ΞΗΛΩΣΑΝ τον Αλεξανδρο ΣΑΜΑΡΑ. Εφοπλιστής αναλαμβάνει τώρα

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ξηλωνουν τις οικογενειες ...ερχεται και η σειρα των αλλων πολιτικων οικογενειων ΚΟΥΛΗ-ΝΤΟΡΑ ακουτε?Ποιοι οι στόχοι του
εφοπλιστή, που διαδέχεται τον Αλέξανδρο Σαμαρά στο τιμόνι του ιστορικού ιδρύματος;...

Πολλά χρόνια μετά το ξέσπασμα του ελληνοαμερικανικού
δικαστικού πολέμου για τη διοίκηση του Κολεγίου Αθηνών, και αφού δαπανήθηκαν εκατέρωθεν εκατομμύρια σε δικηγόρους αντί να χρηματοδοτήσουν το σχολείο, μια νέα εποχή αρχίζει για το ιστορικό ίδρυμα.

Και μαζί της τελειώνει και η δεκαετία Αλέξανδρου Σαμαρά, ο οποίος παρά τα επιτεύγματά του, μεταξύ των οποίων και ένα κορυφαίο νηπιαγωγείο, «χρεώθηκε» μοιραία και την κόντρα με τους Αμερικανούς του Συμβουλίου Επιτρόπων (Trustees).

Ετσι την περασμένη Δευτέρα το διοικητικό συμβούλιο του ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ • Πέτρος ΑλιβιζάτοςΕλληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος εξέλεξε νέο πρόεδρο τον εφοπλιστή Νίκο Τσαβλίρη, ως τότε ταμία και μέλος του αλλά και επικεφαλής της Resource Development Committee και της Αθλητικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, και αντιπρόεδρο τον Πέτρο Αλιβιζάτο.

Ο Νίκος Τσαβλίρης όμως δεν θα είναι απόλυτος μονάρχης, όπως πολλοί κατηγόρησαν τον Αλέξανδρο Σαμαρά ότι υπήρξε. Θα «συγκατοικήσει» με τον νέο διευθυντή (president) του σχολείου Ρίτσαρντ Τζάκσον, πρώην διπλωμάτη και πρόεδρο του Anatolia College της Θεσσαλονίκης από το 1999 ως το 2009, τον οποίο και «τοποθέτησαν» οι Trustees.

Επιπλέον ο Νίκος Τσαβλίρης, που γεννήθηκε στην Αγγλία το 1946 και είναι παντρεμένος με τη Μάιρα Πίσση, με την οποία έχει αποκτήσει δύο κόρες, την Κλαίρη και την Αλεξάνδρα (η πρώτη είναι παντρεμένη με τον Γρηγόρη Κανόνη και η δεύτερη με τον Παύλο Ανδρεάδη, εγγονό του Στρατή Ανδρεάδη), θα έχει σοβαρές προκλήσεις: να ανανεώσει τα μέλη του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ) και να συμφωνήσει με αυτά αλλά και με τους Trustees για φλέγοντα θέματα, π.χ. τη θεσμοθέτηση εξετάσεων για την προαγωγή των παιδιών του δημοτικού στην πρώτη ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ • Ρίτσαρντ Τζάκσονγυμνασίου, όπως οι Trustees αξιώνουν για να χορηγήσουν υποτροφίες…

Θα χρειαστούν λοιπόν χαλύβδινη αποφασιστικότητα, ευθυκρισία και στομάχι. Θα μπορέσει να αντεπεξέλθει επιτυχώς ο 71χρονος εφοπλιστής στην αποστολή του ή θα συνδέσει το όνομά του με ένα κολλεγιακό… ναυάγιο
. Ισως η δουλειά του, τα ναυαγοσωστικά, να τον έχει προικίσει με ό,τι χρειάζεται για να διασωθεί το κατά γενική ομολογία -ακόμα και των επικριτών του- καλύτερο ελληνικό σχολείο, αλλά και η εμπειρία του τόσο ως μέλους του Δ.Σ. του ΕΕΙ όσο και ως μέλους της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Ελληνικών και Νοτιοανατολικών Ευρωπαϊκών Σπουδών (Εδρα «Κωνσταντίνος Καραμανλής») στο Fletcher School of Law & Diplomacy και στο College of Liberal Arts στο Tufts University των ΗΠΑ.

