ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ Aνέκδοτο της Ιστορίας οι σκιτζήδες Δικηγόροι του Παρισιού

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017


Αυτή η ξεφτίλα των δικηγόρων του Παρισιού θα μείνει στην ιστορία, θα γίνει ανέκδοτο και θα περνάει από γενιά σε γενιά.
Αντίστοιχη θα είναι και ιστορικά η ξεφτίλα της πολιτικής επιθεώρησης η Politique International η οποία θα βραβεύσει τον πρωθυπουργό μας για το πολιτικό του σθένος. Προφανώς οι Γάλλοι απατεώνες βραβεύουν την ασίγαστη επιθυμία Τσίπρα να τυπώσει δραχμές και τα μπινελίκια του “στη συντηρητική νομενκλατούρα της Ευρώπης” όπως την αποκαλούσε!

Βγάζει μάτια η προσπάθεια της Rothschild & Co να κάνει με το στανιό Ευρωπαίο τον Τσίπρα. Καλύτερα θα τα κατάφερνε ατζέντης μοντέλων τελευταίας διαλογής.

Κάπως έτσι ο Γιόζεφ Ακερμαν βράβευσε και τον ΓΑΠ:
Πρώτα τον βράβευσαν, στην συνέχεια τον ανέτρεψαν. Το ίδιο σκηνικό διαγράφεται πλέον και με τον Αλέξη Τσίπρα παρά την έκδηλη ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου για τα δύο βραβρεία που ετοιμάζονται να δώσουν οι Γάλλοι στον πρωθυπουργό μας. Το ένα βραβείο μάλιστα έχει και διάθεση τρολατίσματος μια και ονομάζεται Βραβείο Πολιτικού Σθένους-(Prix du Courage politique)!

Το έτερο βραβείο επίσης θα μπορούσε να θεωρηθεί τρολάρισμα μια και ο Τσίπρας θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου, από τον οποίο θα λάβει το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen)!!!

Προφανώς οι Ευρωπαίοι έχουν την εντύπωση ότι μπορούν να μας δουλέψουν όλους. Ή έχουν υποστεί ομαδική άνοια και ξέχασαν τα μπινελίκια του Τσίπρα στην “συντηρητική νομενκλατούρα” της Ευρώπης. Κάτι συμβαίνει εδώ πέρα από το γεγονός ότι αυτά τα βραβεία πρέπει να τα πάρει ο μακάκας Ελληνας φορολογούμενος, ο απόλυτος ραγιάς που πληρώνει όλα αυτά τα χρόνια για την διάσωση του εγχώριου χυδαίου πελατειακού κράτους, για την διάσωση των ευρωπαικών τραπεζών αλλά και του εξίσου χυδαίου πελατειακού κράτους των Βρυξελλών.

Αυτό που συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλο παρά η προσπάθεια της Rothschild & Co να κάνει καλά τη δουλειά της. Μόνο που ο δρόμος δεν είναι στρωμμένος με ροδοπέταλα αλλά παραμονεύει ήδη η παγίδα που έχει στηθεί για την ανατροπή, αλά ΓΑΠ, ενός ακόμη Ελληνα πρωθυπουργού ο οποίος έχει οδηγήσει τις τράπεζες σε ασφυξία και τορπιλίζει τις επενδύσεις. Οι τράπεζες και οι επενδυτές δεν χαμπαριάζουν από βραβεία και επικοινωνιακά παιγνίδια ακόμη κι αν αυτά φέρουν την υπογραφή της Rothschild & Co.

Για σκεφθείτε: Aκόμη και το δικό μας σακάτικο Χρηματιστήριο αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει εκατόμβη στους δρόμους της Αθήνας και κατακρημνίζεται.

Η ανατροπή λοιπόν του Τσίπρα βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ ενώ οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν κάτω από εκρηκτικές συνθήκες τον Ιανουάριο του 2018.

