Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Η δικαστική μάχη εκατομμυρίων της οικογένειας του

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Σε δικαστικό «σήριαλ», όπου πρωταγωνιστές είναι ο κρητικός μεγαλοεπιχειρηματίας Μανώλης Παπακαλιάτης, πατέρας του δημοφιλούς ηθοποιού και σκηνοθέτη
Χριστόφορου Παπακαλιάτη, και ο επιχειρηματίας Μιχάλης Βαμιεδάκης, καταλήγει η υπόθεση της πώλησης του ξενοδοχείου Zorbas Village and Aquapark στην αλυσίδα AllSun.Η δημοσιοποίηση της πώλησης του ξενοδοχείου, που βρίσκεται στην Ανισσαρά Χερσονήσου,πριν από περίπου ένα μήνα, προκάλεσε μεγάλες προσδοκίες για την τουριστική κίνηση στην περιοχή, καθώς για πρώτη φορά η αλυσίδα – που ανήκει στον μεγάλο γερμανικό tour oparator Alltours – αποφάσιζε να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα.


Η συμφωνία μεταξύ του γερμανικού κολοσσού και του ομίλου Βαμιεδάκη, όμως, δεν χαροποίησε τον Μανώλη Παπακαλιάτη, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.


ΠαπακαλιάτηςΧριστόφορος και Μανώλης Παπακαλιάτης

Ο κ. Παπακαλιάτης προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του δεύτερου ιδιοκτήτη, Μιχάλη Βαμιεδάκη, για αθέτηση συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Το ξενοδοχείο ανήκει στην οικογένεια Παπακαλιάτη κατά 65% και κατά 35% στη εταιρεία FRYDA AE, συμφερόντων του Μ. Βαμιεδάκη. Σύμφωνα με την συμφωνία που είχαν αποφασίσει οι δύο πλευρές, ο Παπακαλιάτης επρόκειτο να παραχωρήσει το ποσοστό του στην πλευρά του Βαμιεδάκη το 2023. Ωστόσο, μέχρι τότε, υπάρχει η υποχρέωση του ομίλου Βαμιεδάκη να ζητά την έγκριση της οικογένειας για κινήσεις που αφορούν το ξενοδοχείο, όπως αναφέρεται μεταξύ των όρων της συμφωνίας των δύο πλευρών.
Μανώλης ΠαπακαλιάτηςΜανώλης Παπακαλιάτης

Στην προσφυγή της, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί τον Νοέμβριο, η οικογένεια ζητά την επιστροφή του 35% του ξενοδοχείου από τα χέρια του ομίλου Βαμιεδάκη. Μάλιστα, πέτυχε να ορίσει μέχρι τότε το δικό της, προσωρινό, διοικητικό συμβούλιο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο ηθοποιός Χριστόφορος Παπακαλιάτης.

Ο τελευταίος, βέβαια, αυτόν τον καιρό βρίσκεται στους Παξούς, απασχολημένος με τη τρίτη του ταινία. Το «ερωτικό θρίλερ», όπως φημολογείται, αναμένεται να ξεκινήσει να γυρίσματα το 2018.





Η σύνθεσή του νέου προσωρινού ΔΣ του ξενοδοχείου αποτελείται από τους: Εμμανουήλ Παπακαλιάτης, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Κωνσταντίνος Φραντζής, Μιχαήλ Σαμιωτάκης και Σταύρος Θεοδοσούλης. Ο τελευταίος ορίστηκε νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου. Σημειώνεται ότι ο Εμμανουήλ Παπακαλιάτης και η οικογένεια του είναι από τις πλουσιότερες στην Κρήτη.

Όσο για τη γερμανική Alltours, αυτή δεν μπορεί παρά να περιμένει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Άλλωστε, πέρα από το Zorbas Village, ο γερμανικός κολοσσός έχει συμφωνήσει με την εταιρεία Vita, επίσης του ομίλου Βαμιεδάκη, για την εξαγορά και του ξενοδοχείου Carolina Mare, το οποίο βρίσκεται επίσης στην περιοχή της Χερσονήσου.

Η εταιρεία άλλωστε θεωρεί πολύ σημαντική της επέκτασή της στην Κρήτη, καθώς ήδη στο νησί δραστηριοποιείται η μεγάλη της ανταγωνίστρια TUI. Η τελευταία στις αρχές του Αυγούστου ανακοίνωσε την εξαγορά της θυγατρικής εταιρείας της «Καράτζη ΑΕ», ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε, με σκοπό να δημιουργήσει ένα νέο Robinson Club στην Ιεράπετρα.

πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template