Ποια είναι η καλύτερη ασφάλιση; Όχι πάντως αυτή του διαδικτύου

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Έφτασε η ώρα που ενώ έχετε αποφασίσει να προστατεύσετε εσάς και τα άτομα που αγαπάτε εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές καλύψεις,
αναζητάτε την «πυξίδα» που θα σας δείξει το...
δρόμο της σωστής επιλογής.


Οι ασφαλιστικές εταιρείες πολλές, οι επιλογές των προγραμμάτων ακόμη περισσότερες, οι καλύψεις άπειρες και οι όροι πολλές φορές θέλουν... λεξικό. Σε αυτό τον «λαβύρινθο» ο άνθρωπος που μπορεί να σας καθοδηγήσει είναι ο προσωπικός σας ασφαλιστής.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα που θα μπορούσαν να απαντηθούν πριν φτάσετε στο σημείο να συμβουλευτείτε τον ειδικό. Όπως για παράδειγμα, «ποια ασφαλιστική να επιλέξω και γιατί;» Επίσης, πολλοί είναι οι καταναλωτές που θέλουν να γνωρίζουν αν μπορούν να αξιοποιήσουν το διαδίκτυο για να κερδίσουν σε χρόνο και χρήμα.

Ποια είναι η πιο αξιόπιστη ασφαλιστική εταιρεία;


Αν πραγματικά υπήρχε η ασφαλιστική εταιρεία που θα μπορούσε να λάβει αντικειμενικά τον τίτλο της πιο αξιόπιστης τότε δεν θα υπήρχε και ανταγωνισμός. Όμως, ο ανταγωνισμός είναι έντονος, ενώ το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές αξιόπιστες ασφαλιστικές εταιρείες είναι προς όφελος των καταναλωτών.

Ο Έλληνας καταναλωτής δέχεται καθημερινά πλήθος πληροφοριών και συμβουλών σχετικά με το που θα εμπιστευτεί την ασφάλιση των περιουσιακών του στοιχείων, τις παροχές υγείας και την προστασία των αγαπημένων του προσώπων. Και μπορεί να μην υπάρχει «μπούσουλας» για την «τέλεια» ασφαλιστική, όμως υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που καλό θα ήταν να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι παράγοντες αυτοί είναι:

Η τεχνογνωσία της ασφαλιστικής εταιρείας και τα χρόνια παρουσίας της στον ασφαλιστικό χώρο.
Η εξυπηρέτηση που προσφέρει στους ασφαλισμένους της και όχι μόνο, καθώς και η αμεσότητα/ταχύτητα αποζημίωσης.

Πόσο σας καλύπτουν οι παροχές που περιέχει το ασφαλιστικό πακέτο κάθε εταιρείας που σας προτείνουν.


Τι πρέπει να προσέξω πριν υπογράψω το συμβόλαιο;
Ακόμη και αν έχετε καταλήξει στις ασφαλιστικές εταιρείες που θα σας ενδιέφεραν, θα πρέπει να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος μέσω της σύγκρισης των καλύψεων, των όρων και του κόστους.
Κάνετε σύγκριση προτάσεων και κόστους ασφαλιστικών πακέτων από διαφορετικές εταιρείες, δίνοντας προσοχή στο να είναι όμοιες οι καλύψεις και τα όρια που προσφέρονται. Δίνετε ιδιαίτερη έμφαση κυρίως στις απαλλαγές.
Διαβάζετε προσεκτικά τους όρους ασφάλισης και τις υποχρεώσεις τις ασφαλιστικής εταιρείας και του ασφαλισμένου, όπως αναγράφονται στο συμβόλαιο ασφάλισης.
Ελέγχετε την πιθανότητα ύπαρξης συνδυαστικών εκπτώσεων ή άλλων δωρεάν παροχών που συνοδεύουν το συμβόλαιό σας.
Τελικά, είναι πιο φθηνή η ασφάλιση μέσω διαδικτύου;

Η ασφάλιση μέσω του διαδικτύου είναι άμεση, συχνά με μειωμένο κόστος αλλά και απρόσωπη. Αναμφίβολα, το ίντερνετ έχει τεράστιες δυνατότητες και πλέον η τεχνολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε ολόκληρο το φάσμα της οικονομίας.

Πριν, ωστόσο, επιλέξετε τη «μοναχική αναζήτηση» στο διαδίκτυο, η οποία κρύβει «παγίδες» για όσους δεν είναι πλήρως εξοικειωμένοι με τις ασφαλιστικές έννοιες, σκεφτείτε πόσο θα μπορούσε να σας βοηθήσει η προσωπική επαφή. Μήπως έχετε την ανάγκη ενός έμπειρου επαγγελματία, ο οποίος να μπορεί να σας συμβουλεύει ανάλογα με τις ανάγκες σας και να σας κατευθύνει όταν βρεθείτε σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις;;

Είναι δεδομένο ότι το διαδίκτυο μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, όμως μην ξεχνάτε ότι στα λάθος χέρια, κάθε εργαλείο μπορεί να μετατραπεί σε... φονικό όπλο.
Πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template