Ο Νίκος Τσαβλίρης είναι ο ένας από τους τρεις γιους του Αλέξανδρου Γ. Τσαβλίρη (1914-1973). Οσοι τους ξέρουν τον χαρακτηρίζουν τον πιο «πράο» εκ των τριών. Ο Νίκος, μαζί με τα αδέλφια του Γιώργο και Ανδρέα, ελέγχουν μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ναυαγοσωστικών και ναυαγιαιρέσεων παγκοσμίως με περισσότερες από 3.000 σημαντικές διασώσεις και ναυτιλιακές ανακτήσεις.

«Ο σημερινός Ομιλος Ναυαγοσωστικών Τσαβλίρη μπορεί να ανιχνεύσει την προέλευσή του στις αρχές της δεκαετίας του 1920, όταν ο ιδρυτής Αλέξανδρος Γ. Τσαβλίρης αφίχθη στον Πειραιά από τη Μικρά Ασία σαν πρόσφυγας» αναφέρει ο οργανισμός Greek Shipping Hall Of Fame, που τιμά τους σημαντικότερους εκ των Ελλήνων εφοπλιστών. Την καταγωγή του όμως έλκει από την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα το Λιβάρτζι Αρκαδίας.

Ο πατέρας του νέου προέδρου του Κολεγίου, ο Αλέξανδρος, μετανάστευσε στο Λονδίνο το 1931, και αφού εργάστηκε σε ελληνικά ναυτιλιακά γραφεία, όπως των Γουλανδρή και Βεργωτή, ίδρυσε την A.G. Tsavliris Ltd το 1940. Από το 1950 άρχισε να μεγαλώνει και προτού εκπνεύσει η δεκαετία γύρισε στην Ελλάδα. Μια απόφαση ξεκάθαρα πατριωτική.

Ηταν μόλις η τρίτη ελληνόκτητη ναυτιλιακή που ερχόταν στην Ελλάδα, πρωτοπόρος του ελληνικού ναυτιλιακού θαύματος που ακολούθησε. Ως τα μέσα των 60s επικεντρώθηκε στη φορτηγό ναυτιλία. Ηταν το 1964 που παράλληλα με τη ναυτιλιακή ξηρού φορτίου αποφάσισε να ξεκινήσει και την επιχείρηση ρυμουλκών και ναυαγοσωστικών. Και κάπου τότε άρχισαν να προσανατολίζονται στη δουλειά και οι γιοι του.

Νομικός


Ο Νίκος, απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών ο ίδιος, αφού σπούδασε ναυτιλιακά στο City of London College, πήρε και πτυχίο Ναυτικού Δικαίου από το University College of London και Masters στο Ναυτικό Δίκαιο από το University of London. Ασκησε το επάγγελμα του νομικού στα βρετανικά δικαστήρια, αλλά σύντομα τον κέρδισε η νέα οικογενειακή επιχείρηση.

Μετά τον θάνατο του πατέρα του Αλέξανδρου Τσαβλίρη το 1973 ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση, την οποία, μαζί με τα αδέλφια του κατέστησε μία από τις κυρίαρχες διεθνώς επιχειρήσεις ναυαγιαιρεσιών. Σήμερα είναι Principal του Ομίλου Τσαβλίρη αλλά και Underwriting Member στους Lloyds of London, μέτοχος κατά μιαν έννοια ασφαλιστικών, και Principal Member στο Baltic Exchange of London.

Μετράει στο ιστορικό του πάρα πολλές ναυτικές διαιτησίες και δικαστικές διαδικασίες και έχει διαχειριστεί χιλιάδες διαιτησίες υπό την αιγίδα του Lloyds Standard Form of Salvage Agreement – γνωστού ως Lloyds Open Form ή απλώς LOF. Είναι μέλος της Ενωσης Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων, της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και της Ελληνικής Ενωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).

Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να διασφαλίσει ασφαλές λιμάνι και στο Κολέγιο Αθηνών. πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template