Σκάει τσουνάμι χρεών για τον ερωτευμένο δόκτορα Γιάννη Κούστα της Danaos Corporation

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Σύμμαχοί του στη δύσκολη στιγμή, η όμορφη αρραβωνιαστικιά του και η έμφυτη αισιοδοξία του
Μόνο ο έρωτας και ένας πράος

χαρακτήρας μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα βουνό χρεών, ύψους 2,381 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και, ευτυχώς, ο δόκτωρ Γιάννης Κούστας διαθέτει και τα δύο.


Διαφορετικά, ο εφοπλιστής θα είχε χάσει τον ύπνο του, ειδικά καθώς τα 2,2 δισεκατομμύρια εξ αυτών είναι απαιτητά μέχρι το τέλος του 2018. Και, αν δεν μπορέσει να τα ρυθμίσει με τις τράπεζες, τότε το μέλλον προμηνύεται ζοφερό για τη ναυτιλιακή του, Danaos Corporation, αφού η αξία των πλοίων που έχουν ως ενέχυρο οι τράπεζες δεν ξεπερνά τα 1,25 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ομως, ο Γιάννης Κούστας δεν εμφανίζεται ανήσυχος. Είναι η έμφυτη αισιοδοξία που διαθέτει ως άνθρωπος ή ο έρωτας με την 24χρονη αρραβωνιαστικιά του Δήμητρα Μέρμηγκα
Οσοι τον γνωρίζουν απαντούν «αμφότερα». Ωστόσο, ο 62χρονος εφοπλιστής έχει μπροστά του ακόμα μία πολύ δύσκολη χρονιά. «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τους δανειστές μας σχετικά με την αναχρηματοδότηση του συνόλου του χρέους, που λήγει το 2018» παραδέχτηκε πριν από λίγες ημέρες, μιλώντας σε αναλυτές που παρακολουθούν την εισηγμένη στη Wall Street ναυτιλιακή. «Οι συζητήσεις αυτές περιλαμβάνουν ενδεχόμενες τροποποιήσεις των σχετικών οικονομικών συμφωνιών που έχουν παραβιαστεί» αποκάλυψε, προσθέτοντας πάντως ότι «παράγουμε θετικές ταμειακές ροές από τις δραστηριότητές μας και επί του παρόντος είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε όλες τις υποχρεώσεις μας».
Συμφωνία

Ομως, αναλυτές που ειδικεύονται σε υπερχρεωμένες εταιρίες, όπως η Reorg Research, εκτιμούν ότι οι διάφορες τράπεζες που έχουν χρηματοδοτήσει τον Κούστα και τον στόλο των 59 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων δεν έχουν όλες κοινά συμφέροντα. Κάποιες έχουν ικανοποιητικές εγγυήσεις που καλύπτουν τις απαιτήσεις τους και άλλες όχι. Κι έτσι κάποιοι κύκλοι εικάζουν ότι όποια συμφωνία προκύψει μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και τη διάσπαση της ναυτιλιακής σε δύο οντότητες, κατά τα τραπεζικά πρότυπα: μιας «καλής» και μιας «κακής» εταιρίας, ανάλογα με το πώς θα κινηθούν οι πιστώτριες.


«Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες» έλεγαν οι παλιοί και εννοούσαν ακριβώς αυτές τις καταστάσεις. Οι φίλοι του εφοπλιστή, όμως, εξηγούν ότι ο Γιάννης είναι πλέον μπαρουτοκαπνισμένος από τέτοιες υποθέσεις. «Εδώ τα κατάφερε πριν από λίγα χρόνια, πάλι με τις τράπεζες, όταν η ναυλαγορά ήταν πολύ χειρότερη και η πρώην σύζυγος του τού έκανε τη ζωή κόλαση, δεν θα τα καταφέρει τώρα;» λένε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας την περιπέτεια με την «αχάριστη» (όπως τη χαρακτηρίζουν οι επιεικέστεροι εκ των φίλων του εφοπλιστή) Σοφία Γιαννικοπούλου. Αλλά όλες αυτές οι κακές στιγμές στην προσωπική ζωή του είναι πλέον παρελθόν εδώ και δύο χρόνια. Και αυτό το χρωστά στη Δήμητρα, την οποία με περηφάνια συστήνει πλέον ως σύζυγό του.

Από το διαζύγιο με τη Σοφία Γιαννικοπούλου σε πελάγη ευτυχίας με τη Δήμητρα Μέρμηγκα

Ο Γιάννης Κούστας και η Δήμητρα Μέρμηγκα γνωρίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Βενετία, και συγκεκριμένα στο θρυλικό Harry's Bar. Τον τόπο γνωριμίας τους έχει αποκαλύψει η ίδια η Μέρμηγκα, μέσα από μια ανάρτησή της στο Ιnstagram, τον Μάιο του 2016, όταν βρέθηκε πάλι στην πρωτεύουσα της ενετικής δημοκρατίας με τον σύντροφό της για να γιορτάσουν τα 60ά γενέθλιά του.

Βέβαια, τα απόνερα από το διαζύγιο του εφοπλιστή με τη Σοφία Γιαννικοπούλου παραμένουν, τουλάχιστον σε νομικό επίπεδο. Η πρώην ηθοποιός -πρωταγωνίστρια βιντεοταινιών- είχε καταθέσει μήνυση σε βάρος του εφοπλιστή στις 7 Δεκεμβρίου 2012, επικαλούμενη επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας. Η καταγγελία της έχει οδηγήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης στον Γιάννη Κούστα. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας πριν από έναν μήνα ανέβαλε τη συζήτηση της υπόθεσης.

Δεν είναι, όμως, η μόνη δίκη που «γέννησε» ο χωρισμός. Το διαζύγιο οδήγησε σε εκατέρωθεν αγωγές και σε ασφαλιστικά μέτρα για την επίλυση οικονομικών διαφορών. Απόφαση που εξέδωσε το περασμένο καλοκαίρι το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας επιδίκασε, πάντως, στην πρώην σύζυγο μηνιαία διατροφή συνολικού ύψους 20.500 ευρώ, κυρίως εξαιτίας των δύο ανήλικων κοριτσιών που έχουν αποκτήσει μαζί, τα οποία ο πατέρας τους λατρεύει. Η διατροφή αυτή υπολείπεται κατά πολύ των αξιώσεων για αποζημίωση 180.000.000 ευρώ, που η πρώην φέρεται ότι προέβαλε.   πηγή
Share this article :

0 comments:

Πείτε μας την γνώμη σας

Έχετε κάτι να μας'προτείνετε ... !

Οικονομία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΔΙΕΘΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Κράτος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

ΥΓΕΙΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ναυτιλία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Life Style

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ταξίδια

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »

Ασφαλιστική Αγορά

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία »
 
Support : Δημιουργία ιστοσελίδας | Al.Ge Template | Πρότυπο ΒΒ2
Copyright © 2013. "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ" - All Rights Reserved
Τεχνική Επιμέλεια - Δημιουργία ιστοσελίδας - Εμπνευσμένο από Al.Ge
Proudly powered by Al.Ge Template