Boυλευτής του Σύριζα έφυγε ξημερώματα από την Πάολα για να υπερασπιθεί το κυβερνητικό έργο στον Αυτιά!

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Βουλευτής του Σύριζα έφυγε από την Πάολα στις 5.30 τα ξημερώματα με προορισμό την εκπομπή του Γιώργου Aυτιά.


Την αποκάλυψη κάνει το top10.gr απ΄όπου και το σχετικό video.


Στην συνέχεια ο Πέτρος Κωνσταντινέας- με την ανοχή του Αυτιά-μετέτρεψε το πλατό της εκπομπής σε σκυλάδικο με τις αγριοφωνάρες του αφού πλακώθηκε με την δήμαρχο Μάνδρας-καλή σουρτούκα κι αυτή, από κανάλα σε κανάλα παέι.


Προφανώς ο Αυτιάς του έδινε γήπεδο για να παίξει μπάλα μετά το ντηλάρισμα που έκανε ο Σύριζα με τους καναλάρχες.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι περιέγραψε ως εξής τον ξιπασμό και των δύο πλευρών (κυβέρνησης-καναλαρχών) με φόντο την Κολομβία της Ευρώπης:





Eνώ η Ελλάδα θρηνεί τους νεκρούς της βροχής η πρεμούρα της κυβέρνησης είναι το νταλαβέρι με τους καναλάρχες και πως με την βοήθειά τους να εξακολουθήσει να διατηρεί σε αποχαύνωση τους Ελληνες πολίτες. Ετσι την περασμένη Δευτέρα-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος-οι κύριοι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Θοδωρής Κυριακού, Δημήτρης Κοντομηνάς και Γιάννης Αλαφούζος περνούσαν μέρα μεσημέρι την κεντρική πύλη του Μαξίμου, μαζί με τους διευθύνοντες συμβούλους των τηλεοπτικών σταθμών τους.

Από τον Ian Ford

Οι διεύθυνοντες σύμβουλοι είναι κάτι χρυσοπληρωμένα golden boys με παχυλούς μισθούς, μανικιούρ, πεντικιούρ, βίλες και ελικόπτερα οι οποίοι αναλαμβάνουν να υλοποιούν το σχέδιο της αποχαύνωσης της κοινής γνώμης με τα γνωστά σαβουροπρογράμματα τα οποία δεν έχουν καμμία σχέση με το ποιοτικό περιεχόμενο που προυποθέτει η σύμβαση πραχώρησης των τηλεοπτικών συχνοτήτων που υπέγραψαν με το Δημόσιο.

Εδώ το δημόσιο κάνει το παγώνι επιτρέποντας στους καναλάρχες να ασελγούν στις τηλεοπτικές συχνότητες για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Οι καναλάρχες με τη σειρά τους έχουν πλέον περιορισμένα δικαιώματα καθώς είναι όμηροι των θαλασσοδανείων και των υπολοίπων οικονομικών σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται και τα οποία κρατάει στα συρτάρια της η κυβέρνηση για να τους εκβιάζει και να τους έχει στριμωγμένους στα σχοινιά.

Σ΄αυτά δεν προσθέτουμε τα περίφημα Paradise Papers στις λίστες των οποίων σίγουρα βρίσκονται είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα.



Μάλιστα η κυβέρνηση είναι πανίσχυρη μπροστά τους σε τέτοιο βαθμό που ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Νίκος Παππάς θα μπορούσαν να ζητήσουν από τους καναλάρχες και τους πεπετζήδες οξυδερκείς διευθύνοντες συμβούλους να ανέβουν πάνω στο τραπέζι της σύσκεψης και να χορέψουν το χορό της κοιλιάς τραγουδώντας το τραγούδι του Αρη Βελουχιώτη.

Μην ξεχνάτε ότι η κυβέρνηση τους είχε ταπεινώσει ξανά όταν τους έσυρε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα θαλασσοδάνεια. Βέβαια αυτοί δεν μασάνε, αρκεί να μην πληρώνουν-και στο τέλος το καταφέρνουν.


Για τέτοια ξεφτίλα μιλάμε. Έκαναν όμως κάτι πιο ξιπασμένο όπως για παράδειγμα την εμφάνιση του γραφικού αστείου πεπετζή Καραμέρου ντυμένου σαν αστροναύτη της πυροσβεστικής στον Γιώργο Αυτιά ο οποίος με βουλιμία αναζητεί και καταναλώνει κάτι τέτοια νούμερα.

Την άλλη Κυριακή θα βγει η Οσία Δούρου στον Αυτιά (μπορεί και στον Παπαδάκη) για να εξηγήσει δακρυσμένη ότι ανέλαβε τις ευθύνες της.


(Παπαδάκης και Αυτιάς_πλουμιστά χρυσοπληρωμένα πεκινουά των καναλαρχών έτοιμα ανά πάσα στιγμή να εκτελέσουν τις επιθυμίες τους)
Αυτές είναι οι παστρικές συμφωνίες της κυβέρνησης με τους καναλάρχες τους οποίους τούς έχει στο χέρι και τους χορεύει. Ολοι αυτοί (κυβέρνηση και καναλάρχες) βρίσκουν και τα κάνουν.

