Ελλάδα-Βέλγιο 1-2-Ήθελε αλλά δεν μπόρεσε...

Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Στο τέλος του ομίλου εάν δεν βρισκόμαστε στην δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ θα θυμόμαστε δύο πράγματα. Τους
δύο βαθμούς που χάσαμε εντός έδρας από την Εσθονία (0-0) και τον Λουκάκου.

Ο σέντερ φορ των 100 εκατομμυρίων ευρώ μας την... έκανε δύο φορές. Και τις δύο μας «πόνεσε» εξίσου. Στις Βρυξέλλες είχαμε το παιχνίδι μέχρι το 89' και έβαλε ένα γκολ της δικής του κλάσης για να μας στερήσει άλλους δύο βαθμούς και στο «Καραϊσκάκης» μας προσγείωσε την στιγμή που ήμασταν έτοιμοι να... απογειωθούμε μετά το γκολ της ισοφάρισης του Κάρλος Ζέκα.

Οπως και να 'χει πλέον δεν έχουμε την τύχη στα χέρια μας. Η Βοσνία μας προσπέρασε στον όμιλο και πλέον ελπίζουμε να μη νικήσει το βαθμολογικά αδιάφορο Βέλγιο την επόμενη αγωνιστική (07/10) και εμείς να κάνουμε το απόλυτο με Κύπρο (εκτός) και Γιβραλτάρ (εντός).

«Πληρώσαμε» ακριβά λοιπόν την γκέλα μας με την Εσθονία και στο σπουδαίο μας ματς κόντρα σε αυτή τη Εθνική Βελγίου δεν μπορέσαμε να πάρουμε ούτε βαθμό ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και τη νίκη.

ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Μπορεί το σύστημα με τους Ζέκα (δεξιά), Σάμαρη, Τζιόλη και Σταφυλίδη (αριστερά) να παίζουν μπροστά από την τετράδα της άμυνας να... ξένισε λίγο, αλλά αν μη τι άλλο στο πρώτο ημίχρονο αποδείχθηκε όχι μόνο αποτελεσματικό αλλά ικανό να δημιουργήσει προβλήματα και στην άμυνα των Βέλγων.

Η Εθνική μπορεί να έδωσε στο Βέλγιο πολλά μέτρα αλλά με τις γραμμές κλειστές δεν έδωσε χώρο στον αντίπαλο ν' απειλήσει την εστία του Καρνέζη. Αντίθετα το έκανε η Ελλάδα. Και στο 12' με την ατομική ενέργεια του Δώνη, ο οποίος έπαιζε ως ο μοναδικός προωθημένος, και στο 18' με το απίστευτο σουτ του Σταφυλίδη που έβγαλε με τ' ακροδάκτυλα το Κουρτουά με την μπάλα να σταματάει και στο δοκάρι.

Στο υπόλοιπο διάστημα του ημιχρόνου η Εθνική προσπάθησε με βαθιές μπαλιές να βρει Δώνη και Φορτούνη με αποτέλεσμα να αποσυντονίσει τελείως την άμυνα του Βελγίου, να κερδίσουμε κάποιες στημένες μπάλες τις οποίες όμως δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε.

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ

Και όσοι πίστευαν ότι οι διεθνείς μας θα έμεναν από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο, είδαν όχι μόνο να συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο, αλλά να έχουν κι εναλλακτικό πλάνο. Ο Σκίμπε έδωσε εντολή στον Ζέκα σε κάθε μας επίθεση να γίνεται φορ και να πάρει περισσότερα μέτρα στο γήπεδο. Το πλάνο τηρήθηκε και βγάλαμε φάση στο 52' (κεφαλιά του Τζιόλη άουτ) και δείχναμε ότι μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και τη νίκη απέναντι σε αυτό το Βέλγιο.

Ομως στο 70' πληρώσαμε τη μοναδική μας αδράνεια (μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο) στο ανασταλτικό κομμάτι. Ο Βερτόνγκεν έμεινε μόνος του έξω από την περιοχή, έπιασε το αριστερό σουτ και νίκησε τον Καρνέζη (70'). Η αντίδραση μας ήταν εντυπωσιακή. Δεν απογοητευτήκαμε και απαντήσαμε αμέσως. Ο Τζαβέλλας έβγαλε την σέντρα και ο Ζέκα ως φορ με αριστερό μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα εκεί που δεν θα μπορούσε ν' αντιδράσει ο Κουρτουά (73').

