, που έκαναν αντιδιαδήλωση κατά της πορείας ακροδεξιών στο Σάρλοτσβιλ στη Βιρτζίνια.


Επιπλέον 17 διαδηλωτές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ των δύο ομάδων διαδηλωτών, στην πολιτεία που κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Οι δύο χειριστές ελικοπτέρου που περιπολούσε την πορεία σκοτώθηκαν, όταν αυτό συνετρίβη, στην ίδια περιοχή. Η Αστυνομία της Βιρτζίνια αναγνώρισε τους δύο νεκρούς που σκοτώθηκαν στην πτώση του ελικοπτέρου και είναι ο πιλότος H. Jay Cullen, 48 και ο Berke M.M. Bates.

Η Αστυνομία είπε ότι «το ελικόπτερο βοηθούσε την δημόσια ασφάλεια καθώς εξελισσόταν η κατάσταση στο Σάρλοτσβιλ».


Έρευνα για το ενδεχόμενο παραβίασης πολιτικών δικαιωμάτων, σχετικά με τις συνθήκες υπό τις οποίες ένας άνδρας έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια, άρχισε το FBI. Μια γυναίκα βρήκε τραγικό θάνατο από την ενέργεια αυτή, ενώ ήταν σε εξέλιξη συγκρούσεις ανάμεσα σε εθνικιστές και «αντιρατσιστές» .

Η έναρξη της έρευνας ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση του FBI στο Ρίτσμοντ.

Οι συγκρούσεις που σημειώθηκαν στο Σάρλοτσβιλ σηματοδοτούν την επανεμφάνιση του κινήματος της υπεροχής των λευκών κάτω από το λάβαρο «alt-right», έπειτα από χρόνια που βρισκόταν στη σκιά στην αμερικανική πολιτική σκηνή.

H γυναίκα που έχασε τη ζωή της



Ο 32χρονος οδηγός του οχήματος που έπεσε πάνω στο πλήθος του κόσμου συνελήφθη και βαρύνεται με κατηγορίες για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού, τρεις κατηγορίρες για τραυματισμούς και μία επειδή δεν απέφυγε το δυστύχημα, με τους αυτόπτες μάρτυρες να λένε ότι έπεσε πάνω τους με φόρα, βλέποντας την κίνησή του ως προσχεδιασμένη.



Την επίθεση καταδίκασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπέρνι Σάντερς, αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα, με τον δικό του τρόπο.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια καταδίκασε το περιστατικό χαρακτηρίζοντας ανεπιθύμητους τους ακροδεξιούς, στους οποίους είπε: «πηγαίνετε στα σπίτια σας, ντροπή σας!».



Το δημοτικό συμβούλιο του Σάρλοτσβιλ ψήφισε ομόφωνα να επιτρέψει στον αρχηγό της αστυνομίας να κηρύξει απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη, έπειτα από τις αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν, γνωστοποίησε ο δήμαρχος της πόλης Μάικ Σίγκνερ με ανάρτησή του στο facebook, σημειώνοντας ότι δεν έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής τα αντίστοιχα μέτρα.

«Έχω ένα μήνυμα σε όλους τους λευκούς ακροδεξιούς και στους Ναζί που ήρθαν στο Σάρλοτσβιλ σήμερα. Το μήνυμά μας είναι σαφές και απλό – να πάτε σπίτια σας! Δεν είστε επιθυμητοί σε αυτή την σπουδαία πολιτεία, ντροπή σας! Παριστάνετε τους πατριώτες, αλλά είστε οτιδήποτε άλλο παρά πατριώτες», τόνισε ο Μακόλιφ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει «καμία θέση» για υποστηρικτές ακροδεξιών απόψεων στις Ηνωμένες Πολιτείες.


«Ο κόσμος που ήρθε εδώ είχε στόχο να προκαλέσει χάος και ταραχές που είχαν αποτέλεσμα τρεις νεκρούς», δήλωσε ο Μαουρίς Τζόουνς, επικεφαλής του δημοτικού συμβουλίου της πόλης κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς καταδίκασε «τη ρατσιστική μισαλλοδοξία και το μίσος», μετά τα βίαια επεισόδια.

Οι βιαιότητες στη Σάρλοτσβιλ, όπου μια γυναίκα σκοτώθηκε από το όχημα αυτό, «πλήττουν την καρδιά του αμερικανικού δικαίου και της αμερικανικής δικαιοσύνης», αναφέρει ο Σέσιονς σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Όταν τέτοιες ενέργειες υποκινούνται από τη φυλετική μισαλλοδοξία και το μίσος, προδίδουν τις θεμελιώδεις αξίες μας και δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές», προσθέτει ο Σέσιονς και υπόσχεται πως «η δικαιοσύνη θα υπερισχύσει».

Ο Σέσιονς ανέφερε πως συνομίλησε με τον διευθυντή του FBI Κις Ρέι καθώς και με πράκτορες του FBI, της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας στη Σάρλοτσβιλ και με υπευθύνους για τη διατήρηση της τάξης στη Βιρτζίνια, την Πολιτεία στις ανατολικές ΗΠΑ όπου βρίσκεται η Σάρλοτσβιλ.

Το FBI άρχισε έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων αναφορικά με τις συνθήκες στις οποίες ο οδηγός έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος.

Ένας από τους λόγους, για τους οποίους το FBI αναλαμβάνει την υπόθεση, είναι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος οδηγός είχε έρθει από το Οχάιο, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, κάτι που επιφέρει την ανάμιξη της ομοσπονδιακής αστυνομίας.


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template