Europa League:-Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στην Κροατία.2-1 την Ριέκα

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Μεγάλο ματς και φοβερό ξεκίνημα της ΑΕΚ στις Ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις στο Europa League καθώς πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 επί
της Ριέκα στην Κροατία για την πρεμιέρα των ομίλων.

Με εξαίρεση κάποια μικρά κενά διαστήματα, η εμφάνιση των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ στην Κροατία ήταν εξαιρετική. Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν στο 16ο λεπτό με σουτ του Μαντάλου και παρότι δέχτηκαν την ισοφάριση από τον Έλεζ σε ένα σημείο όπου η Ριέκα δεν υπήρχε στο γήπεδο (29’), δεν το έβαλαν κάτω…

Η Ένωση έχασε σημαντικές ευκαιρίες, αντέδρασε με ψυχραιμία στα «ξεσπάσματα» των γηπεδούχων και χτύπησε σε κομβικό σημείο. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 62ο λεπτό νίκησε τον Πρσάλκο, τεζάροντας τους Κροάτες.



Το ματς:

Μετά το άγχος των πρώτων λεπτών, που αν δεν ήταν ο Ανέστης θα μπορούσε να βάλει τους Κροάτες μπροστά στο σκορ, η ΑΕΚ ήλεγξε τον ρυθμό στο ματς. Με ψυχραιμία στην κυκλοφορία της μπάλας και έντονο πρέσινγκ στον χώρο του κέντρου η Ένωση «τρόμαξε» την Ριέκα και της μετέφερε την πίεση. Το 20λεπτο έκλεισε ιδανικά για την ομάδα του Χιμένεθ, που έπειτα από αναστάτωση στην αντίπαλη περιοχή άνοιξε το σκορ με τον Μάνταλο (16’).



Η Ένωση διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμά της. Κράτησε την μπάλα στα πόδια της, δεν προβληματίστηκε καθόλου από τα γεμίσματα των παικτών του Κεκ, που όμως κατάφεραν να απαντήσουν από το… πουθενά. Έπειτα από ένα κόρνερ, ο Γιόχανσον δεν μάρκαρε σωστά τον Ελέζ, ο οποίος με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Ανέστη (29’). Το γκολ των γηπεδούχων δεν αποσυντόνισε την ΑΕΚ που διατήρησε τα ηνία, είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάνταλο στο 41’ για νέο προβάδισμα, αλλά το ημίχρονο την βρήκε να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το 1-1, το οποίο την αδικούσε βάσει της εικόνας της.

Πολύ δυνατό ξεκίνημα για τους Κροάτες μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια για το δεύτερο 45λεπτο. Η ΑΕΚ «κλείστηκε» για πρώτη φορά στο ματς, δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι της, όμως η αλήθεια είναι πως η Ριέκα δεν έβγαλε «καθαρή» ευκαιρία. Με όπλο το πρέσινγκ, η Ένωση βγήκε απ’ την περιοχή της και λίγο αργότερα τιμώρησε τους γηπεδούχους με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λάζαρου στο 62ο λεπτό. Η ομάδα του Χιμένεθ ξαναβρήκε την αυτοπεποίθησή της μετά το νέο προβάδισμα και θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» το ματς στο 70’ αν ο Σιμόες ήταν πιο ψύχραιμος στην τελική προσπάθεια.

Όπως ήταν φυσικό στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ έχασε μέτρα στο γήπεδο, αφού οι γηπεδούχοι έπαιζαν… ρέστα. Η Ριέκα προσπάθησε με γεμίσματα να φέρει την μπάλα στην περιοχή του Ανέστη, όμως ο Τσόσιτς (ήταν παντού!) αλλά και οι υπόλοιποι αμυντικοί αρνήθηκαν να χάσουν το «τρίποντο» μέσα από τα χέρια τους. Οι κιτρινόμαυροι έδωσαν όλοι τους την ενέργεια και το τελευταίο σφύριγμα του Μπιτόν τους βρήκε να πανηγυρίζουν μία απόλυτα δίκαιη αλλά και μεγάλη νίκη.

Οι συνθέσεις:

Ριέκα (Ματίας Κεκ): Πρσκάλο, Κρβιτς (73’ Ακόστι), Ζούτα, Χέμπερ, Ζούπαριτς, Γκαβράνοβιτς (59’ Μάλες), Ελέζ, Γκόργκον, Μίσιτς (81’ Ματέι), Μπράνταριτς, Βέσοβιτς

Στον πάγκο: Πάβισιτς, Σλούγκα, Πούντσετς, Μαυρίας

ΑΕΚ
(Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Κλωναρίδης (60’ Μπακασέτας), Χριστοδουλόπουλος (77’ Αϊντάρεβιτς), Λιβάγια (85’ Αραούχο)

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Τρίστασον

Διαιτητής: Τζον Μπίτον (Σκωτία)

Γήπεδο: Stadion HNK




ΠΗΓΗ sportfm
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template