ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ.-Τι συμβαίνει με τον Σκλαβενίτη και τον Μαρινόπουλο. Προς αναθεώρηση το Business plan;

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Αναστάτωση έχουν προκαλέσει στην αγορά οι πληροφορίες που θέλουν το εγχείρημα διάσωσης του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη να κινείται σε
τεντωμένο σκοινί. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πωλήσεις των καταστημάτων του Μαρινόπουλου που εντάχθηκαν στην ομπρέλα του Σκλαβενίτη βρίσκονται στο κατώτατο όριο των στόχων που είχαν τεθεί, των 2,8 εκατ. ευρώ σε ημερήσια βάση, ανατρέποντας τον αρχικό σχεδιασμό και οδηγώντας σε αναθεώρηση το business plan.

Γίνεται μάλιστα λόγος για δάνειο ύψους 60 εκατ. ευρώ που έλαβε η οικογένεια Σκλαβενίτη μέσα στο καλοκαίρι αλλά και για την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, ο οποίος θα ενισχύσει την προσπάθεια.

Πηγές της Σκλαβενίτης μιλώντας στο mononews.gr υπογραμμίζουν πως σε αντίθεση με τα γραφόμενα όλα κινούνται βάση σχεδίου και τονίζουν πως «δεν υπάρχει καμία ανησυχία στη διοίκηση».

Υπογραμμίζουν μάλιστα πως οι πωλήσεις των καταστημάτων μετά την αποκατάσταση της τροφοδοσίας τους πηγαίνουν πολύ καλά, με αποκορύφωμα τον περασμένο Αύγουστο που «ήταν ένας καταπληκτικός μήνας».

«Οι Αθηναίοι στις καλοκαιρινές τους διακοπές στην επαρχία εμπιστεύθηκαν τα καταστήματα Σκλαβενίτη για τις αγορές τους, καθώς γνωρίζουν την ποιότητα και τις τιμές που προσφέρει πολύ καλά», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ξεκαθαρίζουν ακόμη ότι δεν υπάρχει επιπλέον χρηματοδότηση πέραν αυτής που έχει ήδη λάβει η εταιρεία στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους πιστωτές και διαψεύδουν ότι επίκειται πώληση περισσότερων σημείων, πέραν όσων προβλέπει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (περίπου 20).
«Στοίχημα που θέλει χρόνο…»
Από την άλλη πλευρά, παράγοντες της αγοράς υπογραμμίζουν πως είναι ακόμη νωρίς για να εκφράσουν γνώμη για την προσπάθεια διάσωσης του Μαρινόπουλου και προσθέτουν πως απαιτείται χρόνος για να κριθεί η προσπάθεια του Σκλαβενίτη.


Δεν κρύβουν πάντως πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά δύσκολο και σύνθετο στοίχημα, με δεδομένες τις συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά. Η συρρίκνωση της κατανάλωσης στα σούπερ μάρκετ σε συνδυασμό με την αύξηση του ανταγωνισμού δημιουργούν ένα ασφυκτικό περιβάλλον, πιέζοντας ακόμη και παραδοσιακούς παίκτες του λιανεμπορίου που έχουν ισχυρή παρουσία στον χώρο.

Επισημαίνουν μάλιστα πως σε περίπτωση που ευσταθούν οι πληροφορίες πως ο ημερήσιος τζίρος συνεχίσει να κινείται στο κατώτατο όριο των στόχων, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν, ειδικά εάν μέσα σε αυτόν περιλαμβάνεται ο ΦΠΑ και οι πωλήσεις στην Κύπρο.

Εκφράζουν ωστόσο την άποψη πως η οικογένεια Σκλαβενίτη διαθέτει τις ικανότητες αλλά και την ανάλογη στήριξη των προμηθευτών για να τα καταφέρει…   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template