ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΑΡΑΒΟΝΗΣΙ ΤΟΥ ΚΑΜΗΛΟΡΕΜΟΥ Πανικόβλητη η elite του χρήματος εγκαταλείπει Μύκονο και Πάρο

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Πανικόβλητοι σχεδόν οι πραγματικά πλούσιοι απ΄όλες τις χώρες του κόσμου που είχαν χτίσει πολυτελείς βίλες στο νησί της Μυκόνου
σπεύδουν να τις πουλήσουν και να επενδύσουν αλλού σε μια ύστατη στιγμή να προλάβουν την μεγάλη παρακμή του νησιού και την απαξίωση της περιουσίας τους. 
Τουλάχιστο 100 πολυτελείς βίλες που ανήκουν στην elite του χρήματος έχουν δωθεί προς πώληση σε διεθνή γραφεία real estate. Τα 2 τελευταία καλοκαίρια μάλιστα οι επιφανείς ξένοι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων κατοικιών απέφυγαν να πατήσουν το πόδι τους στο νησί και επέλεξαν κάποιοι απ΄αυτούς να τις επινοικιάσουν σε οικογένειες υποψήφιων αγοραστών.

Aπό την Ιόλη Πιερίδη

Ετσι γνωστή λονδρέζικη οικογένεια που έχει στην ιδιοκτησία της μία από τις πλέον επιβλητικές κατοικίες στο νησί, επέλεξε φέτος το καλοκαίρι να φιλοξενήσει στην κατοικία μια οικογένεια βαθύπλουτων Αράβων οι οποίοι μάλιστα έδωσαν και προκαταβολή για να την αγοράσουν. Οι Αγγλοι ιδιοκτήτες επέλεξαν για τις διακοπές τους την Νορβηγία!

Η ίδια εικόνα πανικού επικρατεί και στο νησί της Πάρου παρά τα όσα περί του αντιθέτου γράφουν καμμιά 50αριά Ελληνες δημοσιογράφοι και εκδότες που με τον γνωστό τρόπο απέκτησαν βίλες στο νησί και τρέμουν στην ιδέα ότι η Πάρος έχει φάει τα ψωμιά της. Η φετινή τουριστική περίοδος στο νησί ήταν πιο μικρή από ποτέ ενώ και το περίφημο Αεροδρόμιο τελικά δεν έφερε στην Πάρο τον αριθμό και την ποιότητα των τουριστών που θα επέτρεπε αισιοδοξία για το μέλλον του νησιού. Επειδή τόσο η Μύκονος όσο και η Πάρος βρίσκονται λίγο πριν τον απόλυτο ξεπεσμό με άλλους προορισμούς να παίρνουν κεφάλι όσοι έχουν συμφέροντα στα δύο συγκεκριμένα νησιά προσπαθούν με τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ να παρουσιάσουν εντελώς διαφορετική εικόνα.



Το αντίθετο από την πραγματικότητα η οποία δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι φέτος τόσο η Μύκονος όσο και η Πάρος προσέλκυσαν τουρίστες κακής ποιότητας ενώ τα έσοδα του κράτους από τα συγεκριμένα νησιά είναι αστεία: Στην Μύκονο κονομάνε οι Αλβανοί που νοικιάζουν στους Ιταλούς, δύο-τρία ξενοδοχεία (τρόμαξε η μη πληρότητα του Αυγούστου) των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν τους λογαριασμούς στην Ελβετία και ο “Scorpios” των Γερμανών.

Οι πραγματικά πλούσιοι βλέποντας το κιτσαριό του κόσμου που προσέλκυσε και φέτος η Μύκονος του καμηλοΡέμου έχουν ήδη αρχίσει την μεγάλη απόδραση από το νησί. Οπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενες αναρτήσεις μας το ενδιαφέρον των ισχυρών παικτών του διεθνούς real estate στρέφεται πλέον στην παραλιακή ζώνη της Αθήνας που επεκτείνεται ως το Σούνιο. Εδώ πρόσφατα αγοράστηκαν δύο οικόπεδα φιλέτα αντί 30 και 50 εκατ. αντίστοιχα με θέα το Ναό του Ποσειδώνα από Γάλλους και Γερμανούς επενδυτές οι οποίοι σχεδιάζουν να χτίσουν εδώ ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και beach bars όπως ο “Scorpios” της Παράγκας.

