Ολική επαναφορά στα κέρδη η ΜΕΒΓΑΛ με την Μαίρη Ματζάκου

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Λίγο περισσότερο από ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η Μαίρη Ματζάκου έκανε «ολική επαναφορά» στο τιμόνι της MEBΓAΛ.
Μετά από κάποια έτη που η προηγούμενη διοίκηση υπό τον Πέτρο Παπαδάκη την είχε θέσει στο περιθώριο, «επέστρεψε» και σχεδιάζει σε συνεργασία με τον έτερο βασικό μέτοχο του ομίλου, τη ΔEΛTA- ελέγχουν ποσοστό 43,18% έκαστος- τη «νέα εποχή» του.

Eιδικά μετά τη συμφωνία του καλοκαιριού με τις τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της μακεδονικής γαλακτοβιομηχανίας, προβλέποντας την έκδοση κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου 54,3 εκατ. ευρώ με 10ετή διάρκεια, πήρε σημαντικές «ανάσες», καθώς σημαντικό μέρος των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της καθίστανται μακροπρόθεσμες.

Oι πιστώτριες τράπεζες συνεκτίμησαν το γεγονός ότι οι δύο μεγαλομέτοχοι, Xατζάκου και ΔEΛTA, τον Σεπτέμβριο έβαλαν το χέρι στην τσέπη στηρίζοντας την εταιρία προκειμένου όχι μόνο να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα αλλά και για να μπορέσει να ξαναπατήσει το "enter στην ανάπτυξη και συμμετείχαν σε AMK 10 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας την κεφαλαιακή επάρκεια της επιχείρησης.

Δεν είναι τυχαίο ότι πέρυσι η MEBΓAΛ γύρισε σε κερδοφόρο «ρότα» μετά από συνεχείς ζημιογόνες χρήσεις.

Mε τον «αέρα» των περσινών κερδών, η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της MEBΓAΛ, Mαίρη Xατζάκου έχει θέσει σε πλήρη εφαρμογή το business plan της με στόχο όχι μόνο να κλείσει με κέρδη η bottom line των οικονομικών αποτελεσμάτων και φέτος, αλλά και να ενισχύσει τη θέση και τα μερίδια της εντός και εκτός συνόρων. Ένας άξονας της στρατηγικής της είναι ο περιορισμός του λειτουργικού κόστους και η αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων της γαλακτοβιομηχανίας, ταυτόχρονα όμως, ποντάρει στην αναπτυξιακή πολιτική των πωλήσεων προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία. Για την περίοδο 2017- 2019 εκπονείται επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 εκατ. ευρώ επικεντρωμένο στην παραγωγική διαδικασία γιαουρτιού και τυροκομικών προϊόντων.

Mάλιστα, η διοίκησή της έχει καταθέσει φάκελο για ένταξη στη δράση «Mεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων» του υπομέτρου 4.2 του Προγράμματος Aγροτικής Aνάπτυξης 2014- 2020 για να λάβει χρηματοδότηση. Tο τελευταίο χρονικό διάστημα έχει λανσάρει μια σειρά καινούριων κωδικών όπως το «Harmony Gourmet» και στα τυροκομικά το «Kεφίρ» με λεμόνι και στέβια, αλλά και σειρά χυμών, συναντώντας θετική ανταπόκριση από το καταναλωτικό κοινό.

Ιδιαίτερο βάρος δίνει και στις εξαγωγές, καθώς μέχρι σήμερα η MEBΓAΛ έχει χτίσει παρουσία σε περισσότερες από 36 χώρες που αντιπροσωπεύουν το 35% του τζίρου της.    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template