Είναι τέτοια ομάδα το Βέλγιο ωστόσο που κάθε λάθος, κάθε αδράνεια το τιμωρεί. Για πρώτη φορά στο ματς αφήσαμε στον Μενιά να σεντράρει. Το έκανε στο 75' (δύο λεπτά μετά το δικό μας γκολ) ο Λουκάκου μπήκε ανάμεσα στους δύο μας στόπερ και με κεφαλιά νίκησε τον Καρνέζη. Εκεί δεν υπήρχε ελληνική αντίδραση. Οι δυνάμεις μας (μαζί με την ψυχολογία) έπεσαν, οι αλλαγές άργησαν και ουσιαστικά δεν απειλήσαμε ποτέ ξανά την εστία του Κουρτουά κάτι που έκαναν οι Βέλγοι στην δική μας μιας και βρήκαν χώρους αλλά ο Καρνέζης κράτησε το σκορ στο 2-1.

Οπως γράφει και ο τίτλος. Περηφάνια γι' αυτήν την εμφάνιση η οποία αφήνει πίσω μια και καλή την πολύ κακή παρένθεση που είχαμε στον όμιλο με τα Νησιά Φερόε αλλά κρίμα για τους δύο βαθμούς που χάσαμε με την Εσθονία. Ο όμιλος δεν τελείωσε, ελπίδες υπάρχουν και αν μη τι άλλο η Εθνική έχει βρει τον δρόμο της...

Mvp: Κάρλος Ζέκα. Εκανε σπουδαίο παιχνίδι. Δεν είναι μόνο το γκολ της ισοφάρισης, αλλά η συνολική του παρουσία σε άμυνα και επίθεση.

Αδύναμος κρίκος: Βερμάλεν. Η απουσία του Κομπανί φαινόταν στο κέντρο της άμυνας του Βελγίου μιας και έγιναν αρκετά λάθη τα οποία δεν τα εκμεταλλευτήκαμε.
Στο ύψος του: Τάσος Δώνης. Ετρεξε αρκετά, ταλαιπώρησε τους Βέλγους στόπερ που τον «ένιωσαν» και αν μη τι άλλο έκανε καλά μια δουλειά (αυτή του φορ) που δεν την ξέρει καλά.

Η γκάφα: Το γκολ του Λουκάκου. Δεν είναι ότι γίνεται κάποιο λάθος αλλά αμέσως μετά την ισοφάριση του Ζέκα η Εθνική δέχεται ένα φθηνό γκολ από μια σέντρα και μια κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή.

Το στραγάλι:
Κανένα πρόβλημα για τον Πόλωνο ρέφερι. Ισως να έχασε κάποια μαρκαρίσματα των Βέλγων αλλά σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή διαιτησία.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Το πρόβλημα δεν ήταν το παιχνίδι με το Βέλγιο. Ηταν οι δύο χαμένοι βαθμοί με την Εσθονία. Ομως η Ελλάδα έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στο πανίσχυρο Βέλγιο και σίγουρα δεν της άξιζε να χάσει. Πλέον ελπίζει στο Βέλγιο (αδιάφορο βαθμολογικά) να μην χάσει στην Βοσνία και εμείς φυσικά να κάνουμε το 2 στα 2 (με Κύπρο και Γιβραλτάρ).

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Καρνέζης, Μανιάτης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Σάμαρης, Ζέκα, Σταφυλίδης (68' Λυκογιάννης), Τζιόλης, Φορτούνης (89' Βέλλιος), Δώνης
ΒΕΛΓΙΟ (Ρομπέρτο Μαρτίνες): Κουρτουά, Αλντερβέιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Ντε Μπρούινε, Φελαϊνί (89' Ντεντονκέρ), Λουκάκου, Μέρτενς, Μενιέ, Ντεμπελέ (74' Αζάρ), Καράσκο (79' Τσαντλί).


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template