Tην ίδια στιγμή πάνω από 50 απεσταλμένοι μεγάλων μεσιτικών γραφείων της Ευρώπης και των ΗΠΑ αναζητούν οικόπεδα και σπίτια στο παραλιακό μέτωπο και ειδικότερα από την Βουλιαγμένη ως το Σούνιο. Το Σούνιο μάλιστα που έχει και χαμηλούς οριενούς όγκους με υπέροχη θέα στο απέραντο γαλάζιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης ενώ έχουν πουληθεί ήδη και 3 παλαιά ξενοδοχεία που είχαν εγκαταλειφθεί.

Πως να μην φύγει τρέχοντας το “ποιοτικό” χρήμα από την Μύκονο για παράδειγμα όταν συμβαίνουν όσα περιγράφαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας και πιο συγκεκριμένα εδώ:


Mύκονος, καλοκαίρι 2017. Ο κροίσος Αραβας και η όμορφη σύζυγός του επέλεξαν το νησί για το γαμήλιο ταξίδι τους. Το πρώτο βράδι δίπλα στην πισίνα του ξενοδοχείου με την μαγευτική θέα στη Χώρα αφού απήλαυσαν ένα υπέροχο δείπνο ο Αραβας διέταξε τη νεαρή σύζυγό του να πάει για ύπνο και πρότεινε στην ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου να κατέβουν στη Χώρα να διασκεδάσουν! Εκείνη αρνήθηκε ευγενικά…

Την ίδια νύχτα μερικές χιλιάδες Αραβες κατακτητές του νησιού διασκέδαζαν σε αντροπαρέες των 5-10 ατόμων στα σοκάκια του νησιού των Ανέμων. Μόνο μια παρέα μελαψών κοριτσιών που δεν ξεπερνούσαν τα 20 μοιραζόντουσαν τον ναργιλέ. Η Μύκονος εκτός των άλλων είναι και τίγκα στους ναργιλέδες. Αυτό που καπνίζουν δεν θα τολμούσε να το μυρίσει ούτε ο Walter White.



Στο μεταξύ τα club και τα εστιατόρια της Χώρας έχουν μετατραπεί σε mini ναζί στρατόπεδα. Τσιλιαδόροι βρίσκονται σε κάθε στενό ώστε να ενημερώσουν τους μαγαζάτορες για ύποπτες φάτσες. Κι όταν λέμε ύποπτες φάτσες εννοούμε από ελεγκτές του ΣΔΟΕ έως αντίπαλες συμμορίες εκείνης που έχει αναλάβει την προστασία του μαγαζιού. Καθώς πλησιάζεις στο club ή το εστιατόριο η επιβολή της Μαύρης στολής είναι αδιαπραγμάτευτη.

Στην είσοδο υπάρχουν φουσκωτοί ντυμένοι απαραιτήτως στα μαύρα. Ανάμεσά τους κορίτσια που φοράνε κάτι απαίσιους τάκους για παπούτσια και οι οποίες κρατάνε καταλόγους με τα ονόματα όσων έχουν κλείσει τραπέζι ή εκείνων που επιθυμούν να το κάνουν. Τόσο οι μαυροντυμένοι φουσκωτοί στις εισόδους όσο και τα κορίτσια που διαχειρίζονται το κλείσιμο των τραπεζιών ξεχειλίζουν από οξυδέρκεια.

Στη Μύκονο σπάνια συναντάς επιχείρηση εστίασης η ψυχαγωγίας που δεν την προστατεύουν μπράβοι πάσης φύσεως και προέλευσης. Ακόμη και το ΑΤ Μυκόνου έχει προσλάβει εταιρία σεκιούριτι για να το προστατεύει-πολύ γέλιο. Γενικότερα στο νησί σπάνια βλέπεις αστυνομικούς τη νύχτα. Τα όργανα ποτέ δεν φθάνουν στον τόπο του εγκλήματος καθότι η λογική η μάνα του φεύγα δεν έκλαψε ποτέ διαπερνά το Σώμα.



Και δεν έχουν άδικο καθότι στο νησί κάθε βράδυ το αίμα ρέει άφθονο. Τα Κέντρα Υγείας του νησιού μετατρέπονται κάθε νύχτα σε Ναούς του Αίματος με ειδικές τελετουργικές σπονδές. Εδώ μεταφέρεται ότι απέμεινε από ανθρώπινα κορμιά που έχουν μαχαιρωθεί, έχουν φάει σφαίρες, άγριο ξύλο ή έχουν πέσει θύματα Τροχαίου. Χάρμα οφθαλμών.