Στο σημείο αυτό δείτε τι έγραφε το Κουρδιστό Πορτοκάλι 7 χρόνια πριν για μια αντίστοιχη βράβευση…


Το Σεπτέμβριο του 2010 ο γερμανικός τύπος έκανε εκτενή αναφορά στην απόφαση του πρόεδρου της Deutsche Bank Γιόζεφ Άκερμαν να εκφωνήσει τον πανηγυρικό στη διάρκεια της βράβευσης τoυ Έλληνα πρωθυπουργού με το βραβείο Quadriga. Η επιλογή του Έλληνα πρωθυπουργού έγινε αντικείμενο διαφωνίας στην επιτροπή απονομής. Τελικά επικράτησε το επιχείρημα ότι ο Παπανδρέου είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος παραδέχθηκε τα λάθη του παρελθόντος και τώρα εργάζεται υποδειγματικά για να τα διορθώσει χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος».
Δέκα μήνες μετά τη βράβευση οι αρχικοί φόβοι του Άκερμαν, ότι η Ελλάδα δύσκολα θ αποφύγει τη χρεοκοπία αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά μέρα με τη μέρα.
Τι ήταν αυτό που οδήγησε έναν Παπανδρέου από τα βραβεία (εμπιστοσύνης) και τις παραινέσεις του Αρχόντων του Συστήματος στη κόψη του ξυραφιού που βρίσκεται σήμερα ο ίδιος και η χώρα του, θα χρειασθούμε τη βοήθεια του Ρόμπερτ Λάνγκτον ήρωα του Νταν Μπράουν στον “Κώδικα Ντα Βίντσι” για να το εξιχνιάσουμε.

Ο Κώστας Στούπας στο Capital.gr και ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης στο liberal.gr αναφέρονται επίσης στους απατεώνες Γάλλους που βραβεύουν τον Τσίπρα.

Γράφει ο Κώστας Στούπας:


Στο Παρίσι θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να βραβευθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισιού και την επιθεώρηση Politique Internationale.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο προγεύματος εργασίας με μέλη της πολιτικής επιθεώρησης, ο Αλέξης Τσίπρας θα παραλάβει το Βραβείο Πολιτικού Σθένους (Prix du Courage politique).

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα εκφωνήσει ομιλία σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Παρισίου, από τον οποίο θα λάβει το Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες (Prix de l’Engagement européen).

Ναι, μη γελάτε.
Ο κ. Τσίπρας αφού το 2015 έφαγε πόρτα από τον Πούτιν στην αυλή του οποίου αναζητούσε ασφαλές λιμάνι μακριά από τις δημοκρατίες της Ευρώπης τιμάται για την προσήλωσή του στο ευρωπαϊκό ιδεώδες…

Είναι προφανές πως οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους και οι σκοπιμότητες ένθεν κακείθεν υπερβαίνουν την εμπιστοσύνη που πηγάζει από τη συνέπεια μεταξύ λόγων και πράξεων.

Όποιος αλλάζει στρατηγικούς προσανατολισμούς σαν τα πουκάμισα είναι επικίνδυνος για όσους τον ακολουθούν αλλά και για τον εαυτό του. Όσοι για λόγους σκοπιμότητας παραβλέπουν την ουσία για χάρη της συγκυρίας είναι ακόμη πιο επικίνδυνοι.

Ορίστε τι πίστευε ο κ. Τσίπρας μόλις πριν από δυο χρόνια στις 19 Ιουνίου του 2015: “Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν λέγεται “Ελλάδα”, αλλά “Ευρωζώνη” και είναι πρόβλημα στις δομές της Ευρωζώνης, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας ομιλία στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, αμέσως μετά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην παρούσα κατάσταση, χρησιμοποιώντας μια μεταφορά: “Βρισκόμαστε στη μέση μιας φουρτούνας, αλλά ο ελληνικός λαός είναι λαός της θάλασσας, δεν φοβάται και θα φτάσει σε νέα λιμάνια”.