Βρίσκουν τον μακάκα ευνουχισμένο πνευματικά Ελληνα ο οποίος θα μπορούσε να παραλύσει τη χώρα με μια απλή κίνηση:Πετώντας τις τηλεοράσεις στους δρόμους. Να γεμίσουν οι δρόμοι της Αθήνας και της Ελλάδας με σπασμένες τηλεοράσεις και από πάνω τα ελικόπτερα του CNN και το Al Jazeera να μεταδίδουν τις εικόνες σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Ποιοι Αγανακτισμένοι και απίδια μάντολες;


Αυτή θα ήταν η μεγαλύτερη ελληνική επανάσταση από το 1821. Μια επανάσταση εκ του ασφαλούς μια και κανείς δεν θα κινδύνευε από τα ΜΑΤ και τα χημικά. Αλλά ο μακάκας Ελληνας είναι τόσο σαπισμένος εγκεφαλικά και σωματικά που δεν κάνει ούτε το αυτονόητο. Να εγκαταλείψει τον καναπέ και να σπάσει τις τηλεοράσεις.



Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ το παζάρι της κυβέρνησης με τους πεπετζήδες καναλάρχες έχει ως εξής:

Ένα μεγάλο υπόγειο παζάρι, με φανερές, όμως, συναντήσεις ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου, βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στους καναλάρχες της χώρας και τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνει το “Πρώτο Θέμα”, στόχος είναι η διαμόρφωση της νέας τηλεοπτικής πραγματικότητας ενόψει και του διαγωνισμού των αδειών, αλλά και η εξασφάλιση μιας άτυπης συμφωνίας για “χαλαρή αντιπολίτευση με όρια” απέναντι στην κυβέρνηση και ειδικά προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Κάποτε, όταν ένας καναλάρχης επιδίωκε να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό ή τους συνεργάτες του, αυτό γινόταν υπό άκρα μυστικότητα, με τους ενδιαφερόμενους να περνούν νύχτα από την πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου-δείτε σχετικό στιγμιότυπο με τον θρυλικό Γιώργο Κουρή.



Την περασμένη Δευτέρα, όμως, η εικόνα ήταν τελείως διαφορετική. Οι κύριοι Γιάννης Βαρδινογιάννης, Θοδωρής Κυριακού, Δημήτρης Κοντομηνάς και Γιάννης Αλαφούζος περνούσαν μέρα μεσημέρι την κεντρική πύλη του Μαξίμου, μαζί με τους διευθύνοντες συμβούλους των τηλεοπτικών σταθμών τους.

Στην είσοδο τους περίμεναν οι κύριοι Νίκος Παππάς και Αλέκος Φλαμπουράρης, οι οποίοι έπαιρναν μέρος στη συνάντηση “στο όνομα του πρωθυπουργού”, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Σε αυτή δεν προσκλήθηκαν οι κύριοι Βαγγέλης Μαρινάκης και Ιβάν Σαββίδης, καθώς δεν έχουν ακόμα επίσημα υπό τον έλεγχό τους το MEGA και το EPSILON, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η κατάσταση όσον αφορά αυτά τα κανάλια.
Η αρχική τοποθέτηση του κ. Φλαμπουράρη εξέπληξε τους παρευρισκόμενους, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε ο μέντορας του πρωθυπουργού, στόχος της κυβέρνησης είναι η πολύ καλή συνεργασία με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αλλά και μια νέα αρχή συνολικά στις σχέσεις των δύο πλευρών. Το “τυρί” υπήρχε ήδη πάνω στο τραπέζι. Νωρίτερα η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει αυτό που τελικά ψηφίστηκε από τη Βουλή, ήτοι τη μείωση του Ειδικού Φόρου Τηλεόρασης από το 20% στο 5%. Αυτή η κίνηση καλής θέλησης, όπως ονομάστηκε από την κυβερνητική πλευρά, αποτελούσε πάγιο αίτημα των καναλαρχών εδώ και χρόνια.

Στο όνομα αυτής της ρύθμισης, οι δύο υπουργοί ζήτησαν από τους καναλάρχες να αποσύρουν τις προσφυγές που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον νέο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Καμένη ήδη στον χυλό η κυβέρνηση, δεν κρύβει τον φόβο της για ένα νέο φιάσκο, με μια απόφαση του ΣτΕ που θα ακυρώνει τον διαγωνισμό, αν και αυτό εκτιμάται ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να συμβεί. Αυτό που δεν είναι απίθανο, όμως, είναι η καθυστέρηση του διαγωνισμού και των κατακυρώσεων των αδειών αν οι καναλάρχες καταφύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα και ενστάσεις.