Στα beach bars του νησιού το θέαμα των μαυροντυμένων φουσκωτών γίνεται ακόμη πιο γελοίο. Καθότι δίπλα στην γεμάτη βακτηρίδια και κάτουρο πισίνα κυκλοφορούν διάσπαρτοι φουσκωτοί που φορούν μαύρα κολλητά T-shirts, military παντελόνια και σκουλαρίκι ενδοσυννενόησης (αούα) στ΄αυτί.

Ανάμεσα στους φουσκωτούς υπάρχουν φυσικά και οι ανέμελοι πελάτες- κυρίως gay- που δεν φοράνε ούτε καν τσίγκινα σώβρακα αλλά ελάχιστο ύφασμα ώστε να επιδεικνύουν στα μαυροντυμένα γοριλάκια τα κάλλη τους.
Τα γοριλάκια τώρα αλλά και οι υπόλοιποι υπάλληλοι των επιχειρήσεων της Μυκόνου είναι πολύ τυχεροί εάν έχουν εξασφαλίσει παραμονή σε κανονικό δωμάτιο-κατάλυμα.

(Για ρεπό δεν το συζητάμε. Η λέξη ρεπό είναι απαγορευμένη στη Μύκονο.)

Το λέμε αυτό καθώς τα τελευταία χρόνια ξεφυτρώνουν στη Μύκονο ένα μετά το άλλο τα containers που φιλοξενούν τους εργαζόμενους στο νησί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα containers που έχουν στηθεί στο Καλό Λιβάδι πίσω από το Nemo (εντελώς τυχαία η ονομασία παραπαίμπει στο Nammos).













Eκτός από τις κουκέτες διαθέτουν από ότι είδαμε και κλιματιστικά οπότε μπορούμε να μιλάμε για ιδανικές συνθήκες διαμονής. Στην προκειμένη περίπτωση είδαμε και ένα μεγάλο τύπου μοναστηριακό τραπέζι στο πίσω μέρος του μαγαζιού όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να απολαμβάνουν από κοινού το φαγητό ή τον καφέ τους. Διαθέτουν και καρέκλες στις οποίες μπορούν να κάθονται. Ετσι ανάλογα με την βάρδια που έχουν βγαίνουν από τα πεντάστερα container σιδερωμένοι στη τρίχα, φρεσκοπλυμένοι ατσαλάκωτοι-ες και γεμάτοι-ες ενέργεια για να εξυπηρετήσουν τον οξυδερκή πελάτη που πληρώνει 60 ευρώ το σετ ξαπλώστρας-ομπρέλας.



Τα containers και τα υπόγεια δωμάτια είναι μάλλον η πιο αθώα εκδοχή του δαιμονισμένου κυνηγιού του χρήματος στο νησί.

Σε άλλο σημείο της Μυκόνου ιδιοκτήτης ξενοδοχείου τόλμησε να διαμαρτυρηθεί σε ιδιοκτήτη club για την ένταση της μουσικής.
Ακολούθησε ο εξής περιεκτικός διάλογος:
-Ξέρετε, η ένταση της μουσικής ενοχλεί τους πελάτες μου…Κάντε κάτι γι΄αυτό σας παρακαλώ…

.Εσείς ξέρετε πόσο αξίζετε;

Ο ξενοδόχος κοίταξε απορημένος τον συνομιλητή του

.Η αξία σας κύριε είναι μια σφαίρα. Σας συνιστώ να επιστρέψετε στο ξενοδοχείο σας…


Συναντήσαμε κορίτσια από την Πάτρα, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Κρήτη, τη Ρουμανία, τη Πολωνία, την Ουγγαρία που δουλεύουν (από το δουλεία) στο νησί.

-Η Μύκονος είναι το σύγχρονο σκλαβοπάζαρο για τους εργαζόμενους. Ειδικά για μας τους Ελληνες. Βλέπεις οι Αλβανοί επειδή τους χρησιμοποιούσαν για να χτίζουν τις βίλες κονόμησαν λεφτά και όλοι σχεδόν έχουν τα δικά τους σπίτια στο νησί.Μόνο οι Ελληνες εργαζόμενοι που δουλεύουν για σεζόν είμαστε αναγκασμένοι να μένουμε σε υπόγεια χωρίς παράθυρα, containers, αποθήκες ακόμη και σε σταύλους. Εγώ είμαι αναγκασμένη να ζω σε ένα παλιό εργοστάσιο και να σερβίρω πελάτες που κάνουν ελάχιστη κατανάλωση 1.000 ευρώ…







Ισως η πιο αθώα εκδοχή της Μυκόνου να βρίσκεται ακόμη σε παραλίες όπως η Φωκός και στα κατσικάκια που βόσκουν αμέριμνα στις όχθες του ποταμού στο Φράγμα του Μαού. Εδώ συναντήσαμε και μια γιαπωνέζικη παράγκα.

