Η ακτινογραφία της Αγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Όπως, άλλωστε, ήταν αναμενόμενο η αγορά των Α/Κ εν μέσω Αυγούστου εξαρτάται πρωτίστως από τις αποδόσεις των Α/Κ, καθώς η κινητικότητα
των μεριδιούχων είναι ιδιαιτέρως μικρή. Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνούμε ότι ο φετινός Αύγουστος μας «έδωσε τη χαρά» της δημιουργίας μίας νέας ΑΕΔΑΚ (της ATHOS ASSET MANAGEMENT), μετά από μακρόχρονη σειρά ετών, όπου ο αριθμός των εταιριών διαχείρισης είχε συρρικνωθεί σημαντικά.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της Δευτέρας το Ενεργητικό των Α/Κ σημείωσε μικρή άνοδο της τάξεως του 0,19% και διαμορφώθηκε στα 6,646 δις €.
Παρά το γεγονός του μικρού όγκου συναλλαγών, ο ημερήσιος ρυθμός των μεριδίων ήταν αισθητά πτωτικός κατά -0,04%, που αντιστοιχεί, όμως, σε περιορισμένο όγκο εκροών αξίας 1,173 εκατ. €.

Η μέση απόδοση της αγοράς κινήθηκε ανοδικά 0,24%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες, οι 13 έκλεισαν με κέρδη, οι 5 με οριακές απώλειες και 2 παρέμειναν αμετάβλητες. Σε μέση θετική απόδοση ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με 0,86%, τα Funds of Funds Μετοχικά με 0,68%, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 0,57% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμένων Αγορών με 0,53%. Στον αντίποδα, η μέση υποχώρηση καθαρών τιμών περιορίστηκε σε στενό εύρος: από -0,11% για τα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή έως και -0,04%, για τα Funds of Funds Ομολογιακά.

Ήδη προαναφέραμε ότι οι μεριδιούχοι «προτίμησαν τις παραλίες» έναντι των επενδύσεών τους, με αποτέλεσμα οι κατηγορίες των Α/Κ να έχουν ισχνές συναλλαγές, σχεδόν στο σύνολό τους. Το αρνητικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ουσιαστικά οφείλεται στις ρευστοποιήσεις στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας, αξίας 1,003 εκατ. € (αντιθέτως τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας είχαν ανεπαίσθητες εισροές αξίας 22 χιλ. €) και στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 868 χιλ Ε, Σε απόσταση ακολούθησαν τα Funds of Funds Μικτά με 165 χιλ. €.

Οι συμμετοχές στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων αξίας 471 χιλ. €, στα Funds of Funds Ομολογιακά με 284 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 221 χιλ. €, απλώς περιόρισαν το εύρος του αρνητικού ισοζυγίου
.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template