ΗΘΕΛΑΝ ΑΙΜΑ-Κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Κουκουλοφόροι με καλάσνικοφ επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ,στοχεύοντας τον αστυνομικό-φρουρότων ΜΑΤ που ήταν στην είσοδο. Από θαύμα σώθηκε!!

Δείτε live από το σημείο Γεννηματά: Είμαστε στόχος - Άβατο με την ανοχή της κυβέρνησης τα Εξάρχεια - Θεοδωράκης: Να παραιτηθεί ο Τόσκας

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 19:40 έπεσαν πυροβολισμοί κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, στα Εξάρχεια.



Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων στα γραφεία, δύο κουκουλοφόροι, ντυμένοι στα μαύρα, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, άνοιξαν πυρ κατά των γραφείων, του σκοπού και της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το κτίριο, μέσα στο οποίο βρίσκονταν περίπου 30 άνθρωποι.

Οι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία, ετοιμάζοντας τις τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει του αποψινού (στις 21:00) ντιμπέιτ για την Κεντροαριστερά, καλύφθηκαν όπως μπορούσαν στο άκουσμα των πυροβολισμών, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψαν το κτίριο.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι άγνωστοι, που ξεκίνησαν από την γωνία της Ζωοδόχου Πηγής με την Διδότου, έριξαν τουλάχιστον τρεις σφαίρες (έχουν βρεθεί ισάριθμοι κάλυκες) κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη 50, χρησιμοποιώντας καλάσνικοφ, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν κάποιος από τους άνδρες των ΜΑΤ ή κάποιος αστυνομικός πρόλαβε να πυροβολήσει, ανταποδίδοντας στους άγνωστους δράστες.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, είπε ότι βρισκόταν και ο ίδιος στο κτίριο την ώρα της επίθεσης, ενώ συμπλήρωσε: «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα».

Πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι στόχος ήταν η διμοιρία και ο σκοπός έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ έχουν βρεθεί τρεις-τέσσερις τρύπες από σφαίρες σε παρακείμενο κατάστημα.

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ανέφερε ότι τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ έχουν γίνει επανειλημμένα στόχος επιθέσεων στην περιοχή, ενώ σημείωσε ότι πριν από ένα μήνα είχε τραυματιστεί αστυνομικός στο σημείο.

«Ως εδώ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Αυτό το άβατο πρέπει να σπάσει» τόνισε η κυρία Γεννηματά, που δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός. «Ήταν εκεί και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά της βάρδιας των αστυνομικών. Έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δεχτεί επίθεση. Έχω ενημερώσει εδώ και ένα χρόνο τον πρωθυπουργό. Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον αρμόδιο υπουργό. Θα πρέπει επιτέλους να λάβουν μέτρα. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από τα γραφεία μας».

Η κυρία Γεννηματά, ερωτηθείσα αν συνδέεται η επίθεση και με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής στην Κεντροαριστερά, απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Ξεκαθάρισε όμως: «Τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

Τόνισε ακόμη ότι τα Εξάρχεια έχουν μετατραπεί σε άβατο, «με την ανοχή της κυβέρνησης», ενώ επανέλαβε: «Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα».
Σημείωσε επίσης ότι, μέχρι εκείνη τη στιγμή, κανένας εκ μέρους της κυβέρνησης δεν έχει επικοινωνήσει με τους ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ.

Λίγο αργότερα, πάντως, υπήρξε καταδίκη της επίθεσης από το γραφείο του πρωθυπουργού, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΝΔ.

«Ζητάμε την απομάκρυνση του κ. Τόσκα. Είναι επικίνδυνα ανίκανος» σχολίασε επίσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκ των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, Σταύρος Θεοδωράκης.


πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template