Ενδιαφέρουσα αισθητική παρέμβαση στο νησί είναι το δίχως άλλο και το συγκρότημα της ΔΕΗ η οποία φημίζεται για την καθαριότητά της και το σεβασμό στο περιβάλλον.
Φυσικά τα τελευταία χρόνια την παράσταση στο νησί κλέβουν οι Γερμανοί ιδιοκτήτες του διάσημου beach bar Scorpios που βρίσκεται στην περιοχή της Παράγκας.

Με την βοήθεια του Μνημονίου και της Τρόικας δεν θα ήτο υπερβολή να πούμε πως η Καγκελαρία απέκτησε το δικό της Προξενείο στο νησί της Μυκόνου. Κάθε Κυριακή που ο Scorpios δίνει τα φημισμένα πάρτυ του ένα κομβόι αυτοκινήτων σχηματίζει μια ουρά 8-10 χιλιομέτρων καθώς όλο το νησί θέλει να βρεθεί εδώ. Ο Scorpios στην κυριολεξία λεηλατεί τη φήμη και τους πελάτες του Nammos, του Cavo Paradiso και του Principaute του Πανόρμου.
Οι Γερμανοί επιχειρηματίες αποδεικνύουν εδώ το μεγαλείο της γερμανικής “τεχνολογίας” και την ικανότητα του λαού τους να κυριαρχεί σε διάφορους κάγκουρες όπως οι Ελληνες, οι Ιταλοί, οι Αραβες κλπ.

Πάντως όλο αυτό το σκηνικό της Μυκόνου στην οποία αν πετάξεις πέτρα θα χτυπήσεις Αραβα ή Αλβανό προοιωνίζει την Μεγάλη Περίοδο Παρακμής στην οποία έχει εισέλθει ήδη το νησί.

Και καλά οι Αλβανοί αλλά καθώς διασχίζεις τα σοκάκια της χώρας έχεις την αίσθηση ότι εδώ έχουν βρει καταφύγιο οι δολοφόνοι του Ισλάμ καθώς οι μελαψοί κοιτάζουν τις γυναίκες που κυκλοφορούν με ελάχιστους πόντους υφάσματος με μίσος και σαρκοβόρα διάθεση.
Πρέπει να είναι κανείς πολύ μαλάκας ή πολύ “κόκα-λο” για να μην το παρατηρήσει αυτό.

Το νησί βρίσκεται υπό κατάληψη, η Αστυνομία κρύβεται, ο δήμαρχος είναι διακοσμητικό στοιχείο και οι φανατικοί μουσουλμάνοι έτοιμοι να την μετατρέψουν σε βωμό αίματος. Ενα πρωί όπως συνήθως θα σοκαρισθεί η ελληνική κοινή γνώμη. Στη Μύκονο συμβαίνει κάτι πολύ πιο σκοτεινό και ύπουλο. Οποιοι στέκονται μόνο στις συναυλίες του Ρέμου στο Nammos είναι βαθιά νυχτωμένοι. Η Μύκονος εάν δεν είναι ο μελλοντικός Ναός του Αίματος θα μπορούσε να είναι το ιδανικό ορμητήριο των φανατικών ισλαμιστών που διαθέτουν το χρήμα και την τεχνογνωσία να ανατινάξουν την Ευρώπη. Αν περιμένουμε από τον οξυδερκή Τόσκα να κινητοποιήσει τα όργανα την έχουμε βάψει.

Aσε που οι Συριζαίοι θεωρούν την Μύκονο άνδρο του καπιταλισμού οπότε με χαρά θα την δουν να γίνεται στάχτη.


Οι κροίσοι πουλάνε τις βίλες τους και εγκαταλείπουν το νησί στους Αλβανούς με τις σαγιονάρες και τους Αραβες με τους ναργιλέδες. Καιρός είναι κάποια άλλα νησιά να εκμεταλλευτούν την παρακμή της αυτοκρατορίας του Νησιού των Ανέμων και να πάρουν τα σκήπτρα…Αρκεί να προλάβουμε τον βαρύ φόρο αίματος που μυρίζει παντού στη Μύκονο…


Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template