Έξι χαρακτηριστικά που σας κάνουν αντιπαθείς στους άλλους

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

O καθένας έχει μια ιστορία για το πώς νόμιζε ότι ήταν ένας συγκεκριμένος φίλος του την πρώτη φορά που συναντήθηκαν
και πώς συνειδητοποίησε αργότερα ότι είναι ένας υπέροχος άνθρωπος. Γενικά, έχετε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να κάνετε κάποιον να θέλει να περάσει περισσότερο χρόνο μαζί σας. Όλα έχουν σημασία, ακόμη και πράγματα που δεν σας έχουν περάσει από το μυαλό.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει και με πολλά επιστημονικά ευρήματα, σχετικά με τα γνωρίσματα και τις συμπεριφορές που κάνουν τους ανθρώπους να σας αντιπαθούν (τόσο online όσο και αυτοπροσώπως), συγκεντρώσαμε έξι από αυτά:

1. Να μοιράζεστε πολλές φωτογραφίες σας στο Facebook
Εάν είστε από τους τύπους που μοιράζονται στιγμιότυπα από κάθε γεγονός της ζωής τους, ίσως θα πρέπει να το σταματήσετε. Μια μελέτη του 2013, από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, διαπίστωσε ότι η δημοσίευση πάρα πολλών φωτογραφιών στο Facebook μπορεί να βλάψει τις πραγματικές σχέσεις σας.

2. Να ρωτάτε συνέχεια πράγματα τον άλλον, χωρίς να μιλάτε για τον εαυτό σας καθόλου
Η ίδια μελέτη του 2013 βρήκε πως για να «αποκαλυφθεί» κάποιος πρέπει να υπάρχει οικειότητα. Έτσι, οι ερωτήσεις πρέπει να έχουν ένα αμοιβαίο χαρακτήρα, αλλιώς ο συνομιλητής αισθάνεται εκτεθειμένος.

3. Να αναρτάτε πολύ κοντινές φωτογραφίες του προσώπου σας
Εάν στο προφίλ σας στο Linkedin έχετε μια εικόνα του προσώπου σας, η οποία είναι λες και είστε κολλημένοι στην κάμερα, θα ήταν συνετό να την αλλάξετε. Έρευνες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας δείχνουν ότι όσοι φωτογραφίζονται από απόσταση μόλις 45 εκατοστών θεωρούνται λιγότερο αξιόπιστοι.

4. Να κρύβετε τα συναισθήματά σας
Οι έρευνες δείχνουν ότι αφήνοντας τα πραγματικά συναισθήματά σας να φανούν, είναι πιο πιθανό να σας συμπαθήσουν οι άλλοι. Σε μια μελέτη του 2016, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όρεγκον, γράφουν: «Η συναισθηματική έκφραση διευκολύνει την οικειότητα, την κοινωνική υποστήριξη και την διαπροσωπική επικοινωνία».

5. Να φέρεστε με υπερβολική καλοσύνη
Η λογική λέει πως όσο πιο όμορφα και αλτρουιστικά φερόμαστε, τόσο πιο συμπαθητικοί είμαστε. Όμως, σε μια μελέτη του 2010 στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, φάνηκε πως αν αυτό γίνεται στην υπερβολή του, κάνει τους άλλους να αισθάνονται κακοί ή τους κάνει να σκέφτονται ότι (οι πρώτοι) έχουν δεύτερα κίνητρα.

6. Να αναφέρουμε συνεχώς τις σημαντικές γνωριμίες μας
Μπορεί να είναι δελεαστικό να τις αναφέρετε για να εντυπωσιάσετε τον συνομιλητή σας, αλλά η τακτική αυτή μπορεί να αντιστραφεί. Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης. Το 2009, δημοσίευσαν μια έκθεση που έλεγε πως η συνεχής αναφορά και μνημόνευση σημαντικών/διάσημων ανθρώπων που είναι (ή ισχυρίζεστε ότι είναι) φίλοι σας, σας κάνει λιγότεροι συμπαθητικούς.    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template