Αυτήν τη φορά, όμως, το μέτωπο των καναλαρχών ήταν μάλλον αρραγές. Με φανερή την προσυνεννόηση, εξήγησαν στους δύο υπουργούς ότι, παρά τη μείωση του φόρου, η τελική επιβάρυνση των τηλεοπτικών σταθμών είναι μεγαλύτερη από πέρυσι λόγω άλλων μέτρων. Όπως ανέλυσαν, η μείωση του φόρου στις 15 ποσοστιαίες μονάδες ουσιαστικά ωφελεί κατά το ήμισυ τα κανάλια και κατά το ήμισυ τους διαφημιστές. Άρα η συνολική ελάφρυνση για τα κανάλια στην πραγματικότητα είναι 7,5 μονάδες.

Την ίδια ώρα, όμως, στα βάρη των τηλεοπτικών σταθμών προστίθενται 3,5 εκατ. ευρώ που θα στοιχίζει η άδεια κάθε χρόνο, αλλά και τα 3,5 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής που πρέπει να βρεθούν άμεσα. Ακόμη, προστίθεται ένα ποσό της τάξης του 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο από την επιβάρυνση που νομοθετήθηκε για το Ταμείο των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ). Όπως ανέλυσαν, ο μόνος τρόπος για να έχουν κέρδος από τη μείωση του φόρου τηλεόρασης είναι να αυξηθεί ο τζίρος της διαφήμισης το επόμενο διάστημα, κάτι το οποίο δυστυχώς δεν προβλέπεται. Αυτή βεβαίως είναι η μισή αλήθεια, γιατί τα πρόσφατα στοιχεία δείχνουν μια σταθερή αύξηση της διαφημιστικής δαπάνης.

Τα αιτήματα


Όταν ρωτήθηκαν τι θέλουν τελικά από την κυβέρνηση, οι καναλάρχες είχαν έτοιμο κατάλογο με αιτήματα:

-Να μειωθεί ο κατώτατος αριθμός εργαζομένων ανά αδειοδοτημένο τηλεοπτικό σταθμό από τα 400 στα 300 άτομα.

-Να υπολογίζονται στον αριθμό των εργαζομένων και όλοι όσοι εργάζονται σε εταιρείες-υπεργολάβους των καναλιών.
-Να χρεώνονται δορυφορικές πλατφόρμες και η ΕΡΤ με 3 ευρώ ανά συνδρομητή τον μήνα (δηλαδή γύρω στα 36 εκατ. ευρώ τον χρόνο), τα οποία θα πιστώνονται οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

-Να αποσυρθεί η ΕΡΤ από τις διαφημίσεις.

-Να καταργηθεί η εισφορά 1,5% υπέρ του κινηματογράφου.

-Να αρθεί κάθε περιορισμός σε σχέση με την προέλευση κεφαλαίων.

-Να μηδενιστεί τελικά ο φόρος διαφήμισης.

Οι δύο υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι όλα αυτά θα συζητηθούν και η κυβέρνηση θα επανέλθει με απαντήσεις σε νέα σύσκεψη μέσα στην εβδομάδα.

Όταν, όμως, τα αιτήματα των καναλαρχών διέρρευσαν και άρχισαν να κυκλοφορούν σχόλια ότι η κυβέρνηση υπέκυψε στις πιέσεις τους, συνεργάτες του κ. Παππά άφησαν να εννοηθεί ότι “προφανώς και αυτά τα αιτήματα δεν έγιναν δεκτά”
. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το μόνο μέτρο ελάφρυνσης που μπορούσε να γίνει δεκτό ήταν αυτό της μείωσης του φόρου, καθώς ισοσταθμίζεται από την επιβάρυνση των αδειών.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έγινε καμία αναφορά για τη στάση των τηλεοπτικών σταθμών απέναντι στην κυβέρνηση, τονίστηκε όμως ότι “μια καλή συνεργασία προϋποθέτει καλή στάση και διάθεση και από τις δύο πλευρές”.

Ως προς το μέτωπο των καναλαρχών τώρα, η ενότητα που παρουσιάστηκε στην τελευταία σύσκεψη δεν είναι βέβαιο ότι θα κρατήσει για πολύ. Οι κύριοι Αλαφούζος και Βαρδινογιάννης εμφανίζονται να έχουν μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στο θέμα των αδειών και του διαγωνισμού και ήταν οι πρώτοι που προσέφυγαν στο ΣτΕ και για τον νέο διαγωνισμό. Οι προσφυγές των κυρίων Κοντομηνά και Κυριακού ακολούθησαν αρκετά αργότερα και κάτω από την πίεση των δύο άλλων. Είναι όμως γνωστό ότι οι τελευταίοι θα ήθελαν να κλείσει το θέμα των αδειών, θεωρώντας την άδεια σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για το μέλλον.

Υπό αυτό το πρίσμα, καθώς φαίνεται ότι υπάρχουν δύο διαφορετικές απόψεις μεταξύ των τεσσάρων, πυκνώνουν οι εκτιμήσεις για μια πιθανή γενικότερη συνεργασία των κυρίων Κοντομηνά και Κυριακού λόγω των κοινών τους απόψεων, αλλά και ως αντίβαρο στη φανερή πλέον συμμαχία των κυρίων Βαρδινογιάννη και Αλαφούζου.    πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template