ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ-Σκίζει τα νερά του Αιγαίου το υπερπολυτελές Vertigo

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Στη Μεσόγειο πλέει τις τελευταίες ημέρες ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκάφη που κατασκευάστηκαν ποτέ, το πολυβραβευμένο ιστιοφόρο γιοτ
Vertigo. Το Vertigo έχει ξανακάνει την εμφάνιση του στη Μεσόγειο το 2013 και πολλά είχαν γραφτεί για το όνομα του ιδιοκτήτη του, μια λίστα στην οποία έπαιζαν από τον ηθοποιό Λεονάρντο Ντι Κάπριο μέχρι τον μεγιστάνα των media Ρούπερτ Μέρντοχ. Τι ισχύει όμως;



Σαν ένα υπερπολυτελές διαμέρισμα στη θάλασσα, το Vertigo συνδυάζει την αριστουργηματική ναυπηγική ενός ιστιοπλοϊκού πανέτοιμου για αγώνες με τις luxurious ανέσεις ενός πανάκριβου σπιτιού της πόλης. Πρόκειται για ένα σκάφος που κατασκεύασε και ολοκλήρωσε το 2011 η Alloy Yachts, μια αρκετά γνωστή εταιρεία από τη Νέα Ζηλανδία και διαθέτει άπλετους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για 12 άτομα, έναν ολόκληρο στόλο «παιχνιδιών», μεταξύ των οποίων μια λιμουζινάτη τέντα 8 μέτρων στην πρύμνη και βέβαια πλήρωμα παγκοσμίας κλάσεως για να το κινεί.



Από την πρεμιέρα του στις θάλασσες και στους ωκεανούς μέχρι σήμερα, το Vertigο έχει ενταχθεί στον στόλο της εταιρείας YCO, μιας ναυτιλιακής φίρμας με βάση το Μονακό η οποία νοικιάζει το γιοτ, με συνήθεις προορισμούς την νοτιοανατολική Ασία, τον Ινδικό Ωκεανό και τον Νότιο Ειρηνικό. 

Σχεδιασμένο από τον βραβευμένο ναυπηγό αρχιτέκτονα Philippe Briand, το Vertigo, με τις πέντε υπερσύγχρονες καμπίνες του, είναι ικανό να ταξιδεύσει παντού στον κόσμο, ακόμα και στις πιο παγωμένες θάλασσες, όπως την Ανταρκτική. Με τα πανιά, το σκάφος πλέει άνετα με 18 κόμβους, ενώ οι διπλές μηχανές του είναι Caterpillar C32 και μπορούν να διανύσουν έως 4.000 ναυτικά μίλια χωρίς να «πιάσει» λιμάνι.



Βέβαια, σε ένα τέτοιο σκάφος, τα μηχανικά του μέρη έχουν ελάχιστη σημασία καθώς η πολυτέλεια του Vertigo τραβάει σαν μαγνήτης όλο το ενδιαφέρον. Ο σχεδιαστής, έχει δημιουργήσει εξωτερικούς χώρους 455 τετραγωνικών μέτρων, όλους στην υπηρεσία των εύπορών ενοικιαστών του. Έτσι, το πλωριαίο κατάστρωμα είναι ιδανικό ακόμα και για πάρτι, το κατάστρωμα της εξωτερικής γέφυρας διαθέτει ένα ανοιχτό καθιστικό για βραδινό φαγητό ή ρομαντικό δείπνο υπό το φως των αστεριών, ενώ κάτω από αυτήν, στο τεράστιο χώρο του πίσω καταστρώματος, κυριαρχεί ένα μαρμάρινο τραπέζι 12 ατόμων και είναι ένας από τους 5 διαφορετικούς χώρους του σκάφους που προσφέρονται για φαγητό. Το καθιστικό αυτό μετατρέπεται μαγικά και σε χώρο παρακολούθησης ταινιών, ενώ στον ίδιο εξωτερικό χώρο υπάρχει ένα τζακούζι-μπάνιο 10 ατόμων, λίγο πριν τη διπλή ξύλινη σκάλα που οδηγεί στην εξέδρα κολύμβησης, μία ανάσα από τη θάλασσα.



Εσωτερικά, το Vertigo διαθέτει 485 τετραγωνικά μέτρα πολυτέλειας και χλιδής, τα οποία εξαιτίας της διαρρύθμισης και του design δείχνουν αρκετά περισσότερα. Τη διακόσμηση έκανε ο Γάλλος διακοσμητής Christian Liaigre με τα έπιπλα να είναι όλα χειροποίητα και φυσικά φτιαγμένα ειδικά για το σκάφος. Το Vertigo διαθέτει μια κυρίως σουίτα 40 τετραγωνικών, τέσσερις μικρότερες αλλά πανέμορφες καμπίνες δύο ατόμων, ειδική καμπίνα μόνο για τα παιχνίδια των παιδιών, γυμναστήριο, δύο ειδικές μετακινούμενες πλατφόρμες για γρήγορη πρόσβαση στη θάλασσα, ένα jet ski, δύο άκαμπτα φουσκωτά, δύο σανίδες για σερφ, τέσσερα κανό, τέσσερα ποδήλατα βουνού και δύο μικρά σκαφάκια στα οποία το πλήρωμα χρησιμοποιεί ως εκπαιδευτικά για τα παιδιά. Εννοείται τέλος, πως το σκάφος είναι εφοδιασμένο με όλα τα αξεσουάρ ψαρέματος και υποβρύχιας κατάδυσης.

Αν και η τιμή ενοικίασης για ένα τέτοιο σκάφος δεν αναφέρεται σε κάποιον επίσημο κατάλογο της εταιρείας του, έχει γραφτεί σε διάφορα ρεπορτάζ ότι για μία εβδομάδα η φιλοξενία και η κρουαζιέρα με το Vertigo κοστίζει περισσότερα από 250.000 δολάρια.Πολύ δύσκολα πάντως θα μάθουμε ποτέ την πραγματική…




































Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template