Βρίσκομαι εδώ και όχι στις Βρυξέλλες, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να έχουμε πολυδιάστατη πολιτική επεσήμανε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως “η φτώχεια, η ανεργία, η κοινωνική περιθωριοποίηση είναι παλιές κοινωνικές προκλήσεις, που παραμένουν”…Ο οπορτουνισμός και η αδυναμία εκτίμησης των συσχετισμών του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του τρομάζουν. Το ίδιο και ο καιροσκοπισμός των Ευρωπαίων.

Το 2015 ο κ. Τσίπρας αναζητούσε ασφαλές λιμάνι στην αγκαλιά της Ρωσίας, ο πρόεδρος της οποίας αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του ρίσκου έναντι του κέρδους αύξησης της επιρροής σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, δεν αποδέχθηκε την πρόκληση και ειδοποίησε όπως γράφει ο Ολάντ στο βιβλίο του, τους Ευρωπαίους να έχουν το νου τους γιατί στην Ελλάδα ψάχνουν να τυπώσουν δραχμές

Ας υποθέσουμε πως αποδέχονταν να τυπώσει τις δραχμές και να δώσει στην Ελλάδα 4-5 δισ. για να αποχωρήσει από το Ευρώ. Τι θα είχε ακολουθήσει από τότε και σε ποια κατάσταση θα ήταν η χώρα σήμερα;

Πόσο μάλλον που στη συνέχεια η Ρωσία τα βρήκε με την Τουρκία και τώρα από κοινού με το Ιράν προσπαθούν να συμπτύξουν μέτωπο προκειμένου να αυξήσουν την ισχύ τους στην εύθραυστη ευρύτερη περιοχή της Ν. Α. Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η γοητεία που εκπέμπει ακόμη ο κ. Τσίπρας σε μια μερίδα της κοινής γνώμης σε συνδυασμό με την ρευστότητα του διεθνούς πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος και την απουσία βασικών πολιτικών και ηθικών αρχών συνιστούν πολύ μεγάλο κίνδυνο για τη χώρα.

Όταν ξέρεις πού θέλεις να πας ακόμη και σε καταιγίδα να πέσεις έχεις ελπίδες. Όταν τραβάς κατά που φυσάει ο άνεμος κινδυνεύεις να χαθείς.

Γράφει ο Γιώργος Παπαδόπουλος-Τετράδης
Δεν ξέρω τι άκρες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους δικηγόρους του Παρισιού, αλλά ξέρω ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πόλης του Φωτός επιβεβαιώνει εκείνους που λένε «μην κατηγορείτε τους Έλληνες επαγγελματίες γιατί δεν ξέρετε πόσο αξιολογότεροι είναι από πολλούς ξένους». Η βράβευση του κ Τσίπρα από το συγκεκριμένο σωματείο για «Δέσμευση στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες» μπορεί να εκληφθεί μόνο σαν βρισιά και περιφρόνηση στον ελληνικό λαό και στην έννοια τους ιδεώδους. Και σαν επιβράβευση του πολιτικού αμοραλισμού, της δειλίας και της πολιτικής ανηθικότητας. Οι δικηγόροι του Παρισιού θα έπρεπε να ντρέπονται!

Ντροπή, γιατί θα άξιζε τον κόπο να ξέρουν οι δικηγόροι του Παρισιού, ότι επαγγελματικά σωματεία στην Ελλάδα βράβευαν πρωθυπουργούς κυρίως επί χούντας! Και ότι τα επαγγελματικά σωματεία στην Ελλάδα έχουν τρυπήσει σόλες παπουτσιών να πορεύονται τα τελευταία χρόνια για να υπερασπιστούν τα υποτιθέμενα ευρωπαϊκά ιδεώδη στις εργασιακές σχέσεις και στα κοινωνικά δικαιώματα. Τα οποία οι κυβερνήσεις, με προεξάρχουσα αυτή του κ Τσίπρα, έχουν καταπατήσει και κουρελιάσει για να μη χάσουν τις καρεκλίτσες τους.

Ντροπή, γιατί οι δικηγόροι του Παρισιού θα όφειλαν να ξέρουν ότι ο κ Τσίπρας, σαν ορκισμένος κομμουνιστής και μάλιστα αριστεριστής, δεν έχει κανένα ευρωπαϊκό ιδεώδες εκτός από της ιδεολογίας του. Επιπλέον, θα όφειλαν να ξέρουν, ότι ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει αποδείξει στην πράξη ότι δεν έχει κανένα ιδεώδες εκτός από της διατήρησης της εξουσίας. Εκτός αν αυτό βραβεύουν.

Ντροπή, γιατί οι δικηγόροι του Παρισιού θα όφειλαν να ξέρουν ότι η ευκολία με την οποία ο κ Τσίπρας λέει και ξελέει και η ευκολία με την οποία άλλα εξαγγέλλει και άλλα κάνει, αποδεικνύουν έναν πολιτικό που δεν είναι ικανός να έχει ιδεώδες εκτός από της kolotoumbas. Για την οποία και έχει γίνει διάσημος πανευρωπαϊκά.

Οι δικηγόροι του Παρισιού θα έπρεπε να ντρέπονται για το θράσος του συλλόγου τους να βραβεύσει τον κ Τσίπρα διότι «αφύπνισε την Ευρώπη το 2015 βάζοντάς την δυναμικά μπρός στις επιλογές της»! Οι Παριζιάνοι δικηγόροι όφειλαν να ξέρουν ότι η Ευρώπη όχι μόνο δεν αφυπνίστηκε, αλλά κατρακύλησε σε ακόμα πιο συντηρητικές κυβερνήσεις σε Ισπανία, Γερμανία, Αυστρία, Πολωνία, Ουγγαρία, Βρετανία, Φινλανδία, Ιταλία και Γαλλία, όπου η ακροδεξιά αύξησε τα ποσοστά της!

Να ντρέπονται για τη βράβευση του κ Τσίπρα οι Παριζιάνοι δικηγόροι και για την ομιλία που τον καλούν να δώσει με θέμα «Το μέλλον της Δημοκρατίας στην Ευρώπη». Ποιάς Δημοκρατίας! Να ντρέπονται γιατί ό άνθρωπος που θα τιμηθεί είναι εκείνος που δεν έχει αφήσει άρθρο για άρθρο του Συντάγματος που να μην έχει περιφρονήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ η κυβέρνησή του νομοθετεί a la carte και στο πόδι για τους Έλληνες πολίτες.

Να ντρέπονται αν δεν ξέρουν ότι η Δημοκρατία απαιτεί συνέπεια, γενναιότητα και αυταπάρνηση. Αρετές που απουσιάζουν εντελώς από τον πολιτικάντη που βραβεύουν. Να ντρέπονται, γιατί δεν είναι κρυμμένα όλα αυτά ούτε είναι δύσκολο να τα διαπιστώσουν.

Να ντρέπονται τον ελληνικό λαό οι δικηγόροι του Παρισιού. Αυτόν που ο κ Τσίπρας το 2015 καταχρέωσε με 100 δις πρόσθετο χρέος, 85 δις από ένα πρόσθετο μνημόνιο, 99 χρόνια υποθήκευση του ελληνικού πλούτου και τον έριξε σε μεγαλύτερη αφερεγγυότητα από εκείνην που είχε μέχρι τότε. Γιατί, οι ξένες κυβερνήσεις δεν κατηγορούν πολιτικούς. Όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια φάτσα. Τους ψηφοφόρους κατηγορούν. Τους λαούς.

Και να ντρέπονται γιατί βραβεύοντας τον κ Τσίπρα επιβραβεύουν μια οικονομικά και κοινωνικά ανθρωποκτόνα πολιτική, που εφαρμόζει σε βάρος του λαού του, έτσι όπως καμιά συντηρητική κυβέρνηση δεν τόλμησε να εφαρμόσει. Και που δεν έχει καμιά σχέση με τα «ευρωπαϊκά ιδεώδη». Εκτός αν τα ευρωπαϊκά ιδεώδη των δικηγόρων του Παρισιού ταυτίζονται με τα οικονομικά ιδεώδη των συστημάτων που λιανίζουν τους πολίτες για να πλουτίζουν οι τραπεζίτες, οι πολιτικάντηδες και οι μεγαλοκεφαλαιούχοι. Ντροπή τους!

Ντροπή τους, γιατί βραβεύοντας έναν αμοραλιστή τον οπλίζουν με το θράσος να συνεχίσει την καθαρά ευκαιριακή πολιτική του, αφού θα έχει βραβευτεί γι αυτήν! Τον αποθρασύνουν. Σε βάρος του ελληνικού λαού!

Αλλά, και το περιοδικό Politique International και οι «σοβαρές προσωπικότητες στο ΔΣ του», που θα βραβεύσουν τον κ Τσίπρα με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» (!) αποδεικνύουν ότι δεν έχει μόνο η Ελλάδα Μέσα Ενημέρωσης με αναλύσεις ντροπής. Είτε από την ανεπάρκεια και την επιπολαιότητα των στελεχών τους να ξέρουν την πραγματικότητα, είτε από ανάγκη εξυπηρέτησης ποικίλων συμφερόντων.

Ένα απλό ρεπορτάζ να έκανε το περιοδικό θα έβλεπε ότι ο κ Τσίπρας δεν είχε καν το πολιτικό σθένος να επισκευτεί τους κατεστραμμένους από το σεισμό στη Λέσβο, από τις πυρκαγιές στην Αττική και την Πελοπόννησο και από τις πλημμύρες της Μάντρας πριν από λίγες μέρες! Για να μη βρεθεί μπροστά στους πολίτες! Ποιο σθένος!

Ο γενικός διευθυντής του περιοδικού Πατρίκ Βαζμάν έφτασε στο σημείο να υμνεί τον κ Τσίπρα για «το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης», προσθέτοντας ότι «είναι άνδρας με πεποιθήσεις και θάρρος»! Αγνοώντας ο άσχετος ότι αν έμεινε η Ελλάδα στην Ευρώπη το χρωστάει στην ψήφο των κομμάτων της αντιπολίτευσης το καλοκαίρι του 2015, που ψήφισαν με τον ΣΥΡΙΖΑ το τρίτο μνημόνιο, με το οποίο φόρτωσε τη χώρα ο κ Τσίπρας! Αλλιώς η χώρα θα είχε μπεί σε τεράστια περιπέτεια. Εξ αιτίας της επιπολαιότητας του κ Τσίπρα.

Και κανένα κουράγιο δεν βρήκε ο κ Τσίπρας για να κάνει την kolotoumba, για την οποία τον υμνεί ο ανεπαρκής επαγγελματίας κ Βαζμάν. Αν είχε κάνει το ρεπορτάζ που χρειαζόταν θα διαπίστωνε ότι δεν είχε πάρει καν χαμπάρι για τις επιπτώσεις της στιγμής προ της kolotoumbas ο κ Τσίπρας! Ανίδεος και ανυποψίαστος ήταν! Τον αφύπνισαν ο Κ Καραμανλής, ο Γ Στουρνάρας και ο Πρ. Παυλόπουλος, όλοι πολιτικοί των αντίπαλων κομμάτων!

Ένα πράγμα βραβεύουν οι δικηγόροι του Παρισιού και το … σοβαρό περιοδικό: Το απροκάλυπτο θράσος της πολιτικής αφερεγγυότητας. Και την ευκολία, με την οποία ένας πολιτικός – άρα και ένας πολίτης- μπορεί να αλλάζει θέσεις ανάλογα με τη βολή του. Αυτό, μάλιστα. Γιατί, στην Ευρωπαϊκή πολιτική ηθική, μέχρι στιγμής, όποιος πιάνεται να κοροϊδεύει το λαό παραιτείται. Ο κ Τσίπρας και οι χειροκροτητές του απελευθερώνουν πραγματικά τους Ευρωπαίους από αυτό το βάρος. Τώρα, μπορούν όλοι να είναι ανενδείαστα απατεώνες. Και να βραβεύονται κι όλας!

Ντροπή τους!      πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template