Τόμσεν:Ο Τσίπρας συμφώνησε να κοπούν οι συντάξεις

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Την ανάγκη να υπάρξει μεγάλη επέκταση των ωριμάνσεων των ελληνικών ομολόγων ώστε να μπορέσει η Ελλάδα να πληρώσει στο ακέραιο το χρέος της,
σημειώνει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» ο επικεφαλής του γραφείου του ΔΝΤ στην Ευρώπη Πολ Τόμσεν, ο οποίος αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ήταν η πρώτη που συμφώνησε να υπάρξει περικοπή στις συντάξεις.

Όπως σημειώνει, η επέκταση των ωριμάνσεων, το οποίο συζητείται, αρκεί αλλά θα πρέπει να είναι σημαντική «όχι όμως και 100 χρόνια», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Όλα τα δανεικά θα δοθούν πίσω


«Αυτό που ζητάμε είναι χώρος για τους Έλληνες να αναπνεύσουν, ώστε να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται και να ανακάμψουν», σημειώνει ο κ. Τόμσεν, απαντώντας στην ερώτηση για το πώς μπορεί να εξηγηθεί στον Αυστριακό φορολογούμενο ότι πρέπει να γίνει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ο κ. Τόμσεν διαβεβαιώνει ότι οι Αυστριακοί πολίτες θα πάρουν όλα τα δανεικά πίσω.

Παραδοχή για την εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή


«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, κατάφερε εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή. Τώρα η χώρα χρειάζεται μεγαλύτερες προθεσμίες για να αποπληρώσει τα χρέη της και μία περίοδο στην οποία θα επωφεληθεί από μορατόριουμ πληρωμών.

Για την σκληρή λιτότητα

Ερωτηθείς για τη σκληρή λιτότητα που, όπως του λέει ο Αυστριακός δημοσιογράφος, τον κατέστησε υπεύθυνο για τις περικοπές και την «κοινωνική δυστυχία», ο Τόμσεν επιχειρεί να αποποιηθεί την ευθύνη δείχνοντας στην κατεύθυνση των ελληνικών κυβερνήσεων: «Ξέρετε, αυτό είναι η ειρωνεία του πράγματος: για κάποια χρόνια τώρα ήμασταν εμείς που απαιτούσαμε μικρότερη δημοσιονομική προσαρμογή. Είναι άδικο να επιρρίπτεται σε εμάς η ευθύνη.
Από το πρώτο πρόγραμμα της Ελλάδας το 2010 έχουν αλλάξει πολλά. Οι Ευρωπαίοι έχουν συμφωνήσει με τους Έλληνες σε αυστηρούς στόχους, μη αναγκαίους και φιλόδοξους, που οδήγησαν σε μεγάλες περικοπές.


Εμείς ως ΔΝΤ το αποδεχθήκαμε. Έπειτα από κάποια στιγμή, όμως, όταν τα νούμερα ξεκίνησαν να εκτροχιάζονται όλο και περισσότερο απ' τους στόχους, υποδείξαμε ότι κάτι είναι στρεβλό. Είχαμε πει τότε ότι χωρίς επιπρόσθετα μέτρα, αυτά που συμφωνήσατε δεν μπορούν να επιτευχθούν. Γι' αυτό υπάρχει ίσως η αντίληψη ότι αυτοί είναι στόχοι που θέσαμε εμείς. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισχύει»
.    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template