ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ-Με αμερικανικά ελικόπτερα εγκαταλείπουν την Deir ez-Zor ένοπλοι της ISIS

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Διοικητές της εγκληματικής οργάνωσης ISIS φυγάδευσαν από την πόλη Deir ez-Zor αμερικανικά αεροσκάφη και ελικόπτερα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ρωσικό Sputnik.

Όπως ανέφερε διπλωματική και στρατιωτική πηγή στην ρωσική ιστοσελίδα «εν μέσω της προέλασης των συριακών στρατευμάτων προς την πολιορκημένη πόλη, στα τέλη Αυγούστου ένας αριθμός από ενόπλους της ISIS, οι οποίοι προστατεύονταν από αμερικανικές ειδικές δυνάμεις φυγαδεύτηκε με αμερικανικά ελικόπτερα προς άγνωστη αλλά ασφαλέστερη κατεύθυνση».

Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι η πρώτη απομάκρυνση δύο ενόπλων της ISIS πραγματοποιήθηκε στις 26 Αυγούστου από «ελικόπτερο ειδικών αποστολών της αμερικανικής Αεροπορίας».

Οι ένοπλοι, οι οποίοι αναφέρονται ως «διοικητές» ήταν ευρωπαϊκής προέλευσης και αναχώρησαν με το ελικόπτερο μαζί με τις οικογένειές τους από μια περιοχή η οποία βρίσκεται βορειοδυτικά της Deir ez-Zor τις νυκτερινές ώρες της 26ης Αυγούστου.
Πάντα σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές δύο ημέρες αργότερα αμερικανικά αεροσκάφη (V-22 Osprey) μετέφεραν 20 ενόπλους, αυτή τη φορά, της ISIS από μια περιοχή βορειανατολικά της πόλης.

«Ένοπλοι οι οποίοι έχουν χάσει τους διοικητές τους εξαιτίας της αποχώρησής τους με ελικόπτερα τείνουν να παύουν την οργανωμένη αντίσταση, εγκαταλείπουν τις θέσεις τους ή προσχωρούν σε άλλες μονάδες ή τέλος φεύγουν και ίδιοι. Αυτό αναμφίβολα έχει τις θετικές του επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του συριακού Στρατού»
, τόνισε η ίδια πηγή.

Το γραφείο Τύπου πάντως της συμμαχικής επιχείρησης των ΗΠΑ Inherent Resolve διέψευσε τις πληροφορίες αυτές ως «λανθασμένες».

Ιρανός αναλυτής: Οι ΗΠΑ μεταφέρουν τους ενόπλους της ISIS στην κεντρική Ασία
Σύμφωνα με τον Ιρανό αναλυτή επι γεωπολτικών θεμάτων Davoud Shoja οι ένοπλοι της ISIS που απομακρύνονται από την Συρία με αμερικανική βοήθεια μεταφέρονται από την Μέση Ανατολή (Συρία και Ιράκ) σε περιοχές της κεντρικής Ασίας και σε χώρες που βρίσκονται κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιρανικό δίκτυο Mehr ο Shoja είπε:

«Σήμερα οι ΗΠΑ παίρνουν και τους επιζώντες της ISIS από το Ιράκ και τη Συρία και τους μεταφέρουν στην κεντρική Ασία, στο Αφγανιστάν και το Τατζικιστάν προκειμένου να υπονομεύσουν από εκεί την Ρωσία και την Κίνα και να απομακρύνουν την πρώτη από την περιοχή».

Ο ίδιος προέθεσε πως η ιδέα για την δημιουργία της ISIS προτάθηκε για πρώτη φορά από την Mossad και τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες κρατούσαν τον ηγέτη της Abou Bakr al Baghdad σε φυλακές τους θεωρώντας τον ως το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί της οργάνωσης ίδιος πιστεύει με μετά από κάποια χρόνια εκπαίδευσης οι ένοπλοι της οργάνωσης μεταφέρθηκαν στις χώρες της περιοχής από τις ΗΠΑ.

Ο Ιρανός αναλυτής σημείωσε πως η απελευθέρωση της πόλης Tal Afar και της Μοσούλης από τις ιρακινές δυνάμεις ήρθε κατόπιν συνεννόησης με τις ΗΠΑ, καθώς η ιρακινή κυβένρηση υποσχέθηκε ότι θα αγοράσει αμερικανικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οι δυνάμεις της ISIS θα έχουν εκδιωχθεί από το Ιράκ σε διάστημα 4 ή 6 μηνών
, αλλά η ιδεολογία τους ο τακφιρισμός/ουχαμπισμός θα παραμείνει στη χώρα καθώς έχει ισχυρά ιδεολογικά ερείσματα. Για τη Συρία είπε πως η ISIS μπορεί θα βρίσκεται για ένα ή δύο χρόνια ακόμη σε περιοχές βόρεια από την Deir ez-Zor, αλλά η οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ και των Ιρανών για ενισχυθούν για την οριστική εκδίωξη της οργάνωσης.    πηγή



Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template