Ο νεότερος δισεκατομμυριούχος της Ρωσίας πλούτισε πουλώντας σνακ με τιμή κάτω από ένα ευρώ [βίντεο]

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Ο Ντένις Στεντζέλοβ γνωρίζει τους Ρώσους σαν το πρόχειρο φαγητό τους, ειδικά αυτή την περίοδο που η ρωσική οικονομία δεν είναι και στα
καλύτερα της.

Η βούλησή του να δώσει στους 147 εκατομμύρια πολίτες της χώρας μια λύση για κάθε γλυκό και αλμυρό φαγητό – με κόστος λιγότερο από ένα ευρώ – τον έχει μετατρέψει σε νέο δισεκατομμυριούχο της Ρωσίας.

Η εταιρεία του, η KDV Group LLC, εκμεταλλεύτηκε την οικονομική ύφεση και τον πληθωρισμό της Ρωσίας, καθώς και την εμμονή της χώρας για τα σνακ, για να αμφισβητήσει τους ηγέτες της αγοράς.

«Ο Στεντζέλοβ χρησιμοποίησε την ύφεση για να επεκτείνει και να ενισχύσει σημαντικά την επιχείρησή του» δήλωσε ο Αρτέμ Μοτόρνι, διευθύνων σύμβουλος της Walnut Capital με έδρα τη Μόσχα, ο οποίος τον Ιούνιο έκλεισε συμφωνία με τον Στεντζέλοβ, με τον τελευταίο να αγοράζει το εργόστάσιο ζαχαροπλαστικής στο Ουλιανόβσκ, νοτιοανατολικά της Μόσχας. «Οι έμποροι λιανικής πώλησης είναι πρόθυμοι να κερδίσουν περισσότερα με την πώληση προϊόντων καλής ποιότητας και η KDV τους το δίνει αυτό» πρόσθεσε.


Ο 45χρονος Στέντζελοβ, έχει καθαρή αξία, σύμφωνα με το Bloomberg, που αποτιμάται λίγο πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια 


Δημιούργησε την KDV το 1997 και την επέκτεινε σε μία επιχείρηση που παράγει 350 σνακ υπό 20 εμπορικά σήματα – συμπεριλαμβανομένου του Yashkino, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τα παραδοσιακά μπισκότα και τα μπισκότα με τζίντζερ αλλά και της BEERka, μιας σειράς αποξηραμένων ψαριών και σνακ κρέατος που οι Ρώσοι λατρεύουν.

Οι πωλήσεις αυτών των σαφώς ρωσικών λιχουδιών υπερδιπλασιάστηκαν στα 95 δισεκατομμύρια ρούβλια (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια) από το 2013, λίγο πριν καταρρεύσουν οι τιμές του πετρελαίου, οι ΗΠΑ και η Ευρώπη επιβάλλουν κυρώσεις στη Ρωσία και ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απαντήσει ανάλογα με απαγόρευση εισαγωγής τροφίμων.

Τι έκανε τις δύσκολες στιγμές
Ο Στεντζέλοβ, ο οποίος δεν δέχθηκε να του πάρουν συνέντευξη, είναι μεταξύ των τοπικών επιχειρηματιών που κέρδισαν καθώς η υποτίμηση κατά 45% του ρουβλίου τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε αύξηση του κόστους εισαγωγής βασικών συστατικών, ιδιαίτερα του κακάο. Η σοκολάτα έγινε τόσο δαπανηρή ώστε πολλοί Ρώσοι έκαναν στροφή σε αρτοσκευάσματα από αλεύρι τοπικής προέλευσης, σύμφωνα με την Ελισαβέτα Νικιτίνα, διευθύντρια του Κέντρου Ερευνών Αγοράς Ζαχαροπλαστικής στη Μόσχα.

Ως απόφοιτος πανεπιστημίου μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, ο Στεντζέλοβ προμήθευσε με ηλιόσπορο τις ηλικιωμένες γυναίκες, ή τις μπάμπουσκες, στην πατρίδα του τη Σιβηρία, που πωλούσαν τον καβουρδισμένο σπόρο σε σακούλες, γνωστό ως semechki, στις γωνίες των δρόμων στο Τομσκ. Επίσης, μετέτρεψε τους σπόρους σε λάδι προκειμένου να το ανταλλάξει με τους ζαχαροπλάστες, οι οποίοι, λόγω έλλειψης ρευστών, τον πλήρωναν με καραμέλες.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της KDV λειτουργεί καλά σε περιόδους ύφεσης, επειδή ο Στεντζέλοβ έδωσε το έναυσμα σε επιχειρήσεις, από τα γαλακτοκομικά έως τα εργοστάσια παραγωγής σοκολάτας, ζαχαροπλαστικής και μπισκότων. Έτσι, ακόμη και όταν ο πληθωρισμός ανέβηκε, φτάνοντας κοντά στο 17% πριν από δύο χρόνια, η KDV χρεώνει 24% λιγότερο ανά χιλιόγραμμο σνακ από τους ανταγωνιστές, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας έρευνας αγοράς Nielsen Russia.

«Ο Ντένις είναι ένα άτομο που προσέχει πολύ τη λεπτομέρεια και καταλαβαίνει πολύ καλά την επιχείρησή του» δήλωσε ο Αλεξάντερ Ατζίβ, που συνεργάζεται με τον Στεντζέλοβ ενώ εργάζεται σε μία αλυσίδα λιανικής πώλησης που πουλά προϊόντα KDV στην περιοχή Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας. «Ενώ άλλες εταιρείες αφήνουν ανεξέλεγκτο τον προϋπολογισμό τους όταν τα περιθώρια είναι υψηλα, Ηkdv ήταν πάντα αυστηρή στη μείωση του κόστους».
Με έδρα την πόλη Τομσκ στη δυτική Σιβηρία όπου γεννήθηκε ο Στεντζέλοφ, η KDV εκμεταλλεύεται 11 μονάδες επεξεργασίας που παράγουν πάνω από 500.000 σνακ που πωλούνται σε όλη τη Ρωσία και εξάγονται στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, συμπεριλαμβανομένης της Λευκορωσίας και του Αζερμπαϊτζάν.   πηγή

Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template