RIVIERA MAYA Το καλά κρυμένο luxurious μυστικό του Pablo Escobar

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Για τον περιβόητο Pablo Escobar, τον Κολομβιανό «Βασιλιά της κοκαΐνης» που κυριάρχησε στο εμπόριο
ναρκωτικών ολόκληρη τη δεκαετία του ’80, δημιουργώντας μια αμύθητη περιουσία δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχουν γραφτεί τόνοι κειμένων σε περιοδικά, εφημερίδες και βιβλία, ενώ η ζωή του έχει γίνει ταινία (όχι μία αλλά πολλές…) και σίριαλ με μεγάλες τηλεθεάσεις. 

Τα περισσότερα από αυτά είτε αποτελούν αληθινά γεγονότα, ελάχιστα «φουσκωμένα» για να αποκτήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είτε είναι παντελώς αναληθή καθώς κανένας δεν θα μπει στη διαδικασία να διαψεύσει κάτι. Όπως και να ‘χει, γύρω από τη ζωή του Escobar, που να θυμίσουμε ότι βρήκε το θάνατο έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με κυβερνητικές δυνάμεις στις 2 Δεκεμβρίου του 1993, υπάρχει ένας μύθος που συνεχίζει να τροφοδοτείται με ειδήσεις και αποκαλύψεις.

Μία από τις πιο πρόσφατες και εξ’ ίσου εντυπωσιακή, αποτελεί η αποκάλυψη πως στην εξωτική Τούλουμ του Μεξικό, ο Escobar είχε χτίσει μία ακόμη εξοχική κατοικία, η οποία πρόσφατα αγοράστηκε και μετατράπηκε σε 5άστερο μοδάτο ξενοδοχείο. Είναι όμως έτσι;




Η Τούλουμ είναι μια αρχαία πόλη των Μάγια στη χερσόνησο του Γιουκατάν, που ατενίζει την Καραϊβική και αποτελούσε το λιμάνι, με οχυρωματικά έργα και τείχη, της επίσης αρχαίας πόλης Κόμπα. Πρόκειται για μια περιοχή της πολιτείας Quintana Rooτου Μεξικού με υψηλή επισκεψιμότητα, χρυσαφένιες αμμουδιές χιλιομέτρων, γραφικά εστιατόρια και παραδοσιακές palapas (κιόσκια από την εποχή των μάγια με αποξηραμένα φύλλα φοίνικα ως σκεπές). Εδώ, σε αρκετά χιλιόμετρα απόσταση από την Τούλουμ, ακριβώς μπροστά σε μια παραμυθένια αμμουδιά και καλά καμουφλαρισμένο από οργιώδη βλάστηση και φοίνικες, βρίσκεται το 5άστερο resort Casa Malca του συλλέκτη έργων τέχνης Lio Malca, το οποίο αποτέλεσε, στο κοντινό σχετικά παρελθόν, ακόμα μία εξοχική κατοικία του περιβόητου Pablo Escobar.



Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει το αν όντως ανήκε στον Κολομβιανό «Βασιλιά της κοκαΐνης» το κτιριακό συγκρότημα ή αν κατασκευάστηκε με εντολή του, καθώς ο Escobar διέθετε κατά τη διάρκεια της αιματηρής σταδιοδρομίας του δεκάδες ακίνητα σε ολόκληρο τον κόσμο (19 μόνο στην πόλη Medellín), τα οποία συχνά χρησιμοποιούσε ως κρυψώνες του. Πάντως, το resort στη θάλασσα πληροί όλες τις προϋποθέσεις και τα γούστα του μεγιστάνα της λευκής σκόνης:

Εκτός από την πυκνή βλάστηση που το καμουφλάρει αριστοτεχνικά ακόμα και από αέρα, πρόκειται για μια πολύ ισχυρή κατασκευή που δεν συγκρίνεται με οποιοδήποτε άλλο ακίνητο της περιοχής, στην οποία κυριαρχούν χαμηλοτάβανες οικοδομές και μικρά ξενοδοχεία με spa. Επιπλέον, τη δεκαετία του ’80 δεν υπήρχε καν ασφαλτοστρωμένος δρόμος παρά μόνο ένα μικρό, χωμάτινο και κακοτράχαλο μονοπάτι που με τη βία χωρούσε ένα φορτηγό. Ναι, ήταν το ιδανικό μέρος για έναν Escobar!
Και οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις του συγκροτήματος πάντως δείχνουν να επιβεβαιώνουν τη θεωρία. Το μεγαλύτερο από τα διαμερίσματα του resort διαθέτει πέντε μεγάλες κρεββατοκάμαρες, κάθε μία με δικές τους ιδιωτικές βεράντες, από μια βαριά μπανιέρα με ισχυρό τσιμέντο και βέβαια θέα προς την Καραϊβική. Τα δωμάτια του πρώτου ορόφου έχουν μια πιο πολύπλοκη διαρρύθμιση, ενώ τα καθιστικά είναι ευρύχωρα με ανοιχτές σκάλες και μπαλκόνια, ότι πρέπει για τσιλιαδόρους και φύλακες. Όλες αυτές τις περιγραφές και τα στοιχεία, αν τα βάλει κανείς στη σειρά, μπορεί να συμπεράνει ότι όντως εδώ έζησε ο Escobar…



Το πιο ξεκάθαρο πάντως της όλης ιστορίας είναι ότι η προηγούμενη ιδιοκτήτρια, η Αμερικανίδα Melissa Perlman, αγόρασε το συγκεκριμένο ακίνητο από το μεξικανικό δημόσιο ως «προϊόν κατάσχεσης» και όσο διάστημα το διαχειριζόταν, ως Casa Magna Ι & ΙΙ, προσπαθούσε να εκμεταλευτεί διαφημιστικά την ομιχλώδη ιστορία του, προβάλλοντας μάλιστα με ιδιαίτερο τρόπο ένα τούνελ που συνέδεε υπογίως τα δύο κυρίως κτίσματα αλλά και τις ασυνήθιστες ταράτσες τους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν και χώρο προσγείωσης ελικοπτέρων. Εντούτοις, όταν το έγκυρο ταξιδιωτικό περιοδικόΤravel + Leisure ρώτησε σχετικά τις αμερικανικές αρχές για το συγκεκριμένο ακίνητο, κανένας δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει πως ανήκε πράγματι στον περιβόητο Κολομβιανό. Αντιθέτως, οι ντόπιοι έκαναν πολλές αναφορές για πολυτελή σκάφη που πηγαινοέρχονταν στη συγκεκριμένη περιοχή, χωρίς πάντως κάποιος να έχει υπάρξει αυτόπτης μάρτυς.

Το εξοχικό συγκρότημα του Τούλουμ ήρθε στην κατοχή του Lio Malca το 2012, πιθανά από την Perlman. Ο Malca, γνωστός συλλέκτης σύγχρονων έργων τέχνης με βάση τη Νέα Υόρκη, έκανε περισσότερα από τρία χρόνια για να ανακαινίσει το ακίνητο και να καταφέρει το 2015 να πάρει τη στάμπα του 5άστερου ξενοδοχείου, ενώ έδωσε τη διαχείρηση του resort στην Design Hotels. Στο ξεκίνημα του, το Casa Malca είχε μόλις 9 σουίτες αλλά τον τελευταίο χρόνο ολοκλήρωσε την ανακατασκευή όλου του συγκροτήματος, χαρίζοντας στους εύπορους φιλοξενούμενούς του 35 συνολικά δωμάτα και σουίτες, συν μια τεράστια πισίνα, σε απόσταση λίγων μόλις μέτρων από την ακτή.



Εκτός από την ίδια την έπαυλη, ο Malca κατασκεύασε ακόμα δύο μικρά συγκροτήματα, δύο ορόφων, στο ίδιο αερχιτεκτονικό στυλ, με μία σουίτα σε κάθε όροφο, καθώς και ένα ανεξάρτητο εστιατόριο και μπαρ δίπλα στο κύμα. Όσο για την εσωτερική διακόσμηση; Κάθε χώρος του resort περιέχει γλυπτά και πίνακες ζωγραφικής γνωστών σύγχρονων καλλιτεχνών, ενώ δεν υπάρχει γωνία του ξενοδοχείου που να μην κρύβει μια μικρή ή μεγάλη εικαστική έκπληξη. Όσο για τις περίφημες ταράτσες του Escobar; Η μία από αυτές μεταμορφώθηκε σε καταπληκτικό μπαρ με θέα φυσικά τα τιρκουάζ νερά της Καραϊβικής. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι το resort, συν τοις άλλοις, χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά βέβαια σε τέτοιο μαγικό μέρος τι είδους «ενέργεια» να είναι αναγκαία